Dall’Antiquario

+5
Dylan de Corsini
Charlotte de Corsini
Melinda DiNardi
Paulo DiNardi
Admin
9 posters

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Go down

Dall’Antiquario - Page 2 Empty Re: Dall’Antiquario

Témanyitás by Dylan de Corsini Szomb. Márc. 30, 2024 6:44 pm

Charlie & Dylan

Tényleg a sötétben tapogatózom, ha ruhákról, anyagokról meg ilyesmikről van szó. Hiszen erre vannak udvarhölgyeim, de ezúttal nem akartam hozzájuk fordulni. Titokban akartam előre menni, és kicsit felderíteni a lehetőségeim. Vagy az esetleges veszélyforrásokat.
- Én... csak kíváncsi voltam. Tudni szerettem volna, hogy milyen ez a hely. Mármint anélkül, hogy mindenki a lehetséges haszon miatt keresné a kegyeim. Szerettem volna egyszer önmagam lenni, és ha az olyanok mint te, önmagamat látnák bennem, nem a lehetséges későbbi hasznot. - nem veszem tolakodásnak, inkább egyszerű kíváncsiságnak. Ami nem is baj, hiszen én is kíváncsi vagyok rá. De a hangomban ugyanakkor van némi lemondó szomorúság is. Mint aki sosem tudja, hogy milyen szándékkal közelítenek felé az emberek. Az állandó gyanakvással élni pedig igen fárasztó. Folyton a lehetséges csapdát és hátsószándékot keresni. Ott is ahol talán nincs is.  
- Miért nem? Mit találtatok ott, ami ennyire szörnyű? - nem akarok rossz emlékeket felidéztetni vele, de érekel a válasza. Szeretném tudni, hogyan élnek az emberek a külső kerületekben. Csak nem lehet olyan rossz nekik. Talán csak valami kóbor holtkóros megrémítette a kiszökött nemes kislányokat, akik nem voltak hozzászokva, hogy egyedül csatangoljanak. Lehet csak gyermekként félre értettek valamit. De ha mégsem, arról nekem, mint hercegnek tudnom kell, hogy tehessek ellene.
- Miért van egy olyan érzésem, hogy te ismersz egy ilyen embert? - mosolyodok el. Nem mondom, hogy visszaviszem oda. Azonban lehet, hogy még megfogadom a tanácsát. Ezúttal viszont magammal viszem majd Jacobot. Körültekintőbb leszek. A ruhámra is jobban ügyelek majd. Megvédeni ugyan meg tudom magam, ha nagyon kell, és Jacob amúgy sem engedné, hogy bajom essen. De nem is nagyon értem hogy miért kéne ezen rágódnom. Csak nem lehet olyan szörnyű az a hely. Vagy ennyire veszélyes.
- Akkor milyen vagy? Mi érdekel? Mit tanulsz a Meradiában? - teszem fel a kérdést valódi érdeklődéssel. Hiszen ez nem éppen az a szokásos viselkedés egy nemesi kisasszonytól. Ugyanakkor roppant érdekes is. Úgy is mondhatnám üdítő a sok álmosoly, és érdektelen műcsevely közt üdítően frissen hat ez a szokatlan hozzáállás.  
- Férjnél? Van már valaki talán a szívedben, akihez szívesen hozzámennél? - teszem fel a kérdést. A miniszter minden bizonnyal nem fogadna be akárkit a családjába. Meg lehetnek a maga jelöltjei. De van vajon olyan közöttük, aki ennek a lánynak is megfelelne? Valahogy nem olyannak tűnik, mint aki szó nélkül menne bele egy előre elrendezett házasságba, valami ismeretlen alakkal. Még ha alapvetően a nemesi házakban szokás is az ilyesmi.  
- Valóban. Az emberek nem szeretik ha ostoba pletykák alapján ítélik meg őket. Mégis akaratlanul gyakran előítéletek alapján nézünk az ismeretlen emberekre. Nekem sem szokásom pletykákra hagyatkozni. - mosolyodom el. Ami pedig a tanácsot és az ítéletét illeti, nos még a rangom sem ment meg, ha hibázom. Ha alkalmatlannak bizonyulok. És őszintén? Ez az egyik létező legnagyobb félelmem. Szóval amikor erről beszél egy pillanatra akaratlan is ökölbe szorul a kezem, és feszül meg a tartásom, de észbe kapva kényszerítem magam a lazításra.
- Nem gondoltam ilyesmire. De szerintem ki fogsz vele jönni. Állítólag csak a miniszterek közelében kiállhatatlan. - persze a rideg légkör nem lenne túl optimális, ha sehogy sem találod a hangnemet valakivel. De szerintem itt ilyesmiről szó sem lesz. Bár azt majd meg kell magyaráznom neki, hogy mért szédítettem a testőröm keresztnevével, meg valami kitalált névvel, alapvetően. De azt hiszem, hogy ezt meg is válaszoltam az imént, amikor arra kérdezett rá, hogy miért akartam álcázni magam. Attól független így is kínos lesz, amikor először lát hercegi díszben, kísérettel. De azt hiszem azért nem kellene temetni ezt a közös munkát.  
- Talán mert bízik benned, és abban, hogy remekül fogod kezelni az ügyet, és a hercegeket is. - mondom némileg biztatóan, bár gyakorlatilag észre sem veszem, hogy a többes számmal elárultam egy fontos részletet, és magamat is bizonyos mértékig. Bár az egy jó pont, hogy nem akar több alkoholt fogyasztani. Talán mert most kezdi igazán megérezni a feladata súlyát. Ez most mindkettőnk számára fontos mérföldkő lehet.
- Háát... nem nagyon szeretjük a feltűnést. Csendesen élünk, és szolgáljuk a királyi családot. A legtöbb rokonom egyszerű testőr, vagy nyomozó tiszt a Biztonsági Hivatalnál. Noha itt élünk már egy ideje. - jól van. Ez valójában Jacobra, és a családjára igaz. Remélem nem veszi zokon, hogy egy kicsit az ő bőrébe bújtam. Legalábbis részben. Bár valószínűleg így is gyanús lehet, hogy csak kitaláltam egy random álnevet az egyik üvegről. Ami talán nem volt a legbölcsebb. De csak nem lesz belőle akkora nagy baj. Csak nem jelent fel a Biztonsági Hivatalnál. Na abból lenne még kalamajka.
- Az nem lehet túl egyszerű. Apád biztos csak aggódik, és segíteni akar a levelekkel. A vendégek miatt ne aggódj. Ez nagyobb részt a herceg problémája. Bár ő sem tud túl sokat ahogy hallom. - talán túl sokszor használom, azt hogy "úgy hallottam". Nagyjából mindenre, ami a herceggel, és ezzel a helyzettel kapcsolatos. Ami szintén furán veheti ki magát. Kitől hallhatnék ilyen dolgokat? De ugyanakkor mit mondhatnék még?
- Merénylet? Annak azt hiszem csúnya következményi lennének. Úgy hallottam a herceg nem túl elnéző azokkal, akik megpróbálnak az életére törni. Persze korábban is fordult már elő ilyesmi. Remélem ezúttal a herceg ellenségei nem próbálkoznak ilyesmivel. - csóválom meg a fejem a kezdeti meghökkenés után. Szó mi szó, tényleg nem lennék túl elnéző ha mégis megpróbálkoznak valamivel. Sőt. Megígérhetem, hogy az ügynek igen csúnya vége lenne. Lehet nincs túl nagy hatalmam, de a koronaherceg hallgat rám. Gyerek korom óta a tanulótársa vagyok. Ő bízik bennem és az ítéletemben. Nekem pedig ennyi is elég.  
- Ne ijedezz itt nekem. Nem ez volt a célom. Azért a herceg sem minidig olyan merev, mint amilyennek a Tanács előtt mutatja magát. Szerintem nincs nálad alkalmasabb személy a feladatra. Alig várom hogy lássalak... mármint a herceggel együtt dolgozni. Ráadásul nagy fejfájást okozna a hercegnek a helyettesítésed. Inkább csak vegyél egy mély levegőt, és gondold át, hogy mik azok a dolgok, amikkel érdemes foglalkozod, és mik azok, amikkel nem. A többi jön magától. - mosolyodom el. Tényleg nem akartam ráhozni ennyire a frászt. Bár valóban hatalmas a tét, és nem árt, ha ezzel tisztában van, de azért nem cél, hogy összeroppanjon egy olyan teher alatt, amit nem is neki kellene viselnie. Ez már sokkal inkább az én feladatom.
- Látod, a bál remek kezdet lehet. Milyen hétköznapi dolgokra gondolsz? A női társaság nos lehet egy tartalék terv. Végül is sosem árt mindennel felkészülni. Kár hogy nem ismerjük a vendég herceg testvérpár ízlését. De reméljük így is sikerül kitalálni valami szórakoztatót. - mosolyodom el. Én személy szerint egy cseppet sem kedvelem a konzum hölgyek jelenlétét. Nem engedhetem meg magamnak az efféle kicsapongásokat. Csak elvonják a figyelmemet. Azonban semmi kivetnivaló nincs benne, hogy Charlie eszébe jutott a dolog. A nemesi rétegekben gyakran előfordul az ilyesmi. Nem tudhatjuk, hogy a fiatal herceg, akit kísérnünk kell majd, hogyan áll a kérdéshez, még ha én el is tekintenék tőle.

Dylan de Corsini
Dylan de Corsini
Mágiahasználók
Mágiahasználók

Hozzászólások száma : 59

Vissza az elejére Go down

Témanyitás by Charlotte de Corsini Vas. Márc. 31, 2024 9:43 am

Dylan& Charlie

- Lehetséges haszon? - kuncogok bele a poharamba, miközben minden erőmmel azon vagyok, hogy ne nevessek fel hangosan az iménti szavai hallatán. - Drágám, nemes kisasszony vagyok - hozom a tudtára a tényeket, majd elnézően csóválom meg a fejemet. - A védelmi miniszter lánya, közvetlenül a királyi család alatt állunk vagyon szempontjából. Ugyan mégis mi hasznot remélhetnék tőled? - vetek rá egy kíváncsi pillantást. - Bocsáss meg. Ami az igazat illeti, megértem az indokaidat. A hozzánk hasonlók folyamatosan azt nézik, kiben bízhatnak meg és kiben nem... Az életünkben minden el van rendezve, gondolom, a tiédben is. De idefenn nem kell ilyesmitől tartanod. Nekem legalábbis nem áll szándékomban érdekből ismerkednem veled. Eddig kedvellek - ismerem el. Kissé fura, hiszen eléggé hivatalosan beszél, de ezt könnyedén be tudom annak, hogy egész életében felsőbb körökben mozgott, a királyi család körül. Néhányan akaratlanul is átveszik azt a beszédet, amelyet a palota falai között használnak, szóval ezek szerint mégse lehetséges merénylő, aztán meg a fene se tudja... Akadt már olyan a történelem folyamán, amikor magas körökben mozgó hivatalnokok, testőrök fordultak az uralkodói család ellen önös érdekekből.
- A szegénységet - válaszolom meg a kérdését. - Ami számunkra mindennapos, számukra nem adatott meg. A fürdés, az étel, a tiszta ruha... Próbálnak túlélni, de iszonyatos körülmények között tengődnek. Ha megengedsz számomra egy véleményt, szerintem erre kellene felhívni a herceg és a tanács figyelmét, nem az aktuális politikai hadakozásra. Apámmal egész egyszerűen nem értek szót és nem is enged a herceg közelébe, hogy beszélhessek vele. Nyilván tart attól, hogy a magam nyers stílusával kivívom a haragját és ő emiatt repül a tanácsból.
Tudok én finom és nőies is lenni, ha az adott helyzet megköveteli, szóval nyilván nem tank módjára rontanék a hercegnek és a tanács többi tagjának, de az is tény, hogy ha ők ignorálnak, esetleg olyan hangnemben szólnak hozzám, amelyet nem díjazok különösebben, abban az esetben nem maradna viszonzatlanul az "üdvözlésük". Gondolkodás nélkül osztanám ki mindegyiküket, akármekkora hatalom is van a kezükbe helyezve.
Arra, hogy ismerek egy hasonló embert, csupán titokzatosan mosolygom, de nem adok konkrét választ a feltételezésére. Való igaz, nekünk is szükségünk volt valakire, de nem akkor, amikor gyerekként lógtunk ki oda. Fiatalok voltunk és ostobák. Az "idegenvezetőt" személy szerint már akkor vettem igénybe, amikor elmentünk ételt osztani.
- Apám szerint makacs és meggondolatlan - adom meg a válaszomat, végül folytatom: - Bestiatant tanulok leginkább, szeretnék később velük foglalkozni és gyógyítani őket. Voltaképp egyfajta gyógyító lennék, éppen csak nem az embereket, hanem az állatokat hoznám helyre, hiszen úgy érzem, rájuk nem irányul akkora figyelem, mint kellene. És a fenti világ érdekel leginkább. Igazság szerint minden álmom, hogy idefenn élhessek, de ez aligha válhat valóra.
Ha apám férjhez ad, nem költözhetek fel ide, hacsak - valami szerencsés véletlen folyamán - a jövendőbelim ízlése nem egyezik a sajátoméval. Erre viszont nem sok esélyt látok, hiszen a szirének nem kedvelik az embereket, ritkán élnek köztük, erre pedig meg is van az okuk.
- Nem - csóválom meg a fejem határozottan és most az egyszer téved velem kapcsolatban, ugyanis azt teszem, amit apám mond. Mindennek ára van. - Még pár évvel ezelőtt eljegyeztek valakivel, akihez nemsokára feleségül kell majd mennem. Nem ismerem, gyerekként együtt játszottunk, de ennyi és nem több. Fogalmam sincs, milyen ember lett belőle - ismerem el. - És te? Nem jársz jegyben senkivel? Nincs egy nemes kisasszony sem, aki elrabolta a szíved? - dobom vissza a labdát és tényleg érdekel a válasza. Kimért és olyan, mintha nem lenne társasághoz szokva. Mindenesetre, azt nagyon jó dolognak tartom, hogy ő se ítél meg senkit sem előre. Sajnos, több esetben szólnak le hamarabb valakit, semmint megismernék, milyen is az illető valójában.
- Az ő közelükben én is az lennék - nevetem el magam. - Soha életemben nem lennék a királyi család tagja - állapítom meg végül. - Gondold el, miként kell élniük... Jóformán mindent előre megszabnak számukra. Nem csoda, ha szerencsétlen kiállhatatlan néha. Hatalmas nyomás és figyelem nehezedik rájuk, ez pedig roppant nehéz lehet hosszú távon.
Én is nemes vagyok, irányomba is akadnak elvárások, szóval tudom jól, miről beszélek. Éppen csak nem függ az állam sorsa az én döntéseimtől és nem engem szidnak, ha valami nem úgy sikerül, ahogy azt bárki is elképzelte eleinte.
- Hercegek? - kapom fel a fejem, majd fordulok teljes testemmel beszélgetőpartnerem irányába. - Te tudsz valamit - ráncolom a szemöldököm. - Mégis mi az ára annak, hogy el is mond? - puhatolózom, hiszen nekem ez nagyon fontos és lényeges információ lenne. Jobb, ha felkészülten ér a dolog és nem csak úgy belekerülök a mély vízbe.
- Valamit mégis jól csinálhattok, mert elég magasra jutott a családod - pillantok végig ismét a ruháján. A testőrök meg vannak becsülve, de elég ritka esemény, hogy nemesi szintre emelkedjenek. Jól élnek, de nem ennyire.
- Ezek szerint nagyon jól megszerveztek mindent - mosolyodom el kesernyésen. - Fontos emberek lesznek, de még magát a herceget sem tájékoztatják megfelelően. Valaki tényleg a bukását szeretné, apáméval együtt - sóhajtok egyet gondterhelten. Ez így nem veszi ki túl szerencsésen magát, az tény és való.
- A szavaid alapján elég kegyetlen lehet - fut végig rajtam a hideg egy pillanatra. - Majd igyekszem nem erre a beszélgetésre gondolni, amikor összefutok vele. Már így is eléggé be vagyok rezelve ettől az egésztől, szóval talán ez lenne a legjobb és legbölcsebb taktika részemről - jegyzem meg halkan. Mint diplomatának, esélyesen olyasvalakinek kell látszódnia, aki kézben tartja a dolgokat és hát a merénylőkkel szemben is erélyesen kell fellépnie, nem kaphatnak csak egy laza dorgálást, miután az életére törtek. Abban az esetben ugyanis mindenki próbálkozna.
- Látsz, itt vagyok - mosolyodom el én is, majd próbálom megnyugtatni magam. - A vásárlás elég hétköznapi, nem igaz? - vonom fel a szemöldököm. - Egy étterem... Esetleg kocsma, ahol kedvükre dorbézolhatnak? Vagy a két herceg elmehetne vadászni. Esetleg szervezhetnénk számukra valamiféle ismerkedő estet... Nem komoly céllal, csak hogy egy kis időre elfelejtsék, kik is ők és miért vannak itt tulajdonképpen. Erre a bál megfelelő is lenne. Nem halhatnak meg agglegényként - teszem még hozzá, hiszen rémlik, hogy Jacob szerint a herceg nem éppen az az ismerkedős típus, de ha állandóan be van gubózva és a munkájába temetkezik, nem is lehet ismerkedni, nem igaz?

Charlotte de Corsini
Charlotte de Corsini
Jáde
Jáde

Évfolyam / szak : Bestiaszelidító
Hozzászólások száma : 35

Témanyitás by Dylan de Corsini Vas. Márc. 31, 2024 10:18 pm

Charlie & Dylan

- Mármint nem rád gondoltam, ne haragudj. Csak úgy általánosságban. - mosolyodom el kissé zavarban. Talán az is érződik, hogy nem szoktam ilyen helyeken, csak úgy kötetlenül lányokkal csevegni. Néha kissé túl hivatalosan beszélek, de hát engem csak a palotai személyzet vesz körül.
- Érdekszövetségeket apádnak? - tippelek, de érződik rajtam, hogy magam sem gondolom ezt azért komolyan.  
- Nos, tényleg elég rendezett az életem. De ennek örülök. Mármint én is kedvellek.-  mosolyodom el. Talán egy kissé belepirulva a felismerésbe. Elvégre sokkal óvatosabbnak kellene lennem. Egy miniszter lánya. Potenciálisan veszélyforrás lehet, aki hátba akar szúrni, miközben elbűvöl. De valahogy valami belső hang mégis azt súgja, hogy ez egy abszurd vád. Túl szabad szellemű ez a lány ahhoz.
- Szegénység? De hisz a tanács és az uralkodói ház dolga az, hogy a legszegényebbek is emberi körülmények közt élhessenek. Szerintem a herceget érdekelné a mondandód. Van egyéb észrevételed a tanács számára? - komorodok el érezhetően. Bár ez inkább szól a témának semmint a lánynak. Jelenleg a lány mondanivalója sokkal jobban zavar az igazat megvallva, semmit a stílusa. Persze szokatlanul közvetlen a viselkedése, és hozzáállása is sajátosan nyílt, és őszinte. Ettől elvontakoztatva azonban, ha igaz amit állít, akkor a miniszterek, és a tanács igencsak rosszul végzik a dolgukat. Leginkább csak a saját zsebükre, miközben a nép szenvedi meg mindezt. Meglehet hamarosan én is meglehetősen népszerűtlen leszek a tanács körében. Persze így is népszerűtlen vagyok. Szóval sokat nem dob a dolgon, de utána kell járnom Charlotte szavainak. Méghozzá személyesen, hogy jelentést tehessek a koronahercegnek, és Őfelségének. Nekem meg elég bizonyság a lány mosolya, hogy tudjam, hogy van idegenvezetője. Én pedig meg fogom tudni, hogy ki az.
- Bestiákat? Ez nem hangzik túl biztonságosnak, és nemes kisasszonyhoz illő foglalkozásnak sem. Mármint ne érst félre nem lebeszélni akarlak, csak meglep, mert igen szokatlannak vélem.- van őszinte csodálkozás a hangomban, és a tekintetemben. - Idefenn? Miért, amikor odalenn mindened megvan, amire csak vágyhatsz. - persze alapvetően nem értem, hogy egy szirén miért akarna itt élni. Rendben a bátyámnak menekülnie kellett a nagyapám elől. Nem élte volna meg a felnőtt kort, ha marad. Főleg azon az estélyen történtek után. A nagyapám maga ölte volna volna meg. De ennek a lánynak viszont ugyan mi oka lehetne ilyesmire vágyni, ha senki sem üldözi, és bántalmazza mint Raymondot annak idején?
- Pedig te nem tűnsz olyannak, aki szívesen menne bele egy kényszer házasságba. - pillantok rá elgondolkozva. Persze ez inkább csak egy észrevétel, semmint bármilyen rosszindulatú ítélkezés.
- Én? Nem... szó sincs ilyesmiről... Anyám aggódik is ez miatt. - csóválom meg a fejem kissé zavarban. Valóban az anyakirályné szerint ideje lenne megházasodnom, és gyermekeket nemzenem. A politikai helyzetem stabilizálása mellett persze. De mégis hogy egyeztethetném össze a kettőt? Ráadásul hol találok olyan lányt, aki engem lát és nem az érdekeket?  
- Soha? Még ha egy herceg kéne feleségül, akkor sem? Persze nyomás, és felelősség igaz, de a női rokonok élete azért kicsit egyszerűbb. - persze meglehet, hogy naiv vagyok, mert nem foglalkozom a nők dolgával. Aztán ki tudja, megvan a maguk hierarchiája, és kötelességeik. Valójában csak sejtem, hogy rá is hárul azért némi elvárás.
- Ajajj... azt hiszem így is túl sokat mondtam...  - kezdem egy prózai mozdulattal a plafont bámulni, de mosolyom elárulja, hogy valójában nincs bűntudatom a költői elszólás miatt. Aztán egész közel hajolok hozzá, mintha igazán bizalmasan akarnék egy hatalmas titkot megosztani a lánnyal. Voltaképpen részben így is van.
- Úgy hallottam a herceg kíséretében lévő rokonomtól, hogy a herceg feladata fogadni egy másik szirén királyság fiatal hercegét, és a húgát a hercegnőt, és elrendezze az ifjú hercegnő, és a koronaherceg házasságát. Valamint a herceggel egy külkereskedelmi tárgyalást megejteni, ami kedvező lehet a mi kereskedőink és kézműveseink számára. Azonban maga a herceg sem tud ennél sokkal többet. Szerinted te tudnál a segítségére lenni ebben? - suttogok közvetlen a füle mellett, majd hajolok hátrébb. Valójában tényleg érdekel, hogy mit gondol erről az egészről. Hogyan reagál mindenre. Ami azt illeti jó lenne tudni, hogy a lányka és az apja kinek az oldalán is áll valójában.
- Ezt bóknak veszem a családom nevében. - mosolyodom el. De igyekszem nem túl büszkének látszani. Persze igaza van. Ritkán emelkednek testőrök ennyire magas pozícióba. De éppen az ő családja a remek példa erre. A lányka felmenői közt ha elég messzire megyünk vissza bizony akadtak egyszerű testőrök. Most pedig senki sem kérdőjelezi meg a családja hatalmát és vagyonát. Persze most már nem is az egyszerű posztokra pályáznak. Főleg a fiatal férfi rokonok a családban.  
- A herceg csak azt szeretné tudni, hogy ki az az illető. - komorodom el. Tényleg nagyon szeretném tudni. Bár sajnos Charlie prognózisa elég pontos. Az egyetlen amit tehetek, hogy ellenőrzöm a szállítmányokat, és megteszek mindent a vendégeim kényelméért, és jó kedvéért.
- Csak az aljas szándékú merénylőkkel szemben az. Velük tényleg. Gondolj bele, ha valaki a te életedre törne folyamatosan, és az apádéra, a rokonaidéra, akik támogatnak, akkor nem lennél dühös? Főleg ha azt sem tudod miért van mindez? De az olyan lányok társaságát talán még üdítőnek is találná. Szerintem kedvelni fog. - komorodok el, de valahogy a szavaim inkább hangzanak úgy, mintha magamról beszélnék, semmint úgy, hogy egy idegen hercegről. De végül megenyhülten csak elmosolyodom. Bár tény, hogy tényleg összeszedettnek kell látszódnom. Aki kézben tartja a dolgokat. Sok múlik most ezen a küldetésen. Nagyon sok. Ha pedig megtudom, hogy kik törnek rám, akkor egyszer s mindenkorra leszámolok velük ezt garantálom. Most viszont magamban csendesen imádkozom, hogy ezt a lányt, és a családját ne érje el ez a politikai tisztogatás.
- Kezdetnek ez talán nem is olyan rossz. Ismerkedés jó arra, hogy megtudjuk mit szeretnek, és mit nem szeretnek. Egy kellemes étteremben és környezetben ez jó lehet. Valószínűleg az első napon fáradtak lesznek a hosszú úttól. Valami kíméletesebb program kellene. A második estére lehetne a nagy bált szervezni. Bár a mi hercegünk aligha a lányok miatt lesz jelen. - mosolyodom el, ahogy kissé hátra dőlök a székemben. Jelenleg nem is akarok ismerkedni. Elég nekem, hogy éppen most megismertem egy érdekes lányt.

Dylan de Corsini
Dylan de Corsini
Mágiahasználók
Mágiahasználók

Témanyitás by Charlotte de Corsini Hétf. Ápr. 01, 2024 8:12 am

Dylan& Charlie

- Semmi gond - csóválom meg a fejem elnézően, hiszen egyértelmű, hogy nem én voltam az, aki miatt próbált elvegyülni. Sokkal kényelmesebb úgy járkálni, hogy nem néznek meg lépten-nyomon és nem szegeznek neked itt-ott kellemetlen kérdéseket. Márpedig, ha a hagyományos szirén öltözékben jött volna fel, méghozzá nemesként, elég kirívó jelenség lett volna. A népem mindig is szerette a díszes motívumokat, amelyek gyakran a ruháinkon is visszaköszönnek. Szépnek szép, éppenséggel csupán nem valami ideális az emberek világába. Mondjuk, amikor ezek beleették magukat a kultúránkba, a sziréneknek még eszük ágában se állt megismerkedni a szárazföldi népséggel.
- Miért állnék szóba veled érdekből? - pillantok rá a szemöldökömet ráncolva. Fura szerzet, annyi szent. Elég bizalmatlan másokkal szemben, amit megmagyaráz az, hogy nemesi családból származik, de az irányomba élő feltételezés elég gyanús, hiszen tudja, hogy a védelmi miniszter lánya vagyok, vagyis hasonló körökben mozgok, mint ő. Igen, apámnak rengeteg olyan kapcsolata akad, amelyet érdekből hozott létre, de nekem azokhoz semmi közöm. Nem szokásom azért bratyizni másokkal, hogy neki jó legyen. Én nem ilyen vagyok.
- Igen, ez is egy fontos feladat lenne - biccentek egy aprót. Nem ismerem a tanács működését, fogalmam sincs, milyen ügyeket vitatnak meg zárt ajtókon belül, hiszen apám erről semmit se mondhat és ő ezt maradéktalanul be is tartja. - Bár, a szegénységet nem lehet az egyik pillanatról a másikra felszámolni, szóval nem okolom őket - vonom meg a vállam. - Egyéb észrevételem nincs, de javaslatom az lenne. Napi élelmiszer szállítmányok a külső kerületekbe. Az - ha meg nem is oldaná a problémát - jelentősen javítana az ott élők életminőségén. De ezt majd igyekszem személyesen is közölni a herceggel, amint alkalmam nyílik rá.
Mondjuk, fogalmam sincs arról, hogy beszélhetek-e vele majd négyszemközt, hiszen a hozzá hasonlókat elég szigorú szabályok határolják be és nekem is tartanom kell magamat néhányhoz. Nem vonhatom csak úgy félre egy eldugott sarokba, mert a végén még azt hiszik, éppen legyilkolni készülök őt.
- Mondjuk úgy, hogy gazdag családba születtem, de nekem van lehetőségem kitörni az aranykalitkából és meg is ragadom az esélyemet - magyarázom meg számára a miérteket. - Apám nem fog annyira szigorúan, mint más szülők a gyerekeiket - suhan át most az én arcomon némi komolyság, amely alapján Jacob hamar kitalálhatja, hogy ennek konkrét oka van. - Ha teljesítem a kötelességeimet, nincs gond. Ezért se ellenkezek a kényszerházasság ellen. Valamit valamiért, nekem pedig ez bőven megéri - intek itt körbe jobbommal. - Az emberek világa fantasztikus, érdekes lények vannak idefenn és ha ért hozzá az ember, abban az esetben egyáltalán nem veszélyes. Kockázat mindig akad, de melyik szakmában nem? És voltaképp abban is reménykedek, hogy apám olyasvalakit szemelt ki mellém, aki hozzám hasonló és akit idővel rá tudok majd venni arra, hogy költözzünk fel ide - vallom be. Nem én vagyok az egyetlen olyan előkelő személy, aki ennyire szabad szellemű, vannak még hozzám hasonlók. És mivel apám ismer, így tudhatja, hogy nem leszek sose az a mindenki előtt fejet hajtó feleség, úgyhogy nyilván olyasvalakit választott, aki velem együtt lázadozik, hogy a későbbiek során ne legyen köztünk sok vita. Ő se szeretné, ha boldogtalan lennék. Az egyik lányát már sikerült elűznie véglegesen a szigorral, szóval most lazábban fogja azt a bizonyos gyeplőt.
- Szerintem még bőven ráérsz - jegyzem meg, majd mosolyodom el szélesen és a tekintetembe is valamiféle eleven fény költözik, ahogy felé fordulok: - De, ha gondolod, neked is nézhetünk valakit. Felöltöztetlek és megismertetlek néhány itteni lánnyal, akik nem fogják tudni, hogy ki vagy és honnan jöttél. Lakat a számon - emelem mutatóujjam az ajkaim elé, ezzel is nyomatékosítva az ígéretemet. Az érzelmeket nem lehet erőltetni, az tény és való, de ha már Jacob eljött, némileg belekóstolhat a dologba, persze csakis abban az esetben, ha ő is szeretné. Helyes fiú gyengéd vonásokkal, mégis akad benne valami, ami felkelti az emberek figyelmét. Valahogy nem hiszem, hogy csak úgy el tud tűnni a tömegben, ha belép egy terembe.
- Véleményem szerint elég valószínűtlen, hogy egy herceg kérné meg a kezem - nevetem el magam a szavai hallatán. - Megtörténhet, hiszen akadt már példa erre a történelem folyamán, de elég kicsi az esély. A kérdésedre a válaszom pedig: talán. Ha nagyon szeretem, nem érdekel senki és semmi.
Előírások, illemtan... Nem hiszem, hogy sokkal nagyobb nyomás helyezkedne rám, mint jelenleg. Mondjuk, ha a herceg jegyese lennék, abban az esetben nem lehetnék ennyire szabad, hiszen a királyi család tagjait mindig figyelik, még akkor is, amikor nem lehet észrevenni őket. Ez azért pedig igen nagy kellemetlenség lenne. Olyasmi, ami eléggé zavarna ahhoz, hogy fontolóra vegyem és akár vissza is utasítsam a lánykérést. Kivéve természetesen, ha a fejembe száll a pink köd... A szerelem azért elég sok akadályt képes semmissé tenni.
- Posszeidon szigonyára! - kerekedik el a tekintetem a bizalmas információ hallatán. - Ez azért elég komoly ügy - állapítom meg a nyilvánvalót. - Igyekszem mindent megtenni, tényleg, de ez azért sokkal komolyabb szervezést igényelt volna - kezdem el zavartan harapdálni az ajkaimat. - Nem hiszem, hogy jó lenne a köznép közé vinni őket, azt könnyen vehetik sértésnek. Egy vadászat a két herceg számára? - pillantok végül Jacobra kérdőn. [color=#ffff99]- Mint említetted, Corsini herceg szereti és ez amolyan férfi móka, talán ott könnyebben szót értenének egymással és hamarabb nyélbe is üthetik azt a bizonyos üzletet.
A közös hobbi esélyesen közelebb hozza őket egymáshoz és mindketten megnyílhatnak a másik irányába. Na, nem mintha a vadászat nem lenne veszélyes hobbi és számomra kissé kegyetlen módja is az unaloműzésnek, de már rég elfogadtam, hogy akad olyan, aki ebben leli örömét.
[b]- Sajnálom, de ebben már tényleg nem segíthetek -
csóválom meg a fejem. - Én a tanács tagjaira gyanakodnék, hiszen a herceg családja aligha mesterkedne ilyesmiben. A tanácsban ülők azonban elég komoly hatalommal rendelkeznek, amit bármikor el is vehetnek tőlük. Magas lóról lehet nagyot esni.
Ezzel apám ellen is beszélek, de ha ő ártatlan, nem esik majd bántódása. Nem hiszem, hogy ő lenne az, aki ilyesmiben mesterkedik, hiszen a végletekig elmenne a királyi család érdekében. Azt hiszem, nem esem túlzásba, ha azt mondom, isteníti őket. Ez tényleg így van, pontosan emiatt is vagyok ennyire ráfeszülve a herceg látogatására.
- Megértem és hálát is adok az égnek amiatt, hogy nekünk nem kell nap, mint nap ilyesmitől rettegnünk. De te... éltél már át a családod ellen szánt merényletet? - teszem fel a kérdésemet, hiszen tényleg feltűnik számomra, hogy úgy beszél erről, mintha lenne benne tapasztalata. Mondjuk, azt mondta, hogy a rokona a testőrség tagja, vagyis beszélhet róla is. Egy királyi testőr rengeteg veszélynek van kitéve nap, mint nap.
- Van itt egy fürdő, nagyon kellemes - villan végül be a gondolat. - Ha lesz rá erejük, elvihetném oda őket. De ha úgy döntenének, hogy inkább pihennének, abban az esetben megejtünk egy vacsorát és irány az ágy - mosolyodom el a kétértelmű mondatom hallatán. - Tudod már, hogy a kastélyon belül hol lesznek elszállásolva?
Herceg és hercegnő, nyilván elég nagy luxust kapnak a nyakukba, nagyjából ugyanazt, amit eddigi életük folyamán már megtapasztalhattak.

Charlotte de Corsini
Charlotte de Corsini
Jáde
Jáde

Témanyitás by Dylan de Corsini Hétf. Ápr. 01, 2024 6:00 pm

Charlie & Dylan

- Mond meg te. - mosolygok rá incselkedve amikor felteszi a kérdést, hogy milyen érdeke fűződne hozzám. Persze tény, hogy a hagyományok, és a díszes motívumok a kultúránkhoz tartoznak, de idefenn, ha el akar vegyülni az ember annyira nem praktikus. Pedig valahol nagyon is hozzánk tartoznak. Ahhoz, akik vagyunk. Meglehet, hogy furcsa és bizalmatlan szerzet vagyok, de az én szememben a védelmi miniszter lánya is igen különös. Nem egy hétköznapi nemes kislány. Ez rögtön feltűnt az első pillanattól.
- De hiszen a tavalyi aszályos időre hivatkozva Őfelsége megparancsolta, hogy a Damion Herceg által nyitott Ingyen konyhán naponta kétszer osszanak ételt a rászorulóknak, és a téli rendkívüli időjárás miatt osszanak a hadsereg tartalékaiból takarókat, és ruhákat. A gyógyítók pedig hetente járjanak ki az ispotályból és ingyen a palota költségére gyógyítsák a rászoruló betegeket. Magam láttam a királyi rendeleteket. Nem kellen senkinek sem rossz körülmények közt élnie, még a külső kerületekben sem. Tehát semmi szükség újra parancsba adni, ami már amúgy is így működik. - vonom fel a szemöldököm elkomorodva. Ételt osztani? Igen. Hiszen az apám által nyitott ingyen konyha működik, és naponta kétszer minden rászoruló ehet ott ingyen. Tehát nincs éhezés a birodalomban. Takarókat, és egyszerű ruhákat is osztanak rendszeresen a katonák. Valamint ingyenesen járnak ki gyógyítok hozzájuk. Tehát a szegénység legfeljebb annyit jelenthet hogy valaki egyszerűbb ruhákban, és egyszerűbb ételt eszik naponta. A kutakból, és forrásokból pedig tiszta vizet is vehet mindenki. Nem lehet tehát senkinek sem annyira rossz. Legfeljebb annak, aki maga nem akar dolgozni, és még arra is lusta, hogy elmenjen az ingyenes ellátó központokba.
- Olyan rossz dolog arannyal, és minden jóval körülvéve lenni? Persze azt hiszem látszik rajtad, hogy nem vagy hétköznapi nemes lány. Talán a különös neveltetésed miatt. - mosolyodok el végre. De cseppet sincs rosszindulat a hangomban. Sem az apja, sem a neveltetése ellen. Pusztán érdekesnek tartom.
- Pedig nem tűnsz olyannak, mint aki szó nélkül megy hozzá egy idegenhez. - jegyzem meg. Persze ez csak egy észrevétel.  - Tehát a pillanatnyi szabadság megéri, hogy akár életed végéig olyannal élj, akit nem is szeretsz? - nézek rá érdeklődve.
- A lények lehetnek érdekesek. De vannak biztonságosabb foglalkozások is. Tanulhatnál például tanárnak, vagy jogásznak is. Akkor embereken is segíthetnél a szegény negyedben, akik olyan fontosak neked. - mondom el a véleményem őszintén. Persze a felszíni lények tényleg érdekesek. Egy rezervátumban, biztonságos távolról. De velük dolgozni? Az már egészen más dolog. Egy nemes lánynak nem kéne így kockára tenni az egészségét.
- Felöltöztetni? Mi baj a ruhámmal már megint? Nem vagyok így is vonzó? - incselkedek vele nevetve. De aztán megrázom a fejem.  - Köszönöm, de nem kell kerítőnőt játszanod. Azt hiszem már tudom, hogy ki érdekel. - mosolyodok el. Bár a következő kérdésre is érdeklődve várom a válaszát.
- A valószínűtlen nem lehetetlen. Bármi megeshet. Még az is, hogy magadba bolondítod a szép szőke herceget. - vonok vállat, mintegy mellékesen. De azért érdeklődve pillantok rá. Kíváncsi vagyok a reakcióira. Persze, nem egyszerű egy herceg feleségének, de annyira rossz se lehet. Mindenben gondoskodnék róla. Semmire se lenne gondja.  
- Valóban. Több és alaposabb szervezést igényelt volna. Csakhogy a Protokoll miniszter tegnap jelentett váratlan beteget. A herceg tegnap ilyenkor még azt sem tudta, hogy ő fogja kapni ezt a feladatot, és fel fog jönni a felszínre, hogy elvégezze a protokoll miniszter munkáját. Úgy hallottam nem aludt egész éjjel. Próbálta összerakni, amit a miniszterek nem tettek meg. - mesélem komolyan. Hetekkel ezelőtt bombázta a védelmi miniszter a lányát levelekkel, hogy ide fogok jönni? Mégis nekem erről nem illett volna szólnia a tanács előtt. Mégis honnan tudta, hogy váratlan beteg lesz a protokoll miniszter? Ez sehogy sem jelent jót. Pedig kedvelem ezt a lányt.
- Ki tudja, a miniszterek talán így akarják próbára tenni a herceget. Vagy csak népszerűtlen a korrupció ellenes politikája miatt. - jegyzem meg mintegy mellékesen, de azért lopva Charlie-ra pillantok, hogy miként reagál erre. De legalább elég nyíltan ötletel, ami még elég hasznos lehet számomra.  
- Igen. A vadászat jól hangzik. A konyha pedig elkészítheti a vadételeket a fogásból. Vacsora közben pedig a tárgyalást is megejthetik. Legalábbis egy részét a megállapodásnak. Az ajándékok átadását is időzíthetjük így. A vendégek 5 napot töltenek itt. Mi lenne, ha az összes ötletet leírnánk, és sorba raknánk napok szerint, aztán ellenőriznénk a kikötőben az ajándékokat, és végül tiszteletünket tennénk a hercegnél? Benne vagy? - pillantok rá érdeklődve. Bár arról fogalmam sincs, hogy az utolsó pontot miként vitelezem ki, de érdekes nap lehet még ebből. A közös hobbi ötlete tényleg tetszik a másik herceggel, éppen csak fogalmam sincs, hogy ő szeret-e vadászni. Ha nem ismeri, akkor lehet újdonság és móka, ha viszont nem kíván részt venni ilyesmiben, vagy lelkes állatvédő, akkor ez még akár sértés is lehet. Itt és most minden kockázatos, de ha nem kockáztatok, akkor igen rosszul sülhet el ez az egész.
- Az apád is a tanácsban ül. Persze nyilván nem mind akarják a herceg vérét. Legalábbis remélem. De ez akkor is ingoványos talaj. - sóhajtok egy aprót. Igaza van. Magas lóról nagyot lehet esni. Én pedig nem akarok korrupt ingyen élőket etetni a királyi család pénzén. Nem lehetek teljesen biztos a védelmi miniszterben, és az álláspontjában. A javaslata okában sem. A lánya viszont nyíltnak és őszintének tűnik. Igen csak bánnám, ha kiderülne az apja érintettsége. Sajnálnám, ha pont őt kellene megbüntetnem. A lány miatt.  
- A hatalom kegyetlen tanár. Nem ismeretlen számomra. Gyerekként vesztettem el a szüleim. Nekem azonban szerencsém volt. Örökbefogadott a nagynéném, így viszonylag kényelemben nőhettem fel, és a hercegek közelében tanulhattam. - bólintok, bár fogalmam sincs mért mondom ezt. Hiszen ez a történet meglehetősen hasonlít Dylan herceg tragédiájára, amiről a lány is hallhatott. Ha szerencsém van, akkor betudja annyinak, hogy részvétet érzek a herceg iránt, akivel hasonló nehézségeken mentünk át.  
- Remek. A fürdő is jó ötlet. De lehetséges az egész komplexumot lefoglalni magán rendezvénynek? Ezt is listára vehetjük. - bólintok az újabb ötletre lelkesen. A kérdésre pedig elgondolkozom egy pillanatra.  
- Gondolom a palota vendég szárnyában, közel a Déli-kapuhoz. - adom meg a választ. Tulajdonképpen meghagytam, hogy készítsék gondosan elő a helyet, de nem ártana ezt sem ellenőriztetnem, most hogy Charlie rákérdezett. Valami gyomorszorító megérzésem támadt ezzel kapcsolatban is.  

Dylan de Corsini
Dylan de Corsini
Mágiahasználók
Mágiahasználók

Témanyitás by Charlotte de Corsini Kedd Ápr. 02, 2024 5:56 am

Dylan& Charlie

- Ha érdekből tenném, nem lennék olyan ostoba, hogy meg is osszam veled a céljaimat - mutatok rá a számára is egyértelmű tényekre. - Csupán át akart verni egy pofátlan kofa, én pedig kimenekítettelek a szorult helyzetedből. Persze, fennáll annak az esélye is, hogy összebeszéltünk és én ily módon szándékozom gazdag nemeseket összeszedni drága ajándékok reményében - vonom meg a vállam a lehető legangyalibb tekintetemet elővéve a szavaim mellé. Igaz ugyan, hogy így esélyesen csak még nagyobb gyanakvásra ösztönzöm, de valahogy annyira cukinak tartom ezt a megmagyarázhatatlan üldözési mániáját... Én vagyok a védelmi miniszter lánya, a legtöbben engem vennének célba, ha nyomást szeretnének helyezni a tanács egyik jelentős befolyással bíró tagjára, mégse agyalok feleslegesen ilyesmin. Erre majd ráérek akkor, ha valóban megtörténik a baj, de addig szeretném kiélvezni a szabadságom minden egyes pillanatát.
- Nem hallottam a rendeletről, de ha ez így is történt, akkor is akadnak emberek, akik nem veszik igénybe ilyen-olyan okokból - fintorodom el. Néhány férfi a politikai nézetek miatt, megint mások túl büszkék ahhoz, hogy belássák, segítségre szorulnak. - Ez pedig néha a családjukon csattan, szóval nem fogom abbahagyni az étel osztogatását, amikor csak lehetőségem nyílik rá, menni fogok, még abban az esetben is, ha az ingyen konyha száz százalékon üzemel. Bár, ennek fényében érvénytelen a tanácsom - komorodom el egy pillanatra. Még jó, hogy nem én ülök a tanács tagjai között, hiszen nem vagyok valami naprakész. - És oktatók? Gondolom, arról is gondoskodott Damion herceg - feltételezem. Jó lenne, ha mindenki tudna írni és olvasni anélkül, hogy kényszeríteni kellene őket. A gyógyítás jó dolog és egyértelműen hasznos is, főleg abban az esetben, ha mindez ingyen van. Szívem szerint rengeteg ötletem lenne, de úgy tűnik, hogy ami a legégetőbb problémát jelentette, már hosszú évekkel ezelőtt megoldódott. Kínos. Nyilván Jacob most egy ostoba tyúknak gondol, de hát nem tehetek róla. Számomra az már a nyomor kategória, amit ott láttam, hiszen én a luxusba születtem.
- Nem rossz, de ára van - sóhajtok fel gondterhelten. - Apám a tanács tagja, közel ül a tűzhöz, de az pillanatok alatt meg is égetheti őt. Kevés időt töltöttem vele gyerekként, mert a munkája folyamatosan elszólította otthonról. De nem is panaszkodom, hiszen igazán nincs miért - csóválom meg végül a fejem. - Mindennek vannak árnyoldalai, még a hatalmas vagyonnak is. Én még szerencsés vagyok, hiszen lánynak születtem, nem kell átvennem apám helyét, de ott van a herceg, példának okáért. Azt hiszem, ő olyasvalaki, aki tudna mesélni erről egy s mást és te is. Rád is nehezednek elvárások, nem igaz?
Esetemben alap, hogy ne hozzak szégyent a családom hírnevére, ha lennének is szerelmi ügyeim, azokat diszkréten kellene kezelnem, nem léphetek ki egy fiúval sem az oldalamon a szobámból, mert az csak pletykákra adna okot. Jegyben járok, viselkednem kell. És természetesen mindenben engedelmeskednem apámnak, az illemet pedig maradéktalanul alkalmazni.
- Mindenképp apám rendezné meg a házasságomat, nem dönthetek róla - pillantok Jacobra. - Én csak profitálok belőle, ennyi az egész - vonom meg a vállam. - Különben is... Szeretek adni egy esélyt mindenkinek. Ki tudja, talán szeretni fogjuk egymást. Ha pedig nagyon rossz lesz abban a házasságban, apám kimenekít belőle, ebben teljes mértékben biztos vagyok. Nem hagyná, hogy akár lelkileg, akár testileg szenvedjek. Nyilván, ha valaki egy jobb ajánlattal állna elő, belemenne, de erre nem látok semmi esélyt sem és még akkor se házasodhatnék szerelemből.
Mégis mi jó lenne abban, ha emiatt a családom ellen fordulnék? Jacob ugyan még csak nem is sejtheti, de már csak apám van. Anyám meghalt, a nővérem ki tudja merre kószál jelenleg is. Lelkileg beleroppannék, ha ő is hátat fordítana számomra valami olyasmi miatt, ami egyelőre még be se következett.
- A tanár még jól hangzik - mélyedek a gondolataimba. - Tudod mit? Nem is mondasz olyan őrültségeket - mosolyodom el, majd nyomok egy hálás csókot az arca egyik oldalára. - Köszönöm, ez egy nagyon jó ötlet. Talán még az ingyenkonyhán is szükség lenne rám - csiripelem lelkesen, csillogó szemekkel. Főzni ugyan nem tudok, de hamar tanulok, nem hiszem, hogy bármi gond adódna. Nemes kisasszony révén pedig nem kell dolgoznom, úgyhogy még időm is akadna erre. Persze, csakis abban az esetben, ha az, aki a férjem lesz, beleegyezik. Mondjuk, miért ne tenné? Nemes ügy, jót teszek vele mindenkinek.
- De, őrjítően jóképű vagy, személy szerint még magával az Ördöggel is gyilokra kelnék érted, de Louis is kiszúrta, hogy van mit a tejbe aprítanod, szerinted a fenti lányok ostobák? - teszem fel a költői kérdést, majd lanyhul is a lelkesedésem Jacob következő szavai hallatán. - Pedig gondolatban már sorra vettem a lehetséges jelölteket - puffogok egy sort játékosan, a folytatás hallatán pedig esélyesen arcon köpném, ha lenne ital a számban, de oltári nagy szerencséje van, hiszen nincs. - Vagy ő bolondít magába - fordítok egyet viccelődve a helyzeten. - Nem te mondtad, hogy nem érdeklik a lányok? Különben is... diplomataként lesz jelen, nem magánemberként. És szerintem te sokkal helyesebb vagy őfelségénél - bókolok egy aprót, de tény, ami tény, tényleg így gondolom. Azért nem itatnám az egereket, ha kiderülne, hogy véletlenül pont Jacob a vőlegényem.
- Tegnap? - döbbenek meg a hír hallatán. - Hm... - esem gondolkodóba. - Nem lehetséges, hogy ez egy próba a herceg számára? A tanács tagjainak gyakran kell fontos helyzeteket megoldaniuk, néha pillanatok alatt. Apám is számtalanszor szembesült azzal, hogy másnap neki kell levezényelnie valamit, amire elméletileg egy meghatározott tanácstag volt kiszemelve - fejtegetem. - Nem kétséges tehát, hogy ezzel az alkalmasságát kívánják felmérni. Ha egy ilyen fontos találkozót sikerrel visz végig, nem lehet egy szavuk sem.
Aggodalomra ad okot, hogy a herceg tanácsban betöltött helye még ennyire bizonytalan, ahogy az is, hogy rajtam is áll vagy bukik ez az egész. Ha eddig nem stresszeltem rá a feladatomra, hát most azért rendesen liftezni kezd a gyomrom és a torkom is alaposan összeszűkül. Remek, lőttek a békés alvásnak részemről is, pedig fontos lenne pihennem.
- Biztos vagyok benne, hogy apám nem fordulna a királyi család ellen - jelentem ki. - Tiszteli őket. Nem minden döntésükkel ért egyet, az igaz, de akkor sem azon mesterkedik, hogy elbukjanak. Nem, valaki más áll a háttérben - vonom le végül a saját következtetésemet. - A hercegek közelében? - kapom fel a fejem, elvégre ezt azért nem mindenki mondhatja el magáról. És igen, hallottam a hercegi pár tragédiájáról, jóformán szinte mindenki ismeri. - Már értem, miért vagy ennyire ráfeszülve mindenre - jegyzem meg. - Átvetted a természetüket - vonom meg a vállam. Az ember, ha mások mellett nő fel, akaratlanul is alkalmazkodik, méghozzá minden tekintetben.
- Ezt nem tudom, de szerintem jó pénzért bármit - felelem a kérdése hallatán. Életemben nem voltam még úgy a fürdőben, hogy mások ne lebzseltek volna ott, szóval jól hangzik számomra a felvetés. - Vagyis, nem messze tőlem - állapítom meg, hiszen a szobám pár percnyire van onnan csupán. Ezek szerint lesz bőven alkalmam elszórakoztatni őket.

Charlotte de Corsini
Charlotte de Corsini
Jáde
Jáde

Témanyitás by Dylan de Corsini Csüt. Ápr. 04, 2024 9:53 pm

Charlie & Dylan

- Óó touché. - emelem fel a kezem egy kis nevetéssel. - Na, és miféle drága ajándékra ácsinózhat még egy ilyen nemes hölgy? - teszem fel mosolyogva a kérdést. Hiszen ékszere, és ruháha ezer és egy lehet. Meg gyakorlatilag bármije, amit csak megkíván. Bár igazából kezdek nem gyanakodni irányába. Ami egészen furcsa, és különös érzés. Ilyen lehet, ha az ember közvetlen lehet valakivel rangtól függetlenül, és minden szándék nélkül? Tetszik az érzés. Az egyetlen baj, hogy holnap ilyenkorra valószínűleg tova illan, amikor megérkeznek a vendégeink, és újra a hivatalos énünket kell felvennünk.
- Politikusként nem tehetsz mindenkivel jót. Nincs olyan döntés, amivel egyformán kedvezel mindenkinek. Bárhogy is döntesz bármiről is, az valakinek jó lesz, és valakinek nem. Az egyetlen amit a Tanács tehet, vagy inkább tennie kéne, hogy próbál egyforma mennyiségben egyszer kedvezni és egyszer nem kedvezni a különböző csoportoknak. Többé kevésbé egyensúlyra törekedve. Persze nem vagyok naiv. Én is tudom, hogy az "így van" és az "így kellene lennie" közt hatalmas szakadék tátong. - morfondírozok el egy pillanatra.
-  Segítséget nem igénybe venni ostobaság. Persze az hogy van rendelet még nem feltétlen jelent rögtön változást is. Akárhogy is utána nézek ennek a dolognak, rendben? - mosolyodom el. A következő felvetésre egy pillanatra komolyan elgondolkodom.
- Damion herceg meleg szívű ember hírében állt, akit szeretett a népe, és akit most is sokan gyászolnak. Sokat törődött velük. De bevallom oktatókra nem emlékszem. Persze fontos lenne legalább az alapvető oktatás. Ennek is utána nézhetek, de csak később. Most a jelen problémáját kell megoldanunk. A herceget, és a látogatóit. - sóhajtok egy aprót. Egyszerre jobb csak egy lépést tenni. Apám valóban kedves, meleg szívű ember volt, aki sokat törődött a népével, ezért a népe is szerette őt. De mindent egymaga ő sem oldhatott meg. Nekem pedig meg kell szilárdítanom az igen ingatag hatalmam, ha az ő nyomdokain akarok haladni. Ehhez pedig előbb utóbb le kell majd számolnom az ellenségeimmel. Minden esetre az oktatás fontos kérdését is elraktározom magamban. Nem tartom butának a lány felvetését. Csak annyit jelent, hogy érző szívvel gondol a nála kevésbé szerencsés helyzetűekre. Ez nem rossz tulajdonsága. Sőt.
- Nyilván igazad van. Mindennek megvannak a maga árnyoldalai. Igen. Ismerem az elvárások okozta nehézségeket. Néha félek tőle, hog nem leszek képes megfelelni rájuk. De aztán eszembe jut az apám, és az, ha ő semmit sem adott fel, akkor nekem sem szabad. - magam sem tudom, hogy mért ilyen könnyű ezzel a lánnyal így beszélgetni. Egyszerűen kihozza belőlem azt az énem, aki máskülönben nem lehetek. Nem lehetek nyílt és közvetlen senkivel, és nem oszthatom meg senkivel sem az aggályaim, aggodalmaim, esetleges félelmeim, vagy kétségeim. De még csak az örömömet sem, ha lenne ilyen érzés bennem. Voltaképpen a magányt a legnehezebb elviselni a hercegi létben. Ehhez viszont már volt alkalmam hozzászokni.
- Én azért nem temetném még azokat az esélyeket. Talán még a szerelmet sem. Elvégre arra mindenkinek jár egy esély, nem? - mosolyodom el, a hangomban pedig ezúttal van valami kedves, és játékos incselkedés. Éppen csak egy leheletnyi. Bár egyenlőre még nem gondolok olyasmire, hogy én tenném meg az a jobb ajánlatot a miniszter úrnak. Bár ki tudja, még az is megeshet, ha most minden jól alakul.  
- Talán mégsem vagyok annyira csapnivalóan haszontalan, mint amilyennek látszom. - nevetem el magam kissé zavarban, és hirtelen elpirulva amikor egyszer csak puszit kapok az arcomra. Anyámon kívül még soha senki nem puszilt meg. Arra pedig jóformán alig emlékszem, olyan kicsi voltam még. Látszik rajtam, hogy nem vagyok ilyen közvetlenséghez szokva, és hirtelen nem is tudom mit kezdjek ezzel a helyzettel. De hát ő csak egy lány. Én meg egy srác vagyok, és együtt ülünk egy ilyen bár vagy mi is ez a hely. Innen nézve nem kéne hogy ez zavarba ejtsen, és mégis.
- Fogalmam sincs milyenek a fenti lányok, de azt hiszem ezt mégis csak bóknak veszem. - vigyorodom el. De őszintén szólva több női jelöltre egyenlőre nincs szükségem. Még ez az egy is feladja nekem a leckét, akivel éppen diskurálok, és akivel hamarosan hivatalosan is együtt kell majd működnöm.
- Igaz. Ezt mondtam róla. De azért még nem találkoztál Őfelségével. Különben is, hogy mernék én versenyre kelni egy herceggel? Lassan azt hiszem sok lesz már a dicsérő szó, még a végén elpirulok. - vagyis ennél jobban? Aligha. Valahogy úgy érzem, nem érdemlek én ekkora figyelmet tőle, és túl kedvesek a bókjai. Amiket talán viszonoznom kéne? De mégis hogyan? Mit mondjak neki?
De legalább a döbbent visszakérdés megment a további kínos pillanatoktól. Erre rá tudok legalább bólintani.
- Remélem, hogy csak erről van szó, és nem éri több kellemetlen meglepetés. Már így is elég nyugtalan. - ami lássuk be a helyzetet tekintve cseppet sem meglepő. Egy ilyen fontos ügyet vinni felkészülés nélkül? Nem is értem, hogy gondolhatta ezt bárki is komolyan a kormányból.   
- Apádról az a hír járja, hogy soha senki nem volt még, aki meg tudta volna mondani, hogy mi jár valójában a fejében. De minden bizonnyal igazad van vele kapcsolatban. Noha a kirélyi családban és annak közelében nem ritka eset, hogy akár rokonok is elárulják egymást egy nagyobb szelet tortáért. - tényleg remélem, hogy igaza van, és az apjának semmi köze az ellen szőt kis ármánykodások sorához. Nem szeretném megbüntetni, és nem szeretném, ha a lánya engem gyűlölne ezért. Egyszerűen fogalmam sincs, hogy hirtelen mért kezd ennyire érdekelni, hogy Charlie mit gondol, és érez irányomban? De érdekel. Nem akarok csalódást, vagy fájdalmat okozni neki, de még előttem sem világos, hogy miért is.  
- Nos igen. Mondjuk, hogy az anyám miután örökbefogadott a legjobbat akarta nekem. Sokat köszönhetek neki. Igyekszem hát jó fia lenni, de félek csak aggodalmat okozok neki. - sóhajtok egy aprót. A királyné mindig kedves volt velem. Megengedte, hogy a koronaherceg tanulótársa, és igazi testvére legyek. De néha úgy érzem hálátlan fia vagyok, aki csak aggodalmat okoz az anyjának, hála helyett, hogy felnevelte. De ez egyszer végre ezt is kimondhattam.
- Meglehet. - bólintok rá szórakozottan, miszerint átvettem volna a hercegek természetét. Azt is megjegyzem magamban, hogy küldessek valakit felmérni azt a fürdőt, és a kibérlésének módját. A szállás kérdésre még mondanék valamit, de a következő pillanatban Jacob jelenik meg, és vet véget a kis mókánknak. Az arca inkább aggodalomról, és némi pánikról árulkodik, semmint hogy bosszantaná az eltűnésem mint máskor. De szerencsére időben sikerül jeleznem neki, hogy ne buktasson le. Még ne. Azonban így sem biztató a látványa.  
- Nagyuram, hogy tűnhetett el csak így? Pont most... - kezdi el Jacob. Bár a hangjában leginkább csak őszinte aggodalom csendül. Talán még hűség is. Charlie számára azonban valami más lehet a furcsa. A megszólítás. A "Nagyúri" rang csak a tanács tagjainak, és a királyi család azon távoli rokonainak jár, akik házassággal kerültek a családba. Mondjuk egy herceg apósaként. S tanácstagnak elég fiatalnak látszom.
- Sajnálom. Legközelebb szólok, ha sétára indulok a felszínre. De valami baj van? - veszek fel egy megnyugtató és elnéző hangnemet, ami még magamhoz képest is szokatlan. Bár valahol azért kezd aggasztani Jacob arckifejezése. Charlie számára pedig az is szöget üthet a fejében, hogy az érkező a Gárda egyenruháját viseli, nem is nagyon alacsony poszton a gárdán belül sem. Az ilyen emberek nem szoktak csak úgy egyszerű nemesek kísérgetésével bajlódni.
- Nagyuram! Hogy teheti ezt velem? Velem kell jönnie. Nagy baj van kibontakozóban. Sietnünk kell. - tehát a gyanúm beigazolódni látszik. Vajon mi történhetett már megint? Remélem nem a másik vendég hercegi párnak szánt ajándékokról van szó. Az tényleg óriási baj lenne.
- Jól van. Akkor menjünk. Sajnálom, hogy nem maradhatok, de biztosan találkozunk még. Mindent köszönök, és legközelebb én hívom meg. - mosolyodom még el Charlie felé, a de merev testtartás, amivel felállok, és ahogy az igazi Jacob után fordulok elárulja, hogy feszült vagyok. Ténylegesen aggódom. Az emberem nem szokott a semmiért patáliát csapni. Tehát tényleg nagy lehet a baj...

Dylan de Corsini
Dylan de Corsini
Mágiahasználók
Mágiahasználók

Témanyitás by Charlotte de Corsini Pént. Ápr. 05, 2024 1:58 pm

Dylan& Charlie

- Ha gonosz szeretnék lenni, azt mondanám, még abban se lehetsz teljesen biztos, hogy az vagyok, akinek állítom magam - vetem fel a lehetőséget, miközben a pultra könyökölök, de a szavaimnak ellentmond a mosolyom. - Mindenki ismeri a védelmi minisztert, nyilván a lánya nevét se különösebb kihívás kideríteni - vonom meg a vállam, magamban megállapítva, hogy mennyire fura ez az egész... Mármint, egy teljesen más szemszögből nézni ezt az egész helyzetet. Igen, lehetek csaló és utazhatok én is arra, hogy - Louisal karöltve - nemeseknek tűnő alakokat veszek palira és állítom be magam olyasvalakinek, aki a végletekig segítőkész és nem mellesleg hozzájuk hasonló ranggal rendelkezik vagyis aligha állhat szándékában az, hogy megtévessze őket. Szerencsére azonban tényleg az vagyok, akinek állítom magam és eszem ágában sincs szerencsétlen ördögöt bármilyen szinten is kihasználni. Nem igazán áll szándékomban a felszíni emberek világának hírét tovább rontani, pont akkor, amikor nyitni kezdünk feléjük.
- Őszintén szólva csodálom, hogy apám nem rokkan bele ebbe az egészbe - állapítom meg komoly ábrázattal. - Nyilván nem lehet egyszerű feladat kézben tartani egy ekkora birodalmat, mindezt pedig úgy, hogy az mindenkinek megfelelő legyen - sóhajtok egyet. - Neki is gyakran kell másokkal szembemennie, ami cseppet se veszélytelen, hiszen végleges ellenségeket is szerezhet magának, akár egyszerű szavakkal is. Nem egyszer kaptunk már fenyegető leveleket, noha ezeknek a többségét nem kell komolyan venni apám szerint - nevetem el magam halkan, némileg belegondolva abba, hogy kiskamaszént mennyire meg voltam ijedve, amikor egy-egy ilyen levél landolt nálunk. Azóta megtanultam, hogy ezek legtöbbször tényleg csupán üres ígéretek és hogy a politika igenis van annyira kegyetlen, hogy ezt tegye mindenkivel. Még azzal is, aki szinte semmilyen szinten sincs jelen benne, mint amilyen én is vagyok.
- Nézd el nekik, nem bíznak a felsőbb rétegekben - ingatom meg a fejem. - Azt hiszik, valamilyen úton-módon a nemesség hasznot húz ebből is és eszük ágában sincs jótékonykodni. Persze azok, akik nagyon rá vannak szorulva, nem fognak ilyesmin lamentálni. Ők mindennek örülnek.
Mi tagadás, a felszín alatt ezek a rétegek még nagyon is élnek és eléggé eltagoltan. A nemesek szinte sohasem keverednek a szegényebbekkel, holott ezeket a korlátokat már rég illett volna leküzdenünk. Mégis, a szirének valamiért igen erősen kapaszkodnak a múltba és a változás szele egyelőre nem ért még el minket. Ezért is szeretem a fenti világot jobban... Megmutatja számomra, miben lehetnénk mások. Jobbak.
- Írás és olvasás - biccentek egy aprót. Damion herceget nem ismertem, hiszen meghalt, amikor még csak pár éves voltam. Én a királyi család mostani tagjairól hallottam a legtöbbet. Raymond hercegről, aki egy nap váratlanul megszökött és szinte senki se tudja, hogy miért is tette ezt. Talán apám, de ő ezt nem kotyogta még ki számomra. - Talán el se hiszed, de ilyen alapvető dolog is emelhetné őket feljebb a ranglétrán. Gazdag emberek mellé szegődnének és jó pénzt kapnának érte. Házi tanítóként ténykedhetnének, ami igen megbecsült szakma - vetek fel néhány érvet a tanulás mellett. Nekünk ez hétköznapi, magától értetődő dolog, de nekik kapukat nyithat meg a jobb élet reményében. Az pedig, hogy élnek-e a lehetőséggel, teljes mértékben rájuk van bízva.
- Sose voltam egy álmodozós típus - jegyzem meg a szerelemre vonatkozó szavai hallatán. Kislánykorom óta tisztában vagyok azzal, hogy ahhoz kell majd feleségül mennem, akinek apám szán és ennyi. Ebből nem csináltam ügyet. Nem lázadoztam az elvárások ellen, hiszen a kényelem, amelyben élek, áldozatokkal jár. És ki tudja... Talán még szerelmes is lehetek, pont abba, akihez feleségül kell mennem.
- Meg se fordult a fejemben, hogy haszontalan lennél - nevetem el magam, habár ebben benne van az is, hogy teljes mértékben elpirul, pedig csupán egy arcra puszit kapott, semmi többet. Ezek szerint tényleg nem veszi körül túl sok lány és még soha nem volt senkije. Fura, az ő korában legtöbben már legalább egy párkapcsolaton túl vannak, pedig - szerintem - vonzó fiatalember.
- Ember és ember közt nincs különbség - állapítom meg. - Hiába herceg valaki, attól még nem fog jobban kinézni a szememben. Különben is: van pénzem, emlékszel? Minek akarjak hát még többet?
Eszem ágában sincs hercegné lenni, ezt azért szögezzük le. Nem érdekel a rang, túl sok az elvárás a palotában és ha bekerülnék a királyi családba, akaratlanul is olyasminek lennék a részese, ami nem mindig kellemes.
- Apám lánya vagyok, ha meg nem is tudom mondani, mit forgat a fejében, valamilyen szinten kiismertem már annyira, hogy tudjam, mik az ő érdekei - fűzöm még hozzá. Apám érdekember, ez nem is vitás. Mindent azért tesz, hogy a családunknak jobb legyen és én nem is okolom emiatt. Valamilyen szinten teljesen érthető, hogy maga felé hajlik a keze. Elvégre, mindez még a királyi családban se számít ritka esetnek, mint Jacob is említette.
- Ezen szerintem mindenki átmegy - felelem megnyugtatónak szánt hangon. - Az pedig, hogy magához vett és adott számodra egy új esélyt a családra, hatalmas dolog. Nyilván nem áll szándékodban mindezt azzal meghálálni, hogy folyamatosan szembemégy vele.
Lássuk be, akadnak emberek, akik még annak ellenére se törődnek másokkal, hogy már ők maguk is megjárták a Poklot és képesek azokkal is szembeszállni, akik felnevelték őket. Jacob szerencsére nem az a fajta alak, ahogy nézem. Bár, az se lehet sokkal jobb, hogy folyamatosan bizonyítani szeretne, noha magát a megfelelési kényszert elég jól ismerem. Kislányként rengeteg alkalommal tapasztaltam is.
A beszélgetésünket végül egy kissé zilált alak szakítja félbe, én pedig érdeklődve figyelem a szemem előtt lejátszódó jelenetet. A "nagyuram" megszólítás tényleg nem mindennapi, szóval enyhén csodálkozva pillantok Jacobra, de egyelőre nem faggatom. Talán csak tévedés, megesik az ilyesmi, nem igaz? Na, nem mintha ebben én bármennyire is hinnék. Inkább arról van szó, hogy magam előtt is tagadom a nyilvánvalót.
- Nagyuram? - kérdek most már vissza, hol egyikükre, hol másikukra pillantva, habár választ nem igen várok egyik oldalról sem. Történhetett valami, amely jelenleg mindkettejük figyelmét a végletekig leköti. - De mégis mi... - kezdenék bele, amikor azonban Jacob feláll a helyéről, csupán lemondóan csóválom meg a fejem. - Mindegy, menj - fordulok vissza a pult irányába, de valamiért úgy érzem, nem lesz legközelebb. Legalábbis ebben a formában biztos nem...

Charlotte de Corsini
Charlotte de Corsini
Jáde
Jáde

Témanyitás by Nereus Cassyan Moontail Kedd Jún. 04, 2024 1:43 pm

Ki kellett szakadnom végre a kastélyból. Mehettem volna bárhová, akárhová, de tényleg, mégis mindig vissza húz valami ehhez a helyhez. Még úgy is, hogy valószínűleg a tulaj az egyetlen aki jó szemmel nézi vagy simán csak nem érdekli, hogy itt esz a fene. És szó mi szó, legalább némi plusz bevételt is generálok magamnak, meg a helynek is. Ma sincs ez másképp, az ötödik dal kerül elő a tarsolyomból, persze annak aki zongorán kísér leadtam egy listát, hogy mikre is számíthat. Többnyire ismert szirén énekek, tele hatalmas érzésekkel, szívszorító, vagy épp felemelő sorokkal. De van egy kettő közöttük, ami annyira nem ismert, azt lényegében kíséret nélkül éneklem. Azokat.. lentről hoztam magammal. Az egyetlen, amit magammal tudtam hozni. És hogy miért kevésbé ismertek? Mert a szegény negyedekben hallani őket, az utcákon, egy egy nyitva felejtett ablaknál, ahogy egy anya énekli a gyermekeinek és hasonló.. élehelyzetekben. Ezeket a dalokat nem hallani nagy termekben, nem kíséri őket egy egész alá komponált óda. Ezeket senki sem írta le, ezek csak szájról szájra öröklődnek. Olyan dalok, amik az emberek álmaiban élnek és amik az embereknek álmokat adnak. Szeretők dúdolják egymásnak, fogadalomként, vagy épp búcsúzóul.
Az előző dal után tartok egy kis szünetet hát, de épp csak annyit, hogy a bárszék mellé tett poharamból kortyoljak, megnedvesítve a torkomat. Intek a zongoristámnak, hogy most pihenhet egyet. Aztán lehunyom a szemeimet és dúdolni kezdek a mágikusan megbűvölt minkrofonba. A hangomat szerte szét viszi az egész bárban és az előző pörgősebb, vidámabb után ez most egészen furcsának hathat.

Dobszó zúg Észak szelén,
Tengerünk dagálya emelkedik fölém.
A nap ezerszer felkel, s ezerszer elhal,
Szívünk máglyája álmatlan éjjeleket fal.

Hátrahagyottak, anyák, apák, testvéreink,
Utolsó harcokban, mind vendégeink.
Szüntelen hajózunk,
Keressük a paradicsomunk.

Dobszó zúg Észak szelén,
Oszd meg velem bűnös mosolyod!
Oszd meg velem legédesebb mosolyod!

Felettünk a nyílt végtelen égbolt,
Engedd, hogy vezessenek a csillagok!
Alattunk végtelen óceán, fekete s vad,
szívünk máglyája el nem hamvad.

Mint az Istenek minden erejükkel,
Partot érünk, harccal vagy békével.
Ígérd meg nekem,
Ígérj ezer életet velem!

Dobszó zúg Észak szelén,
Oszd meg velem bűnös mosolyod!
Oszd meg velem legédesebb mosolyod!

Egyetlen barátom, egyetlen kedvesem,
Az eskümet neked, meg nem szegem.
A végéig és azon túl utazom veled,
Szívünk máglyája a távolba vezet.
Nereus Cassyan Moontail
Nereus Cassyan Moontail
Alkalmazottak
Alkalmazottak

Hozzászólások száma : 5

Témanyitás by Diego Vivanti Kedd Jún. 04, 2024 2:23 pm

Eljöttem ugyan a Roxfortból, de a zenével nem szakítottam, noha eleinte azt hittem, Rocco nélkül sokkal könnyebb lesz lemondani róla. Hiszen a banda és a próbák az időm nagy részét felemésztették, majdhogynem a könyvtárból rohantam gyakorolni és vissza, ez pedig lassan a jegyeimen is kezdett nyomot hagyni. Anyám ennek természetesen nem örült és lépten-nyomon a bátyámat okolta, mint mindig mindenért, ettől pedig én nem voltam túlságosan elragadtatva. Annak érdekében pedig, hogy kettejük viszonya ne mérgesedjen el még az eddigieknél is jobban, fogtam magam és leléptem, hogy mindent megtehessek, amit anyánk elvár tőlem. Le is tettem egy időre a gitárt, de hamar beláttam magamban, hogy ez így nem fog hosszabb távon működni, úgyhogy ismét játszani kezdtem néhány tehetségesebb ismerősömmel. Heti néhány próba, havi egy-két fellépés és valamilyen szinten nyugodt is a kis lelkem. Tehetségesek vagyunk, noha akkora babérokra nem törünk, mint Rocco, de élvezzük azt, amit kiadunk a kezünk közül és ha elkap minket a hév, akár éjszakába nyúlóan is képesek vagyunk gyakorolni. A kisebb rendezvényeken való fellépésünk révén pedig Monte Bianchi utcáin is hírünk kelt.
Mindezek ellenére is meglepett, hogy pont ebbe a bárba kaptunk meghívást, méghozzá egyenesen a tulajdonostól. A szirének köztudottan zárkózott és magának való népség, rengeteg olyan hagyománnyal, amely a felszínen már rég kikopott, de az ő köreikben még tartja magát. Ritkán vegyülnek az emberekkel, tartós barátságot se alakítanak ki az általuk "felszínieknek" nevezett népséggel, hiszen - amint visszatérnek a víz alá - ott élik le életüket és soha többé nem térnek vissza vagy csupán nagyon ritka esetben. Mégis, a pletykák szerint az itteni tulajdonos szirén ugyan, de hátat fordított annak a világnak, magát a helyet pedig azért alapította, hogy felszámolja a szirén-ember "ellentétet". Talán pont ez az oka annak is, hogy meghívást nyertünk ide.
Már túl vagyunk a fellépésen, jómagam a pultnál ülök és iszogatok, miközben egy srác lép a színpadra. Eleinte csupán fél füllel hallgatom, de már az első szám felénél rá fordítom a teljes figyelmemet, hiszen van a hangjában valami, ami magával ragadja az embert. Tudatában vagyok ugyan a népük hangjában lakozó mágiának, de ez még nem jelenti automatikusan azt, hogy képes vagyok kivédeni. Ráadásul, maga a srác se egy rossz látvány, noha még mindig a lányokat részesítem előnyben, de kifejezetten kellemes ő is a szemnek. Mindezt ismét betudom a szirének mágiájának és igyekszem nem teljesen hülyét csinálni magamból, amint befejezi a fellépését és leül valamerre. Akkor pedig fogom magam, az italomat, majd nem sokkal később már az asztala előtt állok és úgy mosolygok, mint valami idióta, bár ezt inkább tudjuk be a lányos zavaromnak. Csajokat szokásom felszedni, nem pasikat...
- Szép hangod van - szólalok meg végül, noha a figyelmemet egyáltalán nem kerülte el, hogy a fiú éneke közben sokan oda se figyeltek, hanem inkább a barátaikkal sutyorogtak valamiről. Talán szirén füllel nem ekként értékelendő? - Leülhetek? - mutatok rá az egyik szabad székre, ha pedig engedélyt kapok, már húzom is ki azt az asztal alól, majd huppanok le rá, miközben a poharam alja az asztalon koppan. Hozhattam volna neki is inni valamit, de akkor azonnal elkönyvelné magában, hogy felszedni szeretném, pedig nem. - Diego Vivanti - nyújtok számára kezet, azonban elszámolom magam és a poharam máris elfekszik az asztalon, miközben a benne lévő ital szerteszét folyik, esélyesen mindkettőnk nadrágjára jutva belőle. - Fene... - szisszenek fel, majd - visszavéve a kezem - nyúlok a zsebembe és halászok elő egy kendőt, hogy felitassam vele a kiömlő folyadékot. - Ezer bocsánat - szabadkozom, miközben néhányan már minket néznek és egy-két alak még fel is nevet. - Nem szoktam ennyire béna lenni, csupán rossz csillagzat alatt születtem - mormogom sötét képet vágva a szavaim mellé. - Velem van bajuk vagy veled? - hagyom végül abba a rendrakást, hiszen a kéretlen figyelemből ítélve kettőnk közül valamelyikünk igencsak kihúzhatta a gyufát. Talán én, mert nem szirén lennék? Mit ne mondjak, elég zavaró ez az egész...
Diego Vivanti
Diego Vivanti
Ametiszt
Ametiszt

Hozzászólások száma : 3

Témanyitás by Nereus Cassyan Moontail Kedd Jún. 04, 2024 2:49 pm

Az utolsó ének után lesétálok egy meghajlással, anélkül, hogy bárkitől is egy kósza tapsot kapnék vagy bármilyen visszajelzést és még az utamat az asztalomhoz is kissé ferde szemmel nézik. Semmit nem csinálok, nem hajtom le a fejemet, de nem is nézek bele egyenesen senki szemébe. Miután pedig letettem magamat, a pincérnőtől kérek egy italt. Elegáns pohárban hozza ki, és mellé egy jegesvödörben egy egész üveggel belőle. A boxhoz azonban senki sem csatlakozik be hozzám. Egészen addig, ameddig az a szőke göndör srác oda nem lép. Egy pillanatig szemlélem csak az arcát, láttam, hallottam a fellépésüket. - Ti is jók voltatok - biccentek neki, a kérdésére pedig a magam körüli üres helyekre mutatok - Válassz egy kedvedre valót. - a hangom egészen nagyvonalú, de van benne valami más is. Mintha bizonytalan lennék azzal kapcsolatban, hogy mit is szeretne. Az ügyetlenkedésére igazából meg sem rebbenek, viszont, mielőtt elérhetne a folyadék, megállítom azt és vissza bűvölöm a pohárba az én részem, ha közben őrá is ráfolyt volna, hamar kivarázsolom a ruhájából és ugyanúgy a pohárban landol. Teljes nyugalommal és egy adag növekvő kíváncsisággal nézek rá - Semmi gond. Ne is törődj velük. Miattam néznek. - legyintek rájuk aztán végülis vissza nyújtom a kezemet, ha már az első kör kezdeményezése nem jött össze - Nereus, vagy Cassyan. Amelyik jobban tetszik. - mondok csak ennyit és rajta felejtem a lehetetlenül kék szemeimet egy visszafogott mosollyal.
Nereus Cassyan Moontail
Nereus Cassyan Moontail
Alkalmazottak
Alkalmazottak

Témanyitás by Diego Vivanti Kedd Jún. 04, 2024 3:05 pm

Feltűnt ugyan, hogy őt nem tapsolták meg, amikor befejezte a műsorát, de ezt szerény személyem annak tudta be, hogy szirén füllel talán még sincs olyan jó hangja, mint én hiszem. Ami számunkra kiemelkedően jó, az a népe számára lehet csupán átlagos. Kritikán aluli semmiképp sem, hiszen nem fütyülték ki. Mondjuk, ha az ő hangja se érdemelt ki tapsot, akkor mi milyen teljesítményt nyújthattunk? Esélyesen borzalmasat és merő udvariasságból tapsoltak meg csupán.
- Köszönöm, bár a te fellépésed után már korántsem vagyok biztos ebben - mosolyodom el halványan, miközben szót fogadok és találomra lehuppanok valamerre. Látom rajta, hogy akad benne némi "gyanakvás" velem szemben, de ezt pillanatok alatt betudom annak, hogy bizonytalan és gyanakvó a felszíni emberekkel kapcsolatban, mint a faja többi tagja is, szóval lényegében egészen hamar napirendre térek felette. Afelett azonban kevésbé, amikor nekem köszönhetően úszik mindenben az asztala, szóval hálával vegyes megkönnyebbüléssel pillantok rá, amikor megoldja a kis "problémánkat". - A következő kört én állom - szólalok meg és a hangomban van valami, ami elárulhatja számára, hogy itt a nemleges válasz nem játszik. - Miattad? - rökönyödöm meg kissé. - Bűnöző vagy esetleg? - teszem fel a kérdést, de bármi is a válasza, a kezemet újfent felé nyújtom. - Örvendek, Cassyan - mosolyodom el. Fura neve van, nem találkoztam még vele. - Nem érdekel kissé komolyabb szinten az éneklés? - tapogatózom, egyelőre óvatosan. A jelenlegi énekesünknek sincs rossz hangja, de ezzel a Cassyan gyerekkel tarolhatnánk. Ki tudja, talán még Roccónak is megírom, hogy mekkora tehetségre tettünk szert a személyében. Nem áll szándékomban kiütni a nyeregből és még ennél is több fellépést vállalni, de mindig is törekedtem a tökéletességre és igenis megragadok minden lehetőséget, amely elém tárulkozik.
Diego Vivanti
Diego Vivanti
Ametiszt
Ametiszt

Témanyitás by Nereus Cassyan Moontail Kedd Jún. 04, 2024 3:25 pm

Megmosolyogtat a naivitása valahol. - Hidd el a ti fellépésetek tetszett nekik. Az embereket általában egymáshoz mérik, nem magukhoz. - hagyok némi megjegyzést a helyzetre, hogy azért minden bátorsága és önbizalma nem kell, hogy elszálljon.
És bár nem adnék neki nemleges választ, de a jeges vödörben pihenő palack italra mutatok - Már itt is van a következő körünk, de persze egy új poharat azért kérhetsz. Azt már nem innám meg a helyedben ami benne van. - ha pedig a pincérnő újra arra jár felénk, vagy ide néz, intek neki és intéztetek vele egy másik poharat. Végig megmarad a kedélyességem, láthatóan engem annyira nem feszélyez az itteniek rosszallása. A kérdésére viszont majdnem kiszakad belőlem egy nevetés, de csak egy köhintéssel ütöm el végül. - Ez nézőpont kérdése. - szívom kicsit a vérét ártatlanul és közben az arcát fürkészem, hogy vajon hogyan reagál, hogy nem adtam egyenes választ arra, hogy bűnöző vagyok-e. A következő kérdése viszont kissé kizökkent. - Oh, öhm ami azt illeti, nem gondolkoztam el még pályaváltáson. - talán némi zavar is kiütközik az arcomon, de aztán csak némi humorral próbálom leplezni a pírt a fejemen - A bűnözés eddig egész jó megélhetési forrásnak tűnt..
Nereus Cassyan Moontail
Nereus Cassyan Moontail
Alkalmazottak
Alkalmazottak

Témanyitás by Diego R. Vivanti Kedd Jún. 04, 2024 3:57 pm

Diego& Cassyan

- Ezek szerint tehát nem ment kárba minden próbával töltött percünk - ingatom meg mosolyogva a fejem, bár inkább mondom ezt magamnak, semmint neki. - Mondjuk, mi leginkább csak hobbi szinten űzzük az ipart. A bátyám jobban benne van a témában - teszem azért még hozzá, mintegy mellékesen. - Gondolom, a Cherry Bomb nevet még nem hallottad - döntöm oldalra a fejem. Tény, ami tény, léptünk már fel Rómában, de akkoriban nem voltunk még a kanyarban sem. Azóta nagyobb hírnévre tettünk szert, már ha fogalmazhatok így. - Akkor kifizetem ezt - pillantok a vödörre és a benne pihenő palackra, magamban némileg abban reménykedve, hogy nem pont a legdrágább italt kérte ki magának. Nem mintha gondot okoznának számomra az anyagiak, éppen csupán anyám szeret elszámoltatni néha a pénzügyeim terén. Mindegy, ha így is történne, majd kitalálok valamit, amit nem tud ellenőrizni és egyúttal nem is köthet bele semmilyen szinten sem. - És te milyen nézőpontból szemléled magad? - érdeklődöm az arcát fürkészve. Így ránézésre képtelen vagyok elképzelni róla, hogy bármiféle bűnt is elkövetett volna. Bár, még a gyilkosokról se lehet megmondani, hogy milyen alakok is valójában. Mindenesetre, aligha tehetné be ide a lábát tömeghisztéria nélkül. - Mellékesnek gondoltam - vágom rá fapofával. - Néha összejövünk és zenélgetünk meg havi egy-két alkalommal fel is lépünk. Ennyi és nem több. Igazság szerint legtöbbször még pénzt se kérünk el érte. Élvezzük, amit csinálunk és gondoltam, ha lenne kedved hozzá, csatlakozhatnál - vonom meg a vállam. - Persze, csak abban az esetben, ha ez semmiben se akadályoz téged - teszem azért még gyorsan hozzá, nehogy azt higgye, hogy rá szeretném erőltetni.

Diego R. Vivanti
Diego R. Vivanti
Ametiszt
Ametiszt

Témanyitás by Nereus Cassyan Moontail Kedd Jún. 04, 2024 5:41 pm

- A közös gyakorlása egy közös szenvedélynek, mindig értéket képviselnek, akár van rá közönség, akár nincs. - biccentek egy aprót. - Versenyben állsz a bátyáddal? Vagy csak hiányzik vele a közös munka? - teszem fel egyszerűen a kérdést. Időnként egész jól ráhibázok az emberek belső köreire. Máskor meg persze totálisan bakot lövök. - Ma találkoztam vele a műsorlistán. - vallom be, mert valóban ez előtt tényleg nem hallottam a Cherry Bomb-ról. Bár igazából elég kevés dologról hallottam bármit is, ami a nagyvilágban van. Talán csak gyáva voltam eddig meglépni. - Rendben legyen - mosolyodom el és tárom szét a kezeimet végül megadóan. Engedek, engedem megnyerni ezt a kört. Nem kell aggódnia, nem egy drága ital, igazából olyasmi mint a sake, csak kicsit jobb az íze, nem olyan keserű. - Ami azt illeti, gyógyító vagyok a kastélyban. Meg időnként én tartom a gyógynövénytant. - azt nem teszem hozzá, hogy csodálom, hogy nem láttam még a folyosókon. Máshol tanult volna eddig? - É-érdekes gondolat. Had aludjak rá egyet rendben? - akadok el kicsit, mert valamit bizony nagyon is megmozdít bennem. - Mennyit utaztok és milyen távolságokban a fellépésekért?- az érezhető, hogy a kérdései zavarba hoznak. Nem vagyok hozzá szokva, hogy érdeklődjenek a hangom, vagy úgy egyáltalán irántam.
Nereus Cassyan Moontail
Nereus Cassyan Moontail
Alkalmazottak
Alkalmazottak

Témanyitás by Diego R. Vivanti Kedd Jún. 04, 2024 6:07 pm

Diego& Cassyan

- Hiányzik. Nem a közös munka, hanem leginkább ő - sóhajtok egy aprót, hiszen nagy a távolság és még mágikus úton se mindig egyszerű ezt áthