Dylan de Corsini palotai iroda szobája
1 / 2 oldal • 1, 2
Dylan de Corsini palotai iroda szobája
A palota Keleti Csarnoka és a Központi Királyi Nagy Csarnok közt elhelyezkedő Hivatalnoki épület egy földszinti központi, tágas és elegánsan berendezett helyiség. A szóbeszéd szerint az akkor még koronaherceg, ma már király személyesen választotta és újíttatta fel az irodát Dylan herceg számára jutalmul a kiváló hivatalnoki vizsga eredményeiért. Vagy talán csak így akarta a saját közelében tudni. Nem titok, hogy az uralkodó egyik legfőbb bizalmasaként tekint Dylan hercegre, sok időt töltenek együtt, és szinte minden fontos államügyben kikéri a személyes véleményét.
Bútorzatát tekintve rusztikus, sötét és minőségi berendezés eleganciát sugároz. Kevesen tudják de a sötét színek, összhangban vannak a herceg nehéz, és helyenként keserű múltjával.
Ám van még egy titka a jól felszerelt, és mindennel ellátott tágas irodának. Nem véletlen kapott helyett a földszinten. Szigorú titok övezi, de a nehéz könyvesszekrények mögött egy titkos út vezet le egy titkos szobába, melynek még egy ki és be járata van a herceg szobáján kívül, mely a palota falain kívülre vezet.
A szoba titkát mindössze 5 ember ismeri, maga Dylan Herceg, a testvére Raymond herceg, két hű testőrük, Jacob Blunt és Mihail Wilson, valamint a védelmi miniszter. Ők gyűlnek össze itt időnként megvitatni a következő lépésüket. Hisz az udvarban számos veszély leselkedhet mindannyiukra. Az igazán fontos munkákat pedig nem lehet nyíltan végezni...
Dylan de Corsini- Mágiahasználók
Hozzászólások száma : 59
Re: Dylan de Corsini palotai iroda szobája
Úgy döntöttem tehát, hogy Dylan herceghez fordulok segítségért, még abban az esetben is, ha egy jó ideje már csupán a szükséges kommunikációra szorítkozom vele. Enyhén szólva is letaglózott a tudat, miszerint ő és Charlotte egybe kelnek, de mint jó gárdistának, muszáj leküzdenem a személyes érzelmeimet és újfent a munkába temetkeznem. Valami kialakult bennem a herceg jegyese iránt és minden egyes alkalom, amikor együtt látom őket, felesleges tépelődést okoz bennem csupán, semmi mást. Manapság pedig igen gyakran vannak együtt, én pedig nem szívesen vagyok szemtanúja ezeknek az alkalmaknak. Mégis, a herceg személyi testőreként mindkettejükért én felelek, amikor egy helyen tartózkodnak, tehát muszáj minden téren a feladatomra koncentrálnom. Nehezemre esik ugyan, de megteszem, hiszen ezt nevelték belem, erre vállalkoztam és az életemet adnám a hercegi pár mindkét tagjáért.
Elszánt léptekkel szelem tehát a kastély folyosóit annak érdekében, hogy mielőbb Dylan herceg dolgozószobájához érhessek, de amikor végre ott találom magam, megtorpanok és - illetlen ugyan, tőlem pedig végképp - de fülelni kezdek. Mintha nem tudnám, hogy az iroda mindenféle bűbájjal védve van és innen semmi se jut ki, hacsak maga a herceg nem pont ezt szeretné... Mégis, botor módon ugyan, de valamiért él bennem a remény, hogy a hangok teljes hiánya arra utal, miszerint Charlotte nincs odabenn, nekem pedig nem kell azt megpillantanom, ahogy egy másik férfival vált csókot búcsúzóul. Tisztában vagyok ugyan azzal, hogy a leendő hercegné csupán nagyon indokolt esetekben keresi fel Dylan herceget a dolgozószobájában és akkor is leginkább az esküvő szervezését érintik szóban, de úgy érzem, jobb félni, mint megijedni.
