Blunt Rezidencia
2 posters
2 / 2 oldal
2 / 2 oldal • 1, 2
Re: Blunt Rezidencia
Jacob& Marcus
Jó lenne, ha egy mosoly mindent megoldana az életben, de ez sajnos nem így működik. Néha még a kőkemény munka se elegendő ahhoz, hogy előrébb juss. A szirének világában legalábbis jelenleg még mindig sokkal fontosabb, hogy ki hova és milyen családba születik. A lehetőségeit pedig eme szempontok alapján szabják meg. Még az is újdonság, hogy egy Larához hasonló, szerény sorból származó lány betehette a lábát az akadémiára. Elvégre, már a neme miatt se tehetné meg, a családja rangja pedig csak hab a tortán.
- Botorság lenne nem rám hallgatnod - ejtek el egy megjegyzést helyeslően. Marcusnak meg van a magához való esze, de tényleg nem szeretném, ha ott találná magát, ahol előtte sokan mások. Nem baj az önbizalom, de ez egy nagyon kétélű fegyver. Hinned kell abban, hogy jól döntesz, de mindeközben muszáj számítanod arra, hogy lesz, ami felülírja a terveidet. Fred erős és nem ostoba. Vannak ugyan hibái, de a vizsga az ő életében is vízválasztó, számítanunk kell tehát arra, hogy kiküszöböli azokat. Nekem ugyan pártatlannak kell maradnom, de ugyan melyik vizsgabizottsági tag tud szemet hunyni abban az esetben, ha egy közeli rokona lép a pályára? A legtöbb, amit tehetek, hogy nem hangoztatom, miszerint örülnék annak, ha Marcus lenne a legjobb.
- Igen, én is pont erre gondoltam - biccentek egyet elismerően az unokaöcsém okfejtése hallatán. - Még csak most esel ki az Akadémiáról, nagyon kezdőnek számítasz, Sylvia hercegnő védelme túl nagy falat lenne számodra. És igen, abban az esetben a tehetséged nem sokat érne. Más testőrök is vannak a leendő uralkodói pár közelében és mindannyian ki szeretnének emelkedni a többiek közül. Ebben az esetben pedig átgázolnak másokon, akár a saját társukon is - fejtem ki a lehető legnagyobb hátrányát ennek az egésznek. Marcusnak több lehetősége akadna, de korántsem biztos, hogy képes lenne élni vele. Túl nagy a versengés, túl sokan esnek ki és nem szeretném, ha egy idióta törné ketté az unokaöcsém álmait.
- Raymond herceg Miley hercegnő bátyja - javítom ki Marcust. - Átolvastad a családfát, amit kértem tőled vagy már megint elkalandoztál? - "dorgálom" meg, noha egyáltalán nem gondolom komolyan. Mileyról nemrég derült ki, hogy ő Dylan és Raymond hercegek elveszett húga és nem hiszem, hogy ilyen hamar újfent frissítették az iratokat. Mi több, amikor azt az unokaöcsémnek adtam, esélyesen még nem is szerepelt rajta a neve, szóval nem hibáztathatom Marcust emiatt. De ha már fény derült a hiányosságára, akkor igenis rá kell mutatnom minderre. - A posztod változtatására van lehetőség, bár ezt csakis úgy oldhatjuk meg, ha nem teszel esküt. Előtted is akadtak már néhányan, aki kisebb rangú családtagok mellett kezdték és utána váltottak. Ebben nincs semmi elítélendő.
Sok újonc inkább leteszi az esküt, semmint fontolóra vegye ama lehetőséget is, hogy egy idő után más, lehetőleg magasabb rangú személy mellett találja meg a végleges helyét. Valahogy árulásnak érzik, ha menet közben váltanak, pedig ez koránt sincs így. Én megtaláltam a helyem Dylan mellett, de van egyfajta "próbaidő" is, amely arra szolgál, hogy a testőr és az a személy, akit védelmez, alaposabban megismerhessék egymást. Sohase kellemes, ha két érdek ütközik és életünk végéig olyan személyt kell védenünk, akit legszívesebben egy kanál vízben fojtanánk meg.
- Talán hiányzott a családja - tippelgetek Raymond herceg indokait illetően, de messzemenőbb következtetésekbe én se igazán szeretnék belemenni. Ezt csakis ő tudhatja igazán. - Igazság szerint, mellette mindig is Wilson volt, ő esélyesen sokkal többet tudhat minderről, bár az a lényeg, hogy visszatért. Sokáig halottnak hittük, évekkel később már azok is, akik igyekeztek optimisták maradni és bízni abban, hogy életben van még. Valahol...
Szinte biztosra veszem magamban, hogy annak idején Dylan is elgyászolta a bátyját, bár erre már nem emlékszem pontosan. Sok minden történt abban az időszakban, majdhogynem minden felborult az akadémián is a hírre, miszerint a herceg eltűnt. Nekem akkoriban másra kellett koncentrálnom, leginkább a tanulmányaimra és mivel nem voltam hivatalosan még testőr, nem osztottak meg velem semmit. Csak annyit tudtam, amennyit Dylan is, de ő se bővelkedett az információkban erre vonatkozóan.
- Bár tényleg minden ilyen szép és jó lenne - sóhajtok egyet Marcus szavai hallatán. Igen, mindig szántam időt a családomra, amikor nem volt más dolgom, de egy feleség esetében ez teljesen más. Idővel jönnek a gyerekek, nekem pedig mindig a munkám lesz az első. Rose pedig eddig is ebben élt, én viszont pont azt nem szeretném, ha továbbra is így kellene tennie. Változtatnom kell, ha azt akarom, hogy a házasságom viszonylag boldog és harmonikus legyen.
- Mit sem érnek a pályázatok, ha a posztra kerülve nem bizonyítok - dörmögöm az orrom alatt. - Sokkal inkább szeretnék tettekkel az emberek bizalmába férkőzni, semmint szavakkal. Bár, van egy bizonyos hírem az akadémián belül, aligha én leszek az, akit hivatalos úton megválasztanak - állapítom meg végül, miközben végigfuttatom magamban a gondolatmenetet. - Újító vagyok, a szirének pedig foggal-körömmel ragaszkodnak a hagyományokhoz. Szerinted mennyire örülnének annak, ha visszaszorítanám az általuk olyannyira hatásos fizikai fenyítést csak azért, mert nem tudom elviselni? - vonom fel kérdőn a szemöldököm. - Wilson ellenben szintén a hagyományok és a bevált módszerek híve, ennek révén pedig igen nagy népszerűségnek is örvend. Már-már túl nagynak.
Az természetesen mit sem számít, hogy éveken keresztül nem tudtunk a hollétéről, hogy a lányát rettegésben tartotta, mert játszotta az iszákos szerepét és hát szépen cseng az is, hogy mindezzel csak a testőrségre készítette fel szerencsétlent. Igaz, hogy jól teljesített az akadémia felvételijén, de mégis milyen áron tehette ezt meg? Milyen lelki sérüléseket kellett elszenvednie ahhoz, hogy testileg készen álljon? Meggyőzőnek pedig aligha mondanám magam... Marcus ismer a legjobban, hogy tudja, nem szeretek olyan ígéreteket tenni, amelyek szépen csengenek ugyan, de nem tartom be őket.
- Ha egy sípoló játékot is veszel, esküszöm, hogy a gyerek kiságya a te hálódban lesz - teszek egy ígéretet a jövőre vonatkozóan és ezt veheti készpénznek. Az ütését szerencsésen hárítom, ugyanakkor a viszonzásom csak nem akar célba érni. Mi tagadás, kissé el is vesztem a türelmem, de ez egyelőre nem ül ki az arcomra. Marcus átkerült a makacs légy szerepébe, amit az istenért se tudok lecsapni.
- Idővel megfogod, ne aggódj - szólalok meg, elvégre ezt be tudom tartani. Bár, ha Dylan nem kényszerített volna bele ebbe az ismerkedési fázisba, akkor továbbra se házasodtam meg. Márpedig elég sok minden múlik ezen, önzőség lett volna részemről kihátrálni.
- Ismered már gyerekkorotok óta. Tudni fogod. Vigasztaljon a tudat, miszerint a nyakadat nem fogja kettétörni - próbálok meg némi életet pofozni Marcusba, ami esélyesen veszett fejsze nyele, de hát legalább azt nem mondhatja, hogy nem vagyok empatikus.
- Botorság lenne nem rám hallgatnod - ejtek el egy megjegyzést helyeslően. Marcusnak meg van a magához való esze, de tényleg nem szeretném, ha ott találná magát, ahol előtte sokan mások. Nem baj az önbizalom, de ez egy nagyon kétélű fegyver. Hinned kell abban, hogy jól döntesz, de mindeközben muszáj számítanod arra, hogy lesz, ami felülírja a terveidet. Fred erős és nem ostoba. Vannak ugyan hibái, de a vizsga az ő életében is vízválasztó, számítanunk kell tehát arra, hogy kiküszöböli azokat. Nekem ugyan pártatlannak kell maradnom, de ugyan melyik vizsgabizottsági tag tud szemet hunyni abban az esetben, ha egy közeli rokona lép a pályára? A legtöbb, amit tehetek, hogy nem hangoztatom, miszerint örülnék annak, ha Marcus lenne a legjobb.
- Igen, én is pont erre gondoltam - biccentek egyet elismerően az unokaöcsém okfejtése hallatán. - Még csak most esel ki az Akadémiáról, nagyon kezdőnek számítasz, Sylvia hercegnő védelme túl nagy falat lenne számodra. És igen, abban az esetben a tehetséged nem sokat érne. Más testőrök is vannak a leendő uralkodói pár közelében és mindannyian ki szeretnének emelkedni a többiek közül. Ebben az esetben pedig átgázolnak másokon, akár a saját társukon is - fejtem ki a lehető legnagyobb hátrányát ennek az egésznek. Marcusnak több lehetősége akadna, de korántsem biztos, hogy képes lenne élni vele. Túl nagy a versengés, túl sokan esnek ki és nem szeretném, ha egy idióta törné ketté az unokaöcsém álmait.
- Raymond herceg Miley hercegnő bátyja - javítom ki Marcust. - Átolvastad a családfát, amit kértem tőled vagy már megint elkalandoztál? - "dorgálom" meg, noha egyáltalán nem gondolom komolyan. Mileyról nemrég derült ki, hogy ő Dylan és Raymond hercegek elveszett húga és nem hiszem, hogy ilyen hamar újfent frissítették az iratokat. Mi több, amikor azt az unokaöcsémnek adtam, esélyesen még nem is szerepelt rajta a neve, szóval nem hibáztathatom Marcust emiatt. De ha már fény derült a hiányosságára, akkor igenis rá kell mutatnom minderre. - A posztod változtatására van lehetőség, bár ezt csakis úgy oldhatjuk meg, ha nem teszel esküt. Előtted is akadtak már néhányan, aki kisebb rangú családtagok mellett kezdték és utána váltottak. Ebben nincs semmi elítélendő.
Sok újonc inkább leteszi az esküt, semmint fontolóra vegye ama lehetőséget is, hogy egy idő után más, lehetőleg magasabb rangú személy mellett találja meg a végleges helyét. Valahogy árulásnak érzik, ha menet közben váltanak, pedig ez koránt sincs így. Én megtaláltam a helyem Dylan mellett, de van egyfajta "próbaidő" is, amely arra szolgál, hogy a testőr és az a személy, akit védelmez, alaposabban megismerhessék egymást. Sohase kellemes, ha két érdek ütközik és életünk végéig olyan személyt kell védenünk, akit legszívesebben egy kanál vízben fojtanánk meg.
- Talán hiányzott a családja - tippelgetek Raymond herceg indokait illetően, de messzemenőbb következtetésekbe én se igazán szeretnék belemenni. Ezt csakis ő tudhatja igazán. - Igazság szerint, mellette mindig is Wilson volt, ő esélyesen sokkal többet tudhat minderről, bár az a lényeg, hogy visszatért. Sokáig halottnak hittük, évekkel később már azok is, akik igyekeztek optimisták maradni és bízni abban, hogy életben van még. Valahol...
Szinte biztosra veszem magamban, hogy annak idején Dylan is elgyászolta a bátyját, bár erre már nem emlékszem pontosan. Sok minden történt abban az időszakban, majdhogynem minden felborult az akadémián is a hírre, miszerint a herceg eltűnt. Nekem akkoriban másra kellett koncentrálnom, leginkább a tanulmányaimra és mivel nem voltam hivatalosan még testőr, nem osztottak meg velem semmit. Csak annyit tudtam, amennyit Dylan is, de ő se bővelkedett az információkban erre vonatkozóan.
- Bár tényleg minden ilyen szép és jó lenne - sóhajtok egyet Marcus szavai hallatán. Igen, mindig szántam időt a családomra, amikor nem volt más dolgom, de egy feleség esetében ez teljesen más. Idővel jönnek a gyerekek, nekem pedig mindig a munkám lesz az első. Rose pedig eddig is ebben élt, én viszont pont azt nem szeretném, ha továbbra is így kellene tennie. Változtatnom kell, ha azt akarom, hogy a házasságom viszonylag boldog és harmonikus legyen.
- Mit sem érnek a pályázatok, ha a posztra kerülve nem bizonyítok - dörmögöm az orrom alatt. - Sokkal inkább szeretnék tettekkel az emberek bizalmába férkőzni, semmint szavakkal. Bár, van egy bizonyos hírem az akadémián belül, aligha én leszek az, akit hivatalos úton megválasztanak - állapítom meg végül, miközben végigfuttatom magamban a gondolatmenetet. - Újító vagyok, a szirének pedig foggal-körömmel ragaszkodnak a hagyományokhoz. Szerinted mennyire örülnének annak, ha visszaszorítanám az általuk olyannyira hatásos fizikai fenyítést csak azért, mert nem tudom elviselni? - vonom fel kérdőn a szemöldököm. - Wilson ellenben szintén a hagyományok és a bevált módszerek híve, ennek révén pedig igen nagy népszerűségnek is örvend. Már-már túl nagynak.
