Dylan de Corsini palotai iroda szobája
3 posters
2 / 2 oldal
2 / 2 oldal • 1, 2
Re: Dylan de Corsini palotai iroda szobája
Charlie & Dylan
Bár mondhatnám, hogy békés harmóniában teltek az utóbbi napjaim, de nem igazán. Amióta Charlie-val össze zördültünk azóta minden nehézkesebben megy. Nem igazán tudok jól koncentrálni. Úgy semmire se. Valahogy a munkámmal se úgy haladok, ahogy szeretnék, mert minduntalan elkalandozik a figyelmem az irodám magányában. Vajon mit csináltam rosszul? Mit kellett volna másként? És ami a legfőbb kérdés: meddig tart még ez az áldatlan állapot. Ma reggel még anyám is faggatni kezdett, hogy minden rendben-e, mert nem együtt érkeztünk szokásos reggeli köszöntésére. Ráadásul már fura pletykákat is hallott a szolgálóktól. Elhitettem vele, hogyminden rendben, és csak butaságot pletykálnak, mint mindig. De félek ezt nem veszi be sokáig. Mindig is átlátott rajtam, bármennyire is titkolni próbáltam előle valamit. Sőt annál inkább, minél jobban igyekeztem titkolózni. Most is, mint minden reggel friss virágot küldetek Charlie szobájába a kertésszel, apró kis szerelmes üzenetekkel. Gyanús volna a palotában, ha nem tenném, ezen túlmenően azt hiszem túlságosan is fontos reggeli tevékenység lett, szinte fontosabb mint a fogmosás. Rosszul érezném magam, ha kihagynám. Esténként pedig felkeresem a lakrészét, akkor is ha a szolgálói közlik, hogy most nem akarja, hogy zavarják. Hogy én zavarjam. Nem erőltetem. Bemehetnék a tiltás ellenére, aligha állítanának meg, mégsem teszem. Bár fogalmam sincs hogy jól teszem-e ezt. Egyetlen dolog biztos, sokáig nem maradhat így a dolog. Hiányzik Charlie. Az együtt töltött esték és éjszakák. Ez a helyzet lassan az őrületbe kerget.
Választanék-e ágyast? Nem. Eszembe sincs ilyesmit tenni. Talán még akkor sem, ha anyám kérné. Szeretem Charliet, és sosem bántanám meg semmivel. Ugyanakkor be kell látnom, hogy nem értem őt. Egyáltalán. Fontosabb lenne számárá az egyetem, mint a házasságunk, a születendő gyermekünk? Mégis mi hajtja, hogy mindent kockára tegyen? Talán nekem se kellett volna úgy reagálnom, de mérges lettem, és kissé elragadtak az indulataim. Így viszont esélyem sincs bocsánatot kérni, ahhoz beszélnünk is kellene.
Szerintem nincs olyan bolond palotaőr a kastélyban, aki meg merné állítani Charlie-t. Ha van valaki, akire mindig képes vagyok időt szánni, a feleségem. És a munkámnak amúgy is mindegy már...
- Mi? Tessék? - kapom fel a fejem az elkalandozott gondolataimból eszmélve, amikor váratlanul meghallom a kedvesem hangját. Nagyjából úgy festhetek egy pillanatig, mint valami ábrándozó diák, aki azt sem tudja milyen órán van.
- Persze. Rád mindig annyi időm van amennyit csak szeretnél. - térek végül magamhoz, és állok fel hogy Charlie elé siessek, hogy végre a karjaimba zárhassam egy hosszú csókkal. Már ha nem lök el.
- De ugye minden rendben? Jól vagy ugye? Nem történt semmi baj? - eszmélek fel fel végül, és pillantok aggódva a kedvesemre. Talán anyámról lenne szó? Talán mégsem vette be a mesém? Beszélt volna Charlie-val is? Vagy valami másról van szó?
Választanék-e ágyast? Nem. Eszembe sincs ilyesmit tenni. Talán még akkor sem, ha anyám kérné. Szeretem Charliet, és sosem bántanám meg semmivel. Ugyanakkor be kell látnom, hogy nem értem őt. Egyáltalán. Fontosabb lenne számárá az egyetem, mint a házasságunk, a születendő gyermekünk? Mégis mi hajtja, hogy mindent kockára tegyen? Talán nekem se kellett volna úgy reagálnom, de mérges lettem, és kissé elragadtak az indulataim. Így viszont esélyem sincs bocsánatot kérni, ahhoz beszélnünk is kellene.