Megkönnyebbülten sóhajtok egyet tehát, amikor odabentről nem hallatszódik női hang, majd kopogásra emelem a kezem és várok, hogy engedélyt kapjak a belépésre. A formaságoktól csupán vészhelyzet esetén térhetünk el, tehát a kopogtatás elmulasztása egy gárdista esetében hibának számít. Elvégre, nekik is van magánéletük és néha talán nem is igényelnek a szükségesnél nagyobb társaságot, szóval igyekszünk számukra teret engedni, már amennyire ez az ő pozíciójukban lehetséges. Amikor pedig meghallom bentről Dylan herceg hangját, nyitom is az ajtót, majd egy formális meghajlás kíséretében szólalok meg: - Corsini herceg! Az unokaöcsém, Marcus Blunt ügyében keresem - veszem elő a hivatalos hangnemet, habár biztos vagyok abban, hogy amint becsukhatom magam mögött az ajtót, levetkőzhetem ezt a hivatalos maszkot és némileg felszabadultabban részletezhetem az ittlétem okát.
Jacob Blunt- Mágiahasználók
- Hozzászólások száma : 42
Észrevettem ugyan Jacob némi távolságtartását Charlie-tól, de ezt igyekszem betudni annyinak, hogy nem nagyon kedveli őt, ugyanakkor tartom annyira profinak, hogy ez ne akadályozza a munkáját, vagy befolyásolja kettőnk kapcsolatát. Tudja mit kell tennie, mi a kötelessége, és azt maradéktalanul el is látja. Tökéletesen megbízom benne, ez pedig ritka kivételes dolog részemről. Tekintve egy kezemen meg tudom számolni azon emberek számát, akikben ennyire bízom.
Jacob két okból sem hallhat semmit az iroda előtt. Egyrészt a hangszigetelő, és egyéb védőbűbájoknak köszönhetően, melyek jó részét ő maga helyezte el az irodámon a kérésemre, másrészt tényleg egyedül tartózkodom a szobámban. Amikor meghallom a kopogást mielőtt kiszólnék, még megengedek magamnak egy bosszús kis sóhajt, azt találgatva, ki mer megzavarni munka közben? Végül engedélyt adva a belépésre szólók ki. Amikor pedig meglátom Jacobot belépni, szinte rögtön enged valamit a szigorú pillantásom, és arcvonásaim. Az első számú testőröm és bizalmasom az íróasztalomnál ülve talál pennával a kezemben, de azt leteszem, miközben intek, hogy csukja be az ajtót. Nem kell mindenkinek hallania, hogy miről is beszélgetünk.
- Ritkán kérsz bármit is, és mostanában szokatlanul hallgatag vagy. - jegyzem meg, bár a hangomban semmiféle él, vagy szemrehányás nincs. Egyszerű tényközlés. Közben pedig már az asztalom előtt lévő kényelmes vendég szék felé mutatok, mintegy engedélyt adva, hogy leüljön.
- Tehát minden bizonnyal jó okod van erre. Hallgatlak. Mit szeretnél, mit tegyek a fiúért? - ismerem Jacob unokaöccsét. Tudom, hogy mindennél fontosabb számára, hiszen gyerekkora óta nevelte. Ezért amikor alkalom engedte, én is nyomon követtem az előre haladtát, bár bele soha nem szóltam. Néha pedig magától Jacobtól kérdeztem meg, hogy hogyan is van mostanság a kölyök. Még nem hallottam a fegyelmi ügyéről, mivel mostanában sajnos túlságosan lekötöttek az államügyek, de ha Jacob magától hozta fel a fiút, biztos történt valami. Így egy egyszerű mozdulattal tolom félre amin eddig dolgoztam, és füzöm össze az ujjaimat az íróasztal felett, jelezve, hogy minden figyelmem Jacobra, és a panaszára irányul. Bár előre nem ígérhetem meg, hogy segíteni is fogok tudni.
Dylan de Corsini- Mágiahasználók
Hozzászólások száma : 59
Igen, én helyeztem el a bűbájokat a herceg dolgozószobáján, de annyi kiskaput hagytam számára, hogy az ajtó túloldalán állók meghallják a szavait, ha nekik címzi őket. Egyszóval, ha belépést enged számomra a helységbe, én azt meghallom, de azt már aligha, ha valaki mással cseveg kedélyesen. Sok titkos megbeszélésnek ad helyet ez a szoba, így tényleg nem lenne szerencsés, ha minden illetéktelen fülekbe jutna. Márpedig kétség sem férhet ahhoz, hogy a palotában szolgálók nagy része szép kis hasznot tudna húzni abból, ha idő előtt fény derülne Dylan herceg egy-egy tervére.
