Charlotte de Corsini hálóterme
2 posters
1 / 1 oldal
Charlotte de Corsini hálóterme
Charlotte de Corsini hálókörlete pazar és fényűző, mindennel felszerelt lakosztály. Ha az ember belép, szinte azonnal a nappaliban találja magát, ahol az udvarhölgyek és a hercegné szokták a szabadidejük egy részét tölteni, bár Charlie sokkal szívesebben sétálgat a palota kertjében, semmint ücsörög odabenn. A nappaliból nyílik maga a háló és egy privát fürdő, ahol már az arany dominál, semmint a szürke.
A hozzászólást Charlotte de Corsini összesen 3 alkalommal szerkesztette, legutóbb Kedd Jún. 18, 2024 4:45 pm-kor.
Charlotte de Corsini- Jáde
Évfolyam / szak : Bestiaszelidító
Hozzászólások száma : 35
Re: Charlotte de Corsini hálóterme
Dylan& Charlie
A vizsgaidőszak beköszöntével nekem is egyre többet kell tanulnom, hiába vagyok immár egy herceg felesége. Az egyetlen különbség az eddigi életemhez képest csupán annyi, hogy ezt immár a saját hálókörletemben tehetem, három folyamatosan csacsogó udvarhölgy társaságában, akik - amíg én a könyveimet és a jegyzeteimet bújom - csendben hímeznek. Szokatlan számomra, hogy folyamatosan velem vannak, hiszen a védelmi miniszter lányaként nem élvezhettem efféle társaságot és legszívesebben most is elzargatnám őket magam mellől, de tudom, hogy nem tehetem. Valakinek mindig mellettem vagy körülöttem kell lennie, hiszen
Dylan feleségeként - csúnya kifejezés, de igaz - sokat nőtt az értékem. Egy hercegné nem csámboroghat egymagában a kertben, nem mehet fel akkor a felszínre, amikor gondol egyet és főként nem lehet egyedül. Bár, hogy ezek a velem egykorú lányok miként fognak a védelmemre kelni, az még előttem is erősen kérdőjeles... A leendő elrablómhoz vágják a kötőtűiket esetleg? Még kész szerencse, hogy a Meradiában nincsenek mellettem, habár az esküvőm óta nem sok időt tartózkodtam a kastély falai között. Leginkább csupán a vizsgáim miatt tettem ott látogatást, hiszen hercegnéként már nem élvezhetek akkora szabadságot, mint a védelmi miniszter lányaként.
Apropó, hercegné... A védelmi miniszter lányaként volt már alkalmam megszokni a gazdag és fényűző életet, de a királyi palota már egy egészen más szintet képvisel. Azt hittem, a házasságunk után nekem és Dylannek közös hálónk lesz, de tévedtem. Betettek ide az udvarhölgyeimmel együtt, a férjem pedig alkalomadtán meglátogat, hogy némi időt is együtt tölthessünk. Na, nem mintha nem rágnám Dylan fülét folyamatosan azzal, hogy közös hálót szeretnék, de egyelőre még nem jutott eredményre ez ügyben. Így is rengeteg dolga van, a közös háló esélyesen eltörpül ama ügy mellett, amelyen jelenleg is dolgozik, szóval egyelőre türelmesen várok. Na, nem mintha a könyveim nem jelentenének jelen pillanatban is éppen elég elfoglaltságot... Szinte majd belefulladok az előttem és körülöttem tornyosuló pergamenhalomba és az éjszakáimat is inkább töltöm a tankönyveim, semmint Dylan társaságában. A házasságunk eléggé kaotikus, már ami a szabadidőnket illeti, de bízom benne, hogy egy-két év és minden rendeződik. Én ugyanis leteszem a szakmát és több időt tölthetünk kettesben, addig pedig kibírjuk majd valahogy.