Szerintem nincs olyan bolond palotaőr a kastélyban, aki meg merné állítani Charlie-t. Ha van valaki, akire mindig képes vagyok időt szánni, a feleségem. És a munkámnak amúgy is mindegy már...
- Mi? Tessék? - kapom fel a fejem az elkalandozott gondolataimból eszmélve, amikor váratlanul meghallom a kedvesem hangját. Nagyjából úgy festhetek egy pillanatig, mint valami ábrándozó diák, aki azt sem tudja milyen órán van.
- Persze. Rád mindig annyi időm van amennyit csak szeretnél. - térek végül magamhoz, és állok fel hogy Charlie elé siessek, hogy végre a karjaimba zárhassam egy hosszú csókkal. Már ha nem lök el.
- De ugye minden rendben? Jól vagy ugye? Nem történt semmi baj? - eszmélek fel fel végül, és pillantok aggódva a kedvesemre. Talán anyámról lenne szó? Talán mégsem vette be a mesém? Beszélt volna Charlie-val is? Vagy valami másról van szó?
Dylan de Corsini- Mágiahasználók
Hozzászólások száma : 59
Dylan& Charlie
Ami az igazat illeti, a Dylannel való összekapásom óta folyamatosan kihagytam a napi köszöntéseket, arra hivatkozva, miszerint ágynak döntött valami csúf kórság. A szolgálók pletykái pedig engem nem különösebben érdekelnek, habár az elég aggasztó, ha ennyire hamar szemet szúr számukra, hogy valami nincs rendben a friss házasok között. Végül is, ez egy palota... Itt a falnak is füle van, az udvarhölgyeim pedig megbízhatóak ugyan, de az ajtómat őrző őröket nem ismerem ilyen szempontból. Valamiért eszembe se jutott megvenni a hallgatásukat, azt hittem, annyira azért nem ostobák, hogy pletykáljanak. Ezek szerint mégis. A férfiak nyelve könnyen megered a csinos, fiatal lányok társaságában és az itteni személyzet között nem egy gyönyörű teremtés van, aki pletykára éhes.
Minden nap megkaptam a Dylan által küldetett virágokat, bár a melléjük tűzött sorokat már nem olvastam el. Helyette mindet a fiókom mélyébe süllyesztettem. Megtehettem volna, hogy elégetem őket, de ahhoz túl sokat jelent számomra az a személy, aki írta. Nem a levelek hatására szerettem volna úgy dönteni, hogy kibékülök vele, hanem sokkal inkább a saját gondolataim és elhatározásom okán. Ennek pedig azt hiszem, pont ma jött el az ideje.
Jól sejti Dylan, tényleg jobban járnak az őrök, ha beengednek, hiszen vagyok annyira akaratos, hogy a kastély falai között is nekiálljak patáliát csapni. Esetleg csupán szimplán félrelököm őket, ki tudja. Általában igyekszem a finomabb, nőiesebb oldalamat hozni, elvégre Dylan feleségeként folyamatosan szem előtt vagyok, de azt se érdemes elfelejteni, hogy nem ilyen szigorú környezetben nőttem fel. A másik énemet csupán elnyomom, de nem feledem. Kislányként is verekedtem fiúkkal, még abban az esetben is, ha tényleg semmi esélyem se volt.
Nem lep meg, hogy Dylan hirtelen még csak nem is sejti, hogy én vagyok az, elvégre hasonló helyzetben én se számítanék az érkezésére. Napok óta nem beszéltünk, a hálókörletembe se tehette be a lábát, szóval hihető, miszerint korántsem számított az érkezésemre. Nem is haragszom meg tehát, igyekszem megértő lenni, hiszen én hibáztam. Hazudtam neki, nem szóltam, hogy szeretném még kitolni a gyerekvállalást.
Az csak természetes, hogy nem lököm el, inkább igyekszem belesimulni az ölelésébe és kiélvezni a csókját. Eddig is tudtam, hogy hiányzik, de hogy ennyire... Nem bánnám, ha ismét egy egész napot tölthetnénk együtt, akár csak a házasságunk első hetében, de Dylan munkája mellett ez lehetetlen. Túl sok dolga van és gyakran akkor is be kell jönnie, amikor igyekszik szabaddá tenni magát.