Nem bánom, hogy a herceg abban a hitben él, miszerint nem kedvelem a leendő hercegnét. Sokkal kellemesebb, mint az igazság és azt hiszem, jobb is, ha meghagyom eme hitében. Elvégre, rezzenéstelen arccal, hiánytalanul ellátom a feladatomat minden esetben, teljesen mindegy, ki iránt mit érzek. Engem a gárdában erre neveltek és Marcusnak köszönhetően sikerült is ezt mesteri szintre emelnem. Vele se kivételezhettem csak azért, mert ő az unokaöcsém, nem kedvezhettem számára. Szóval úgy érzem, a Charlotte iránti érzelmeim se fognak akadályt jelenteni a feladatom teljesítése közben semmilyen szinten sem. Előbb vagy utóbb pedig mindez elmúlik, ebben is biztos vagyok. A szerelem nem tart örökké és kellő motivációm is akad ahhoz, hogy végleg kitöröljem magamból ezt az egész ostoba butaságot.
A herceg intése láttán engedelmesen csukom be magam mögött az ajtót, mely mozdulat révén újfent aktiválódik minden egyes védőbűbáj, amelyet a dolgozószobára helyeztem. Nem tartok attól, hogy bárki is hallhatna minket ezek után, hiszen a lehető legalaposabb munkát végeztem, ráadásul másokkal is ellenőriztettem. A legapróbb hibát se engedhettem meg magamnak, hiszen abban az esetben sokat árthattam volna a birodalom számára. Ennek tudatában vállaltam el ezt a feladatot és nem is állt szándékomban csalódást okozni Dylan herceg számára.
- Sok a munkám és néha úgy érzem, fölém tornyosulnak az intézni valók - adok választ a herceg megjegyzése hallatán. - Általában még szolgálat alatt is a kadétok körül forognak a gondolataim - füllentem szemrebbenés nélkül. Sokkal inkább Charlotte köt le, de ezt ugyebár nem oszthatom meg pont a herceggel. Ráadásul, valóban azon dolgozom, hogy ez minél ritkábban forduljon elő és azt hiszem, kezd alakulni. Mostanában csak akkor gondolok rá, amikor szóba kerül vagy felbukkan Dylan herceg oldalán.
- Nem csupán Marcusról lenne szó - sóhajtok egy aprót, miközben helyet foglalok a vendégek számára fenntartott székben és kényelembe helyezem magam. - Voltaképp a Királyi Gárda egész intézményét érinti a kérésem, szóval arra kérlek, hogy beszélj az uralkodóval - ráncolom gondterhelten a szemöldököm. Tisztában vagyok azzal, miszerint Dylan hatalma is véges, ahogy azzal is, hogy jóban van a királlyal. - Igazság szerint nem feltétlen értek egyet a nevelési módszereikkel - osztom meg végül komor arccal. Erről még sose beszéltem Dylannel, nem kritizáltam ennyire nyíltan az akadémiát. És legfőképp: még egyetlen alkalommal se fordultam a herceghez a problémáimmal. - A fizikai fenyítés, mint nevelés, nem hiszem, hogy megállná a helyét - kulcsolom össze az ujjaimat. - Elavult módszer és nem ad hozzá az értékekhez, de a tiszti bizottság többsége szerint szükséges - forgatom meg a szemeim. Bajban lennék, ha az imént elhangzottak kikerülnének innen, de bízom a hercegben, ahogy abban is, hogy képes lesz úgy kommunikálni az uralkodó irányába, mintha mindez az ő észrevétele lenne és nem az enyém. A Marcust érintő dolgokról nem ejtek szót, hiszen ő maga kért meg erre. Igaz, arra is, hogy ne jöjjek ide, de van, amit mindenképp meg kell tennem.
- A bátyád testőre, Mihail... De igazság szerint minden tiszt ragaszkodik ehhez. Tisztában vagyok azzal, hogy néhány hagyomány megingathatatlanul beleette magát a társadalmunkba, de ha valaki, hát te megértesz engem. Újító vagy, változásokat szeretnél, pont emiatt vettem a bátorságot és fordultam hozzád. Ha te és a király is mellettem állna, több esélyem lenne.
Egy fecske nem csinál nyarat, ahogy hallottam eme mondást a felszínen nem is olyan rég és azt hiszem, ebben bőven igazuk van. Egyedül kevés leszek a reformokhoz, de valakinek meg kell tennie az első lépéseket és Dylan az, aki ebben a lehető legjobb tanáccsal tudna szolgálni számomra.
Jacob Blunt- Mágiahasználók
- Hozzászólások száma : 42