Az természetesen mit sem számít, hogy éveken keresztül nem tudtunk a hollétéről, hogy a lányát rettegésben tartotta, mert játszotta az iszákos szerepét és hát szépen cseng az is, hogy mindezzel csak a testőrségre készítette fel szerencsétlent. Igaz, hogy jól teljesített az akadémia felvételijén, de mégis milyen áron tehette ezt meg? Milyen lelki sérüléseket kellett elszenvednie ahhoz, hogy testileg készen álljon? Meggyőzőnek pedig aligha mondanám magam... Marcus ismer a legjobban, hogy tudja, nem szeretek olyan ígéreteket tenni, amelyek szépen csengenek ugyan, de nem tartom be őket.
- Ha egy sípoló játékot is veszel, esküszöm, hogy a gyerek kiságya a te hálódban lesz - teszek egy ígéretet a jövőre vonatkozóan és ezt veheti készpénznek. Az ütését szerencsésen hárítom, ugyanakkor a viszonzásom csak nem akar célba érni. Mi tagadás, kissé el is vesztem a türelmem, de ez egyelőre nem ül ki az arcomra. Marcus átkerült a makacs légy szerepébe, amit az istenért se tudok lecsapni.
- Idővel megfogod, ne aggódj - szólalok meg, elvégre ezt be tudom tartani. Bár, ha Dylan nem kényszerített volna bele ebbe az ismerkedési fázisba, akkor továbbra se házasodtam meg. Márpedig elég sok minden múlik ezen, önzőség lett volna részemről kihátrálni.
- Ismered már gyerekkorotok óta. Tudni fogod. Vigasztaljon a tudat, miszerint a nyakadat nem fogja kettétörni - próbálok meg némi életet pofozni Marcusba, ami esélyesen veszett fejsze nyele, de hát legalább azt nem mondhatja, hogy nem vagyok empatikus.
Jacob Blunt- Mágiahasználók
- Hozzászólások száma : 42
Marcus & Jacob
Tudom, hogy a helyes pofim, és a mosolyom nem old meg valódi problémákat. Legfeljebb arra jó, hogy megzavarja azon ellenfeleimet, akik túl ritkán látnak mosolyogni. Gyakorlatilag szinte soha. Hiszen az akadémián nagyon is komolyan veszem az edzést, és tanulást. Ott nincs helye a gondatlan hülyéskedésnek. Még annyira sem, mint amennyire most megengedem magamnak a nagybátyámmal szemben. Túl régóta, túl sokat küzdöttem már, hogy feladjam az álmaim, és a terveim. Főleg akkor nem, ha már ilyen közel egy jelentős mérföldkőhöz az életemben. Ebben pedig még Fred sem fog megállítani, bármilyen tehetséges, elszánt, vagy ravasz. Ámbár esetében mindhárom tulajdonság igaz, így bármikor meglephet, felkészültnek kell maradnom. Szóval ezúttal Jacob szavaira csak bólintok egyet. Igyekszem megtartani az önbizalmamat egészséges szinten. Erre jó lecke volt, ami nem olyan rég történt. Túlságosan elbíztam magam. Elhittem, hogy semmi sem történhet velem, ami visszavethet, pusztán azért mert kiváltságos helyzetbe küzdöttem fel magam. Ez pedig kis híján a saját vesztem okozta. Még egyszer nem követem el ezt a hibát.
- Jól bírom a konkurenciát. Erre Fred az élő példa. Talán még segítene is, hogy még jobb akarjak lenni. Ellenben, ha semmi nehézség, és kihívás nincs a feladatban, és gyakorlatilag mérföldre kerülök a legkisebb befolyással bíró személytől is két kislány pátyolgatásával, akiknek semmi közük a politikához, és a népünk sorsáról való valódi döntésekhez, akkor talán soha nem jutok semerre, az unatkozó középszerűségből. Bár legalább eseménymentes, kényelmes életem lehet. Nem kell olyasmiken gondolkodnom, amiken éppen most is rágódsz, mert bőven lesz szabad időm. - vetek fel egy másik nézőpontot. Talán éppen ellenérvként. A gond az, hogy ezzel egy cseppet sem könnyítem meg a saját dolgom. Alig van időm a választásra, és lássuk be, egy cseppet sem vagyok közelebb, mint amikor először léptem be az Akadémia kapuján. Én nem voltam olyan szerencsés, hogy bármelyik királyi rokonnal együtt nőjek fel.
- Igaz, elnézést. Ámbár amennyire tudom Raymond herceg lett a hivatalos gyámja, és vele él a felszíni iskolában. Szóval majdnem olyan, mintha inkább lenne az apja. Bár ez nem sokat számít. Akkor sem éppen nagy hatalommal, vagy befolyással bíró minta család. - vonok vállat közömbösen. Mondjuk annyi előnye lenne, hogy sok időt tölthetnék a felszínen, és ebből adódóan Alexre is sokkal több időm jutna, aminek minden bizonnyal örülne. Bár elfogadni egy olyan posztot, ahonnan nincs előléptetési lehetőség, és ahol soha semmi nem fog történni a napi rutinon túl... nos nem túl kielégítő lehetőség egy évfolyamelsőnek, aki ambiciózus álmokat dédelget.