- Nem, semmi baj, én csak szerettem volna bocsánatot kérni a múltkori viselkedésemért - veszek végül erőt magamon, amint faggatni kezd. - Sajnálom, hogy hazudtam és hogy annyira kikeltem magamból. Hidd el, kidobtam a főzeteket - teszem azért még hozzá gyorsan. - Már nem iszom őket. Egyszerűen csak nem érzem késznek magam az anyaságra, félek tőle, érted? - bontakozom ki a karjai közül, majd lépek kissé hátrébb, mintha attól tartanék, hogy újfent minden indulatát rám ömleszti, noha tudom, hogy erről szó sincs. Dylan eddig mindig megértő volt velem, bár ez egy elég kényes téma mindkettőnk számára. - Nem tudom, milyen egy teljes értékű család. A nővérem eltűnt, az anyám meghalt, mégis mit adhatnék tovább én egy gyereknek? - teszem fel a kérdést. - Ráadásul, tényleg szerettem volna a tanulmányaimra koncentrálni. Soha nem számoltam azzal, hogy egy herceg felesége leszek. Apám szeret nagyra törni, de ez még tőle is meglepő volt - nevetem el magam zavartan. - Nem sok van már hátra, másfél év csupán és tényleg bíztam benne, hogy annyi belefér. Hogy addigra talán én is felnövök a feladathoz. De ha annyira szeretnéd, akkor félretolom a tanulmányaimat - hallgatok el, noha az, miszerint nem leszek jó anya, továbbra is ott motoszkál bennem és képtelen vagyok elhallgattatni. Nem szeretném a kicsit folyamatosan dadusokra bízni, mellette szeretnék lenni, ha már a világra hozom majd, de én és a felelősségvállalás két külön dolog...
Charlotte de Corsini- Jáde
Évfolyam / szak : Bestiaszelidító
Hozzászólások száma : 35
Charlie & Dylan
Ez a palota, ahol a falnak is szeme és füle van. Naivitás azt gondolni, hogy bármi is sokáig nagy titok maradhat. Ha valaki kihagyja a reggeli üdvözléseket, az igen is kérdéseket vet fel. Anyám már most babaruhának való anyagokat nézeget, mert azt gondolja, hogy Charlie-nak reggeli rosszullétei vannak, ami miatt nem tudja meglátogatni. Csodálom, hogy még nem küldte oda a királyi orvost, vagy éppen ment személyesen ellenőrizni, hogy tényleg a terhességi tüneteket produkálja-e a kedvesem. Bár az őröket valószínűleg nem nagyon érdekli a házas életünk részletei, de azért az udvarban akadnak, akik szívesen találnának rajtunk fogást, és ezért fizetni is hajlandóak. Na meg igaz, a pletykák néha maguktól is szárnyra kelnek. Néha éppen férfiak közt is. Ezt nehéz volna meggátolni. Éppen ezért kellene Charlie-nak sokkal körültekintőbbnek lennie.
Ami azt illeti én azért reméltem, hogy a virágoknak, és a kis üzeneteknek lesz némi hatása a kedvesemre. Talán meggondolja magát, és végre kész lesz megbeszélni ezt az egészet. Hosszú távon ez a jelenlegi állapot nem tartható, és igazából mindketten csak szenvedünk tőle. Jobb lenne valami köztes út.
Alapvetően szeretem, és talán pont Charlie zabolázatlan, élénk jellemébe szerettem bele, de azt hiszem ez még okozni fog itt a palotában kellemetlen perceket számára. Azt hiszem nem mértem fel kellően előre, hogy milyen nehéz lehet számára alkalmazkodni a palotai szabályokhoz, ahol nem tehet mindent kénye kedve szerint.
Bár nem számítottam itt és most kifejezetten a feleségem megjelenésére, de mégis boldog, talán kissé megkönnyebbült vagyok. Talán végre kibékülhetünk, és ennek a reménye az, ami az elmúlt napokban még tartotta bennem a lelket. Annak pedig még inkább örülök, és még több reménnyel tölt el, hogy nem lök el magától, amikor a karjaimba zárom, hogy megcsókolhassam végre. Őszintén, hirtelen azt sem tudom, hogy min kellene éppen dolgoznom, és nem is érdekel. Meglehet kiveszem az egész délutánt. Bár ez a következő beszélgetésünktől függ.
- Én pedig sajnálom, hogy úgy reagáltam. Túlzásba estem. Ne haragudj. Azt hiszem előbb kellett volna mindezt megbeszélnünk őszintén. - sóhajtok fel, és fogom meg lágyan a kedvesem kezét, és vonom a kényelmes kanapék felé, hogy leülhessünk beszélgetni, amikor kibontakozik a karjaim közül.
- De annak örülök, hogy kidobtad azokat a főzeteket. - toldom azért hozzá. Tehetnék úgy, mint aki nem várja ezt el, de nem fogok. Butaság Charlie-tól így kockáztatni mindent. Szeretném, ha ezt ő is belátná. Féltem őt, és éppen ezért a legjobbat szeretném neki, akkor is ha most éppen nem értünk teljesen egyet.
- Őszintén, én is félek az apaságtól. Hogy elég jó apa leszek-e? Olyan gyerekkort tudok-e biztosítani számára, amilyet megérdemel? Meg fogom tudni védeni azoktól a dolgoktól, amiken Raynek és nekem keresztül kellett mennünk? Leginkább ez utóbbi rémít meg. - fogok bele a saját gondolatmenetembe.
- Ray szerint egy szülő sem érzi magát felkészültnek az elején, de ez idővel elmúlik. Remélem igaza van. Ettől függetlenül is, látom őt a gyerekeivel, és eddig nem hiányzott, de most... már azt hiszem mégis. Nem csak mert anyám szeretné. - mondom lassan, és csendesen. Talán Charlie még nem érzi késznek magát erre, de én azt hiszem igen, még akkor is ha a pánik kerülget, ha arra gondolok, hogy talán épp olyan nehéz sors vár a gyermekemre, mint rám, vagy a testvéremre. Igen ez egy kényes téma, és talán éppen ezért kellett volna többet beszélnünk róla.
- Én sem tudom, milyen egy igazi család. Kisgyermek voltam, amikor a szüleim meghaltak, nem túl sok mindenre emlékszem jól. Aztán pedig folyamatos rettegés volt az életünk Rayel a durva, és erőszakos nagyapánk mellett. Ami főként Rayen csattant, de időnként rajtam is. Aztán Ray elment, és anyám akkor fogadott be, de az sem volt éppen könnyű, kitéve az állandó udvari intrikáknak. Pedig még fogalmam sem volt olyasmikről, mint politika, hatalomi harcok. Akárhogy is én csak abban reménykedek, hogy a gyermekemnek jobb élete lehet ennél. Szeretnék valami mást adni neki, mint amit én kaptam. - ismerem el. Remélem ettől Charlie is rájön, hogy nem csak ő küzd ezzel az érzéssel. Mindezeket Rayen és Jacobon kívül még senkivel sem osztottam meg. Ez is egy olyan dolog, amit a palotában jobb egy átlagos protokoll mosoly mögé rejteni. De a feleségem elől mégsem vagyok képes tovább rejtegetni.
- Nem akarom, és nem fogom megtiltani, vagy akadályozni, hogy befejezd a tanulmányaidat, mert ez fontos neked. Szeretném, ha boldog lennél. Bár, hogy őszinte legyek, nem is éppen apád vetette fel elsőként ezt a házasságot. - vallom be a dolgot. Elvégre én voltam az aki elsőként felkeresztem a védelmi minisztert az irodájában, beszélni a lányáról, és a lehetséges közös jövő gondolatáról. Noha tudtam, hogy Charlie-t már másnak ígérte. Hiszen ezt említette az első találkozásunkkor.
- Mi lenne, ha egyszerűen csak abbahagynád a főzetet, és meglátjuk mi lesz. Úgy értem közel sem biztos, hogy rögtön össze is jön az a baba. Lehet így is csak két-három év múlva jön össze. Addig meg, amíg nem jön a baba folytatod a tanulmányaid. Ha pedig közben mégis becsúszik, akkor egy kis időre halasztasz, amíg meg lesz a kicsi, és később befejezed. Nem kell feladnod semmit sem. - próbálok felajánlani egy egyszerűnek látszó kompromisszumot. Bár tudom, hogy azért ez nem egy egyszerű téma.
Ami azt illeti én azért reméltem, hogy a virágoknak, és a kis üzeneteknek lesz némi hatása a kedvesemre. Talán meggondolja magát, és végre kész lesz megbeszélni ezt az egészet. Hosszú távon ez a jelenlegi állapot nem tartható, és igazából mindketten csak szenvedünk tőle. Jobb lenne valami köztes út.
Alapvetően szeretem, és talán pont Charlie zabolázatlan, élénk jellemébe szerettem bele, de azt hiszem ez még okozni fog itt a palotában kellemetlen perceket számára. Azt hiszem nem mértem fel kellően előre, hogy milyen nehéz lehet számára alkalmazkodni a palotai szabályokhoz, ahol nem tehet mindent kénye kedve szerint.