Ami pedig a trónörököst illeti... Tisztában vagyok azzal, miszerint hercegnéként várható kötelességem gyermeket szülni, de igyekszem húzni az időt. Folyamatosan főzeteket iszom a nem kívánt terhesség ellen, amelyeket nem is olyan nehéz elrejteni mások szeme elől, főleg úgy nem, hogy a férjem egy külön lakosztályt mondhat magáénak. Az udvarhölgyeim elől ilyesmit titkolni némileg keményebb feladat, de egyelőre még nem szivárgott ki a dolog. Biztos vagyok ugyanis abban, hogy valamelyikük jelent az anyakirályné irányába, de fél éve sikerült elkerülnöm azt, hogy kiszivárogjon a titkom, szóval bizakodó vagyok. Itt és most csakis a vizsgáim lebegnek a szemem előtt, nem férne bele az életembe még egy gyerek is. Ráadásul, nem vagyok egy anya-típus, sose álmodoztam nagy családról és Dylan is egy elég kockázatos tervet készül megvalósítani, mindezek tetejébe egy terhesség már csak hab lenne a tortán. Túl szabad lélek vagyok a gyerekneveléshez, egyszerűen nem férne bele az életembe. Pár év múlva talán, de most még nem érzem magam késznek erre a feladatra.
Ha tehát belép valaki a hálókörletembe, az elsőként a tágas nappaliban tálalhatja magát, amelyben főként a szürke szín dominál, már ami a bútorokat illeti. A terem közepén elhelyezkedő kanapékon pedig három udvarhölgy hímez csendesen sutyorogva egymás között, míg én egy szintén míves íróasztalnál ülök és igyekszem megjegyezni mindent, amivel a könyvem hasábjain találkozom. Nincs kínos csend, a lányok néha fel-felnevetnek, bár számomra még nem zavaró a dolog, ha pedig mégis, hát lepisszegem őket, mire pár perc erejéig alábbhagy a beszéd, utána minden folytatódik elölről. Az ajtóm előtt két őr strázsál, lévén, még nincs személyi testőröm és ez a kötelező eljárás. Nem maradhatok egy percre sem egyedül, valakinek mindig a közelemben kell lennie és közbelépnie, ha baj történne. Habár, szinte teljes mértékben biztos vagyok abban, hogy nem vagyok célpont, elvégre Dylan nem koronaherceg, ráadásul nem hiszem, hogy pont rajtam keresztül támadná bárki is. Nyugodtan készülődöm tehát a vizsgáimra, mit sem sejtve a közelgő viharfelhőkről, melyek éppen az ajtóm felé tartanak...
Charlie & Dylan
Bár mondhatnám, hogy könnyű, vagy jó dolog egy herceg feleségének lenni, de nem az. Ezért sem akartam eddig megnősülni. Senkit sem akartam hozzákényszeríteni egy bizonytalan politikai helyzetű fattyúhoz. Már ahogy a nemesek nagy része rám tekint. Valahol pedig hálás vagyok azért, hogy a védelmi miniszter mégsem így lát engem. Ahogy Charlie sem. Viszont a kötelességek miatt el kell viselnünk némi kellemetlenséget. Ennek egy része a külön hálóterem. Én tényleg igyekszem annyi időt tölteni Charlie mellett, amennyit csak tudok. Szörnyen magányos lehet itt a palotában. Ez miatt pedig nekem van némi bűntudatom. Ezért küldtem az udvarhölgyeket mellé. Legalább valakihez tudjon szólni, ha nem tudom meglátogatni.
Számomra se könnyű ez a helyzet, hiszen nekem is rengeteg munkám van. Törvényjavaslatok. Reformok kidolgozása, az írat tár irányítása, a bátyám - a király - pedig szinte állandóan igényt tart a jelenlétemre, ha máshol nem a közelében, hogy bármikor kiadhasson egy új rendeletet, vagy csak kikérje a véleményemet az államügyekben. Ennek tetejében ott van a másik bátyám Raymond is. Valahogy ürügyet kell találnom a büntetése eltörlésére, ha már teljesen megakadályozni nem tudtam. Elég idő telt már el a visszatérte óta. Ráadásul most azt állítja, talán megtalálta a húgunkat, és nyoma van a szüleink gyilkosaihoz. Ehhez viszont biztosra kell menni. Az ellenségeink nem tudhatják meg az igazat. Nem tudhatják, hogy nyomozunk utánuk. Annak kiderítésére a mód viszont anyámnál van, hogy az a lány, akit Ray annak gondol tényleg a húgunk-e? Nem volt könnyű anyámat meggyőzni, hogy adja kölcsön a kelyhet, mely alkalmas erre. Főleg mert tudni akarta, hogy mire akarom használni. Ami tökéletesen érthető, azonban egyenlőre Rayel nem akarunk feleslegesen senkit sem felzaklatni. Épp elég zavaros időket élünk enélkül is. Sokan egyáltalán nem örülnek Ray visszatértének, és az esküvőmnek sem. Most minden szem ránk szegeződik, és ez nem igazán van ínyemre.
Természetesen most, hogy Charlie és én összeházasodtunk mindenki a gyermeket várja tőlünk. Főként anyám. A kehelyért cserébe meg kellett ígérnem, hogy sokkal többet látogatom meg Charlie-t és ő nem sokára jó hírrel szolgál majd az udvar számára. Sokat javítana az én pozícióm megszilárdításában is egy kis örökös. Ettől függetlenül is, azt hiszem elnézve a bátyáimat, ahogy a saját gyermekeikkel vannak, úgy érzem hiányzik az életemből valami, ami nekik már megvan. Talán én is ezt szerettem volna mindig is, csak eddig nem tudatosult bennem sem. Anyám viszont most nagyon egyértelműen rámutatott.
Szóval egyáltalán nem viharfelkőként tartok a kedvesem szobája felé. Legalábbis nem ez a szándékom. Egész más terveim vannak az éjszakával. Még csak nem sejtve, hogy ez mennyire félre fog siklani.
Csak percek kellenek, hogy Charlie lakrészébe érjek, és az egyik őr hangosan előre bejelentse az érkezésem.
- Üdvözlet a hölgyeknek! Remélem nem zavartam meg semmi fontosat. - lépek be a fogadó szalonba, immár mosollyal az arcomon. Ugyanakkor finoman jelzek a hölgyeknek, hogy most van itt az ideje a távozásuknak. Az amire készülök, nem éppen olyasmi, amihez őrség kellene. Már Jacobot korábban megkértem, hogy juttasson el egy üzenetet Raymondnak, aztán ő is haza mehet. Mára már aligha lesz szükségem rá. Mostanra ő is haza érhetett már.
- Na és milyen napja volt az én gyönyörű feleségemnek? - kérdezem halkan a fülébe suttogva, ahogy odalépek Charlihoz, és átkarolom a derekát, lassan a háló irányába vonva őt...
Számomra se könnyű ez a helyzet, hiszen nekem is rengeteg munkám van. Törvényjavaslatok. Reformok kidolgozása, az írat tár irányítása, a bátyám - a király - pedig szinte állandóan igényt tart a jelenlétemre, ha máshol nem a közelében, hogy bármikor kiadhasson egy új rendeletet, vagy csak kikérje a véleményemet az államügyekben. Ennek tetejében ott van a másik bátyám Raymond is. Valahogy ürügyet kell találnom a büntetése eltörlésére, ha már teljesen megakadályozni nem tudtam. Elég idő telt már el a visszatérte óta. Ráadásul most azt állítja, talán megtalálta a húgunkat, és nyoma van a szüleink gyilkosaihoz. Ehhez viszont biztosra kell menni. Az ellenségeink nem tudhatják meg az igazat. Nem tudhatják, hogy nyomozunk utánuk. Annak kiderítésére a mód viszont anyámnál van, hogy az a lány, akit Ray annak gondol tényleg a húgunk-e? Nem volt könnyű anyámat meggyőzni, hogy adja kölcsön a kelyhet, mely alkalmas erre. Főleg mert tudni akarta, hogy mire akarom használni. Ami tökéletesen érthető, azonban egyenlőre Rayel nem akarunk feleslegesen senkit sem felzaklatni. Épp elég zavaros időket élünk enélkül is. Sokan egyáltalán nem örülnek Ray visszatértének, és az esküvőmnek sem. Most minden szem ránk szegeződik, és ez nem igazán van ínyemre.
Természetesen most, hogy Charlie és én összeházasodtunk mindenki a gyermeket várja tőlünk. Főként anyám. A kehelyért cserébe meg kellett ígérnem, hogy sokkal többet látogatom meg Charlie-t és ő nem sokára jó hírrel szolgál majd az udvar számára. Sokat javítana az én pozícióm megszilárdításában is egy kis örökös. Ettől függetlenül is, azt hiszem elnézve a bátyáimat, ahogy a saját gyermekeikkel vannak, úgy érzem hiányzik az életemből valami, ami nekik már megvan. Talán én is ezt szerettem volna mindig is, csak eddig nem tudatosult bennem sem. Anyám viszont most nagyon egyértelműen rámutatott.
Szóval egyáltalán nem viharfelkőként tartok a kedvesem szobája felé. Legalábbis nem ez a szándékom. Egész más terveim vannak az éjszakával. Még csak nem sejtve, hogy ez mennyire félre fog siklani.
Csak percek kellenek, hogy Charlie lakrészébe érjek, és az egyik őr hangosan előre bejelentse az érkezésem.
- Üdvözlet a hölgyeknek! Remélem nem zavartam meg semmi fontosat. - lépek be a fogadó szalonba, immár mosollyal az arcomon. Ugyanakkor finoman jelzek a hölgyeknek, hogy most van itt az ideje a távozásuknak. Az amire készülök, nem éppen olyasmi, amihez őrség kellene. Már Jacobot korábban megkértem, hogy juttasson el egy üzenetet Raymondnak, aztán ő is haza mehet. Mára már aligha lesz szükségem rá. Mostanra ő is haza érhetett már.
- Na és milyen napja volt az én gyönyörű feleségemnek? - kérdezem halkan a fülébe suttogva, ahogy odalépek Charlihoz, és átkarolom a derekát, lassan a háló irányába vonva őt...
Dylan de Corsini- Mágiahasználók
Hozzászólások száma : 59
Dylan& Charlie
Valóban nem éppen egy rózsaszín álom hercegnének lenni, de hazudnék, ha azt állítanám, miszerint nem tudtam, mire vállalkoztam. Dylan mindenre felkészített az életével kapcsolatban, ráadásul apám révén is sikerült bepillantást nyernem a politika világába. Ettől természetesen nem lesz könnyebb elviselnem a férjem gyakori hiányát, de némileg vigasztal a tudat, hogy ez egy jobb ügy érdekében történik. Közhelyes ugyan, de legalább van mihez nyúlnom és mibe kapaszkodnom. Ha ennyi se lenne, esélyesen hamar zátonyra futna a frigyünk és mivel a királyi család köreiben nem nézik túl jó szemmel a válást, ezért örökre egymáshoz lennénk láncolva. Egyszóval mindkettőnk érdeke, hogy toleránsak legyünk a másikkal kapcsolatban, még abban az esetben is, ha néha úgy érezzük, ez nem fog menni.
Dylant azonban nem csak a munkája és a törvényjavaslatok kötik le állandó jelleggel, hanem maga a koronaherceg is. Szinte együtt nőttek fel, egy nevelést kaptak, így jobban igényli a társaságát, mint bárki másét. Dylan az első, akinek kikéri a véleményét a dolgokkal kapcsolatban, mindezt megvitatni pedig igencsak időigényes feladat lehet részükről. Nem irigylem tehát Sylviát sem, aki magával a koronahercegre lépett frigyre. Habár, egy babát legalább sikerült összehozniuk, szóval valamennyi időt mégis el tudnak tölteni kettesben... Jelenleg tehát Sylviát leköti a babavárás, így vele is ritkábban akad alkalmam összeülni. Ha pedig mégis akad némi szabadideje, azt természetesen a férjével szándékozik tölteni, nem velem.