- Lehet. Bár egyesek tartanak tőle, hogy csak a bosszúvágy hozta vissza most, hogy a nagyapja, aki elkergette halott. Az időzítés minden esetere elég furcsa. És van más furcsaság is körülötte, és a kishúga körül, ha jobban belegondolunk. Az állítólagos gyerekrablók, akik felnevelték a lányt felszívódtak, bár olyan, mintha a biztonsági hivatal emberei, a csendőrség, és még néhány testőr is versenyt futna, hogy kézre kerítsék őket. Mindeközben a védelmi miniszter valahogy túl nyugodtak tűnik. Mintha az ő embereit ez egyáltalán nem érdekelné, míg az első miniszter emberei a fejvesztett csirkékre hasonlítanak. Mindeközben, bár Wilsonnal nem kedvelitek egymást, időről-időre együtt tűntök el órákra. Ti tudtok valamit, amit mi nem? - kockáztatok meg egy óvatos kérdést. Bár ha a nagybátyám Wilsonnal egyetemben kapott is valamiféle titkos parancsot erre vonatkozóan, aligha osztja majd meg velem. Mégis furcsa, hogy az első miniszter emberei összevissza rohangásznak, mint pók a falon, se a Védelmi miniszter, se Raymond herceg, se Wilson, se Dylan herceg, se Jacob nem tesz semmit. Holott amennyire tudom az első miniszter Dylan herceg első számú politikai ellenfele. Ami ennyire fontos lehet neki, az valószínűleg a hercegnek is az. Sőt, ha az én nem létező húgomat rabolták volna el tőlem hosszú évekre, miközben lemészárolták a szüleimet, minden követ felforgatnék a gazemberek után. A hercegi palotában és még a védelmi miniszter házában sem történik semmi szokatlan ennek ellenére. Teljes a csend. Talán már túlságosan is.
- Minden szép és jó lesz. Bízz egy kicsit a menyasszonyodban, és magadban. Megtalálod a módját mindennek, ahogy velem is megtaláltad annak idején. Az sem volt más. - vetem fel Jacob aggodalmaira. Szerintem rendben lesznek. Főleg mert a lány eddig is hasonló körülmények közt élhetett. Amennyire tudom, az apja nagykövet, és ebből adódóan rengeteget utazhat. Hozzászokhatott már a távollétekhez, és a kevés, de annál meghittebb, és minőségibb együtt töltött időhöz. Én még Alex miatt is jobban aggódom ebből a szempontból. Hogy hosszú távon majd sokkal többet akar velem lenni, és sokkal többet akar majd, mint amit képes vagyok megadni neki, főként ha olyan helyre kerülök, ahol gyakran szólít el a kötelesség, ahogy a nagybátyámat is. Persze maradhatnék az akadémián is, egyszerű kiképző tisztként. Vagy kérhetném magam a biztonsági hivatal vezető tisztje közé, esetleg a védelmi minisztert is megkörnyékezhetném, ahogy Fred tervezi. Nem lennék meglepve, ha Fred a védelmi miniszteren keresztül az egyik legfiatalabb tábornok lenne, akit látott a hadsereg. De valahogy én többre és másra vágyom, mint egy egyszerű iroda, és napi rutin a belefásultságig életem végéig.
- Pont mert van egy bizonyos hírneved kellene megírnod azt a pályázatot, és világossá tenni mindenki előtt az álláspontod jövendőbeli vezetőként. Ha a Tanács többsége nem áll melléd, és mindenben ellened szavaz, szerinted még ha meg is kapod a kinevezést, meddig tarthatod azt meg mielőtt a Tanács erővel levált, és Wilsont ülteti a helyedre? Egy hónap, talán kettő? Akkor sem a herceged, sem a leendő apósod nem tehet már érted semmit, mondván kaptál esélyt, és a továbbiakban nincs beleszólásuk a Gárda belügyeibe. - hívom fel az érvelése gyenge pontjára a figyelmet. Ismerem Jacobot, a nézeteit, úgy általánosságban mindenről.