Bár nem számítottam itt és most kifejezetten a feleségem megjelenésére, de mégis boldog, talán kissé megkönnyebbült vagyok. Talán végre kibékülhetünk, és ennek a reménye az, ami az elmúlt napokban még tartotta bennem a lelket. Annak pedig még inkább örülök, és még több reménnyel tölt el, hogy nem lök el magától, amikor a karjaimba zárom, hogy megcsókolhassam végre. Őszintén, hirtelen azt sem tudom, hogy min kellene éppen dolgoznom, és nem is érdekel. Meglehet kiveszem az egész délutánt. Bár ez a következő beszélgetésünktől függ.
- Én pedig sajnálom, hogy úgy reagáltam. Túlzásba estem. Ne haragudj. Azt hiszem előbb kellett volna mindezt megbeszélnünk őszintén. - sóhajtok fel, és fogom meg lágyan a kedvesem kezét, és vonom a kényelmes kanapék felé, hogy leülhessünk beszélgetni, amikor kibontakozik a karjaim közül.
- De annak örülök, hogy kidobtad azokat a főzeteket. - toldom azért hozzá. Tehetnék úgy, mint aki nem várja ezt el, de nem fogok. Butaság Charlie-tól így kockáztatni mindent. Szeretném, ha ezt ő is belátná. Féltem őt, és éppen ezért a legjobbat szeretném neki, akkor is ha most éppen nem értünk teljesen egyet.
- Őszintén, én is félek az apaságtól. Hogy elég jó apa leszek-e? Olyan gyerekkort tudok-e biztosítani számára, amilyet megérdemel? Meg fogom tudni védeni azoktól a dolgoktól, amiken Raynek és nekem keresztül kellett mennünk? Leginkább ez utóbbi rémít meg. - fogok bele a saját gondolatmenetembe.
- Ray szerint egy szülő sem érzi magát felkészültnek az elején, de ez idővel elmúlik. Remélem igaza van. Ettől függetlenül is, látom őt a gyerekeivel, és eddig nem hiányzott, de most... már azt hiszem mégis. Nem csak mert anyám szeretné. - mondom lassan, és csendesen. Talán Charlie még nem érzi késznek magát erre, de én azt hiszem igen, még akkor is ha a pánik kerülget, ha arra gondolok, hogy talán épp olyan nehéz sors vár a gyermekemre, mint rám, vagy a testvéremre. Igen ez egy kényes téma, és talán éppen ezért kellett volna többet beszélnünk róla.
- Én sem tudom, milyen egy igazi család. Kisgyermek voltam, amikor a szüleim meghaltak, nem túl sok mindenre emlékszem jól. Aztán pedig folyamatos rettegés volt az életünk Rayel a durva, és erőszakos nagyapánk mellett. Ami főként Rayen csattant, de időnként rajtam is. Aztán Ray elment, és anyám akkor fogadott be, de az sem volt éppen könnyű, kitéve az állandó udvari intrikáknak. Pedig még fogalmam sem volt olyasmikről, mint politika, hatalomi harcok. Akárhogy is én csak abban reménykedek, hogy a gyermekemnek jobb élete lehet ennél. Szeretnék valami mást adni neki, mint amit én kaptam. - ismerem el. Remélem ettől Charlie is rájön, hogy nem csak ő küzd ezzel az érzéssel. Mindezeket Rayen és Jacobon kívül még senkivel sem osztottam meg. Ez is egy olyan dolog, amit a palotában jobb egy átlagos protokoll mosoly mögé rejteni. De a feleségem elől mégsem vagyok képes tovább rejtegetni.
- Nem akarom, és nem fogom megtiltani, vagy akadályozni, hogy befejezd a tanulmányaidat, mert ez fontos neked. Szeretném, ha boldog lennél. Bár, hogy őszinte legyek, nem is éppen apád vetette fel elsőként ezt a házasságot. - vallom be a dolgot. Elvégre én voltam az aki elsőként felkeresztem a védelmi minisztert az irodájában, beszélni a lányáról, és a lehetséges közös jövő gondolatáról. Noha tudtam, hogy Charlie-t már másnak ígérte. Hiszen ezt említette az első találkozásunkkor.
- Mi lenne, ha egyszerűen csak abbahagynád a főzetet, és meglátjuk mi lesz. Úgy értem közel sem biztos, hogy rögtön össze is jön az a baba. Lehet így is csak két-három év múlva jön össze. Addig meg, amíg nem jön a baba folytatod a tanulmányaid. Ha pedig közben mégis becsúszik, akkor egy kis időre halasztasz, amíg meg lesz a kicsi, és később befejezed. Nem kell feladnod semmit sem. - próbálok felajánlani egy egyszerűnek látszó kompromisszumot. Bár tudom, hogy azért ez nem egy egyszerű téma.
Dylan de Corsini- Mágiahasználók
Hozzászólások száma : 59