Hazudnék, ha azt állítanám, miszerint még csak nem is sejtem, mekkora nyomás helyezkedik Dylan vállára is a gyerekvállalással kapcsolatban. Igazság szerint pont emiatt kerülöm olyan szorgosan az anyakirályné társaságát is. Szinte folyamatosan arról kérdez, mikor szolgálok majd örömteli hírrel az udvar számára és gyakran megpedzegeti azt is, hogy Sylvia esküvője a miénk után volt, mégis összehoztak egy babát. Természetesen nem ezekkel a szavakkal, igyekszik ennél finomabban fogalmazni, de mégis megüli a légkört a téma súlya, amikor kettesben vagyunk. Szívesen mondanám, hogy ez csakis rám és a férjemre tartozik, de ezt se tehetem. Normális esetben így lenne, de a királyi család jóformán mindenkié. A népé. Mégis, egyelőre halogatom és iszom rendszeresen a főzeteket. Nyilván elég nagy baj lenne abból, ha eme trükköm bárkinek is a fülébe jutna, de egyelőre nincs gond. Jól rejtegetem a titkaimat. Még azt is, hogy néha, a titkos folyosókon keresztül felosonok a Meradiába. Mindezt teszem a testőrök tudta nélkül, a szobám rejtekéből. Hiányzik a fenti világ, de egyelőre nem cselekedhetek kedvem szerint, nyíltan. Most még túl sok szem tapad ránk.
Amikor bejelentik Dylan érkezését, felkapom a fejem, a teremben üldögélő udvarhölgyek pedig egyből sutyorogni és kuncogni kezdenek, hiszen sejtik, mi készül. Mire azonban Dylan belép, felállnak a helyükről és udvarias meghajlás kíséretében távoznak, magunkra hagyva minket, az őrök pedig becsukják mögöttük az ajtót. Csak ő és én... Más esetben repesnék a boldogságtól, de ebben a házasságban nem csak Dylannek akadnak tervei.
- Csendes - mosolyodom el, amikor átkarol és már vonna a háló irányába, de én megvetem a lábaimat, majd fejemmel az asztalomon heverő pergamen és könyvhalom irányába bökök. - Dylan... Készülnöm kell a vizsgáimra - teszem hozzá magyarázatként. - Én is pont annyira szeretném, mint te, de most nagyon nem alkalmas - csókolom meg azért futtában, mintegy néma bocsánatkérésként. Csábító a gondolat, miszerint egészen reggelig a férjem társaságában töltsem az időt, de ez most nagyon nem fér bele. - Talán egy fél óra belefér, de több semmiképp sem - csóválom meg a fejemet, majd villan eszembe a gondolat, amelyet a rengeteg tanulás miatt teljesen elfelejtettem, de Dylan érkezése láttán ismét beugrott. - Megtennéd, hogy váltasz néhány szót az anyakirálynéval? - szegezem neki végül a kérdést. - A mai reggel folyamán egy tálca főzetet küldetett fel számomra, amely a hiedelem szerint termékenyebbé teszi az asszonyokat - fintorodom el alig láthatóan. - Ne áruld el neki, de kiöntöttem. Szeretném, ha a tudtára adnád, hogy ez két ember döntése és nem egyedül az övé. Értem, hogy unokát szeretne, de már útban a következő koronaherceg, szóval lehet némi esély arra, hogy egy időre békén hagy minket a témával.
Jó pár hónapig nyilván lefoglalja majd a kis trónörökös és Dylan eszébe se jut majd, aminek én őszintén örülök. Legalább még egy évre szükségem van annak érdekében, hogy végezhessek a tanulmányaimmal, utána pedig semmi akadálya se lesz a dolognak. Ki tudja, talán még agyilag is felnövök a feladathoz és én is ugyanolyan lelkes leszek, mint a leendő anyukák többsége.