- Wilson azért ennyire népszerű, mert egyértelmű. Mindenki tudja, hogy hol vannak nála a határok, mit tűr el, mit nem, és mire lehet tőle számítani, a vezetése alatt pedig ugyanabban az ismerős, megszokott mederben maradnak a dolgok, amiben most is vannak. Ez pedig biztonságérzetet ad vele kapcsolatban. Míg téged a legtöbben nem ismernek annyira, mint én, és fogalmuk sincs, hogy mire számítsanak. Tudják, hogy ellenzed a testi fenyítést, és sok dologról másként, újítólag gondolkodsz. Éppen csak nem tudják ez mit jelent. Félnek, hogy nem csak a testi fenyítést, de mindenféle fegyelmezési eszközt kiveszel a kezükből, míg minden más szabályt felforgatsz, ami gyorsan fegyelmezetlenséghez, és teljes káoszhoz vezet majd. Már most egyértelművé kell tenned mindenki számára, hogy ez nem lesz így, ellenben mire számíthatnak tőled, és milyen irányban halad majd az akadémia a vezetésed alatt. Az emberek szívesebben választják a biztos ismertet, mint a bizonytalan ismeretlent. Wilsonnak most az ad előnyt, hogy nyílt lapokkal játszik. Tehát neked is ezt kell tenned, ha le akarod győzni, és nem csak átmenetileg egy-két hónapra. - én ismerem Jacobot, és az észjárását. Volt alkalmam kitapasztalni. Sokaknak azonban Jacob Blunt a külön utakon járó, kiismerhetetlen kiképző. Ez pedig most nem épp szerencsés. Jó ha az ellenségeid nem látnak át rajtad, és a szándékaidon, de rossz ha a saját csapatod sem. Utóbbi még visszafelé is elsülhet.
- Mivel a szirének szeretik a hagyományokat, és elégé ragaszkodóak bizonyos beváltnak vélt dolgok tekintetében, köthetnél kompromisszumokat a kettő közt, lassan lépésről-lépésre haladva. Nem kell mindent egy nap alatt felforgatni, és megreformálni. Mondjuk engedélyezed a testi fenyítést a súlyos, kirívó fegyelmi tárgyalással járó kihágások esetében, a többi apró, kis vétség, csíny esetében pedig mindenféle más alternatív fegyelmezési eszközt. - teszek egy javaslatot. Egyszer Bergernek ki kellett pár percre mennie a nekünk tartott órájáról, mi pedig hangosan rendetlenkedve vártuk vissza. Nem volt szerencsés ötlet. Persze mentségünkre még első éves újonc jelöltek voltunk csupán. Éppen csak túl a felvételi vizsgán. Berger az órák után kiállított minket a központi küzdőtérre, és órákon át kellett ott állnunk teljes néma csendben, vigyázz állásban mozdulatlanul, amíg ránk nem sötétedett. Sőt még az után is jó darabig. Na az megtette a hatását. Megtanultuk, hogyan kell várakozni a kiképzőkre, ha úgy adódik. Más szóval közel sem az egyetlen mód a verés a fegyelemre szoktatásnak.
- Akkor talán mégis fontolóra kell majd vennem a költözést. - vigyorodom el pimaszul a fenyegetés hallatára. Láthatólag nem veszem túl komolyan ezt az egészet. Most csak szó szerint szórakozok Jacobbal. Bár lehet ő túl komolyan veszi ezt is. Vagy csak kezdi elveszteni a türelmét. Az arcára ugyan nem ül ki, de az mégiscsak árulkodó, hogy az egyik támadásom könnyen védi, a támadása viszont nem túl jó, a következő pillanatban pedig, egy olyan ütést kap be a térdhajlatára, amit még egy másodéves is könnyen védene. Igazából, az esélytelenek nyugalmával indítom meg a mozdulatot. Nem gondolom, hogy találni is fog. Mondjuk elég aljas dolog is, hiszen ezzel aligha próbálkozik bárki is a kiképzők ellen, mert nagyjából a másod év első felére mindenki megtanulja, pár fájdalmas fenékre huppanás után, hogy felesleges, mert ez az a pont, amit eléggé védesz harc közben, a fej és a torok mellett. Itt és most rövidre is zárhatnám ezt a párbajt, de annyira meglepődök, amikor látom Jacobot térdre esni, hogy döbbenetemben inkább csak hátra lépek kettőt, hogy feldolgozzam a történteket. Erre még sosem volt példa. Így viszont van esélye felállni, és újra egyensúlyt találva folytatni a harcot. Már ha akarja.
- Ennyire aggaszt ez az egész? Még sosem hagytad, hogy ennyi találatot vigyek be. - engedek egy pillanatra még a védekezésből is. Ha ez egy valódi harc lenne, valódi téttel, akkor nyilván nem haboznék. Főleg, ha az életem múlna rajta, egy valódi gyilkos szándékú ellenséggel szemben. Hiszen ennyi már bőven elég lenne, hogy ellenem fordítsa az előbb még számomra kedvező helyzetet. Ez azonban szokatlan, és teljesen más helyzet. Jacobot még... sosem láttam ilyennek.
- Ugyanarról a Laráról beszélünk? Én ebben nem lénék biztos... - Lara elég temperamentumos lány, és néha előbb üt, mint gondolkodik. Mostanában meg mintha még elég érzékeny is lenne. Mintha mindennel is meg tudnám bántani, amit mondok, vagy teszek. Pedig esküszöm nincs ilyesmi a szándékomban. Csak szeretném, ha minden olyan lenne, mint régen. A gond csak az, hogy nem vagyok biztos benne, hogy ez lehetséges-e egyáltalán?
Marcus Blunt- Mágiahasználók
Hozzászólások száma : 34
Jacob& Marcus
- Látod, élő mintája vagy az egészséges felfogásnak - biccentek egyet elismerően Marcus szavaira. - Mindketten egymást ösztönzitek arra, hogy jobbak legyetek. Ennek örülök - ismerem el őszintén. Fredet és Marcust immár évek óta ismerem és mindig is volt köztük egyfajta rivalizálás, habár abban már korántsem vagyok biztos, hogy Fred részéről ez nem csapott volna át egyetlen alkalommal se véresen komolyba. Ahogy néha elnézem, nagyon szeretne Marcus helyébe kerülni és igen komolyan veszi a maga elé kitűzött célokat. Bár, igazság szerint ezzel sincs semmi bajom. Ha csak fél gőzzel hajtana, abban az esetben Marcus valóban nem lelne semmi kihívást sem ebben az egészben. Mindenkinek kell valaki, aki hozzá hasonló célokat tűzött ki maga elé és akit a saját pályáján győzhet le.
- Néha eszembe jut, hogy jobb lett volna, ha én is az unalmas hétköznapokat választottam volna - ismerem el őszintén. - Ne érts félre, nem bánom, hogy Dylan mellett kötöttem ki, mint személyi testőr, mert imádom a munkámat, de a magánéletem egy kész csőd - ingatom meg a fejem. - Ha te és az anyám nem lennétek, minden bizonnyal már rég magamra maradtam volna. Lenne egy üres házam néhány szolgálóval és ennyi - rántom meg a vállam, amint szembesítem magamat is a szörnyű igazsággal. - Persze, aki a gárda tagjának áll, az számol ezzel és vállalja is. De amikor oda kerülünk, hogy választanunk kell, megtorpanunk. Annak idején én is hezitáltam. Hiába volt életem legnagyobb álma ez a tisztség, hirtelen visszakozni kezdtem. Több álmatlan éjszakámba került eldönteni, mit is szeretnék igazán.
Soha életemben nem álmodoztam családról és házasságról, mégis nehezemre esett lemondani már magáról a lehetőségről is. Nem volt kötelező, senki se várta el ezt tőlem, de mivel maximalista vagyok, saját magam jutottam erre a döntésre. Ráadásul, anyám állapota is akkoriban romlott és nem sokkal később már Marcus is a nyakamba pottyant, egész egyszerűen nem álltam készen módosítani ezt a döntést. Azóta pedig úgy igazán eszembe se ötlött, miszerint meg kellene tennem ezt a lépést.
- A hatalom érdekel, hogy a közelében helyezkedhess el vagy sokkal inkább maga a lehetőség, miszerint hamarabb kiemelkedhess mások közül? - faggatom Marcust kíváncsian. Nem ítélkezem, főleg nem az ő esetében, azt pedig be kell látnom, hogy a két fiatal hercegnő védelme nem lesz túl nagy falat számára. Sokkal inkább unalmas. Valóban nincs befolyásuk semmire, bár Miley felbukkanása igen nagy port kavart az udvarban, noha nem éppen politikai értelemben. Egész egyszerűn évekig abban a hitben élt mindenki - Dylant is beleértve - hogy a lány a szüleivel együtt meghalt a merénylet során. Csak néhány nagyon elvetemülten reménykedő családtag bízott annak idején ennek az ellenkezőjében.
- Úgy gondolod, ebben benne van az első miniszter keze is? - üti meg a fülem a legkiemelkedőbb gondolat. Mondjuk, elég figyelemreméltó tehetségre vall, hogy Marcus egy évtizedes rejtélyt fejt meg pillanatok alatt, noha ebben a szerencsés időzítés is a segítségére lehetett. Felbukkant Dylan húga és bátyja, a reakciók láttán pedig könnyedén összerakhatta a mozaikot. Bár, a legfőbb minisztert vádolni nem valami szerencsés dolog, főleg nem nyíltam. Remélem tehát, hogy Marcus rajtam kívül nem osztotta meg mással a gondolatait. Még a legbizalmasabb barátaival sem. - Nem - vágom rá szűkszavúan a választ a kérdésére. - Közelednek a vizsgák, mindketten benne vagyunk a testületben, néha egyszerűen muszáj szót váltanom vele, nem gondolod? Át kell beszélnünk a feladatokat, az év közben nyújtott teljesítményekkel együtt. Másokkal is szoktam értekezni, nem csupán Wilsonnal.
Nem az év legjobb kifogása, de nem is teljesen alaptalan. A végzős vizsgák közeledtével tényleg sokkal több időt kell töltenem a tiszti bizottság tagjainak társaságában a megszokottnál, még Wilsonnal is. Úgy érzem tehát, hogy ezúttal tényleg sikerült szépen kivédenem Marcus kérdéseit.
- Egy fokkal talán mégis - sóhajtok egyet gondterhelten. - Gondolod, nem válogathatna a számtalan kérő közül? Fiatal és gyönyörű, minden ujjára kapna legalább három, nálam sokkal értékesebb férfit. Olyanokat, akik képesek lennének a tenyerükön hordozni őt és akiknek nincs szüksége arra, hogy az apja támogassa őket. Félek, ha elveszem, menet közben rájön, miszerint hibát követett el és mindkettőnk élete tönkre fog menni - vallom be őszintén. Megoldhatnánk ezt is, mint minden mást, élhetnénk szabad szerelemben, de én - Dylanhez hasonlóan - nem vagyok ennek a híve. Mint az élet minden területén, ebben is maximalista vagyok. Mégis, ha már házasságra adom a fejem, akkor szeretném, ha a partnerem boldog lenne. Mindegy, eddig miként kellett élnie, én ennél sokkal többet szeretnék nyújtani számára. Nem vigasztal tehát ama tény, miszerint Rose eddig is ebben nőtt fel. Én szeretném, ha boldog lenne mellettem, hiszen ezt érdemli.
- Számomra egyelőre fontosabb a vizsga lebonyolítása, Dylan herceg védelme és a leendő menyasszonyom társasága - vonom meg a vállam Marcus szavai hallatán. - Talán jobb is, ha ez az álmom nem válik valóra. Ha házasságra adom a fejem, akkor csakis magamnak tennék keresztbe ezzel a tisztséggel.
Hogy jó lenne-e igazgatónak lenni? Kétségtelenül. De abban az esetben csak még egy feladat szakadna a nyakamba, ami nem biztos, hogy olyan jó lenne, főleg úgy, ha mellette még nősülni is szeretnék. Igenis szeretnék időt szakítani a családomra.
- Csodálnám, hogy Wilsont azok után is megválasztanák, ami annak idején történt - ingatom meg a fejem enyhén kételkedve. - Engedély nélkül távozott, éveken keresztül senki se tudott róla semmit sem és bármi is volt erre az indoka annak idején, aligha hiszem, hogy efelett csak úgy szemet hunyna az akadémia felettesi bizottsága - hozom fel ellenérvként. Nagyon nem örülnék annak, ha Wilson ülne az igazgatói székbe és tovább vinné ama hagyományokat, amelyek ellen én magam annyira kalimpálok, de jelen pillanatban tényleg nincs más választásom. Ha Rose a feleségem lesz, őt helyezem előtérbe, nem a saját pályafutásomat az akadémia igazgatójaként. Jó lenne annyi befolyással bírni, hogy változtathassak, de majd igyekszem a háttérből mozgatni a szálakat, hátha sikerül.
- Wilson áruló. Nem értem tehát, miként sikerült ennyi támogatóra szert tennie - mondom ki hangosan a gondolataimat. - Raymond herceggel együtt a felszínre szökött, családot alapított és új életet kezdett. Erre nincs mentség. Legalábbis azok szemében, akik annyira elvakultan tisztelik a szirének hagyományait. De visszatérhetett és nem száműzték, szóval joggal hihetem azt, hogy új szelek fújnak. Ki tudja, talán már fogékonyabbak az újításokra, mint eddig.
Az árulókat a szirének kitaszítják, de Wilson mégis képes volt megvetni ismét a lábát idelenn, mi több, visszakerült az akadémia tiszti bizottságába, vagyis valaminek lennie kell a háttérben. Talán olyasmiket osztott meg másokkal, amiről nem mindenki tud, még én sem. Nyilván rá kellene kérdeznem Dylannél, hátha megoszt velem valamit.
Valóban, kezd kissé kellemetlenül érinteni, hogy Marcus már-már jobb nálam. Esetleg csak szerencséje lenne? Ezt nem tudhatom, de ha nem szeretném, hogy elfenekeljen egy zöldfülű kadét, akkor talán nem ártana némileg összekapnom magam. Amikor pedig konkrétan a földre huppanok a térdhajlatomra célzott ütés után, még egy fájdalmas fintor is kiütközik az arcomon, elvégre eléggé megalázónak gondolom ezt a helyzetet. Bár, még mindig jobb, mintha Marcus előtt estem volna térdre, mintegy fejet hajtva előtte.
- Téged nem aggasztana? - kérdek vissza, ha pedig segít felállni, azt is elfogadom. - Győztél, élvezd ki a pillanatot. Ejnye, félsz egy lánytól? - nevetem el magam, noha részemről mára elég volt a gyakorlatozásból. Túl sok ütést kaptam be, ami az igazat illeti. Már csak egy kis pihenésre és nyugalomra vágyom, semmi többre.
Jacob Blunt- Mágiahasználók
- Hozzászólások száma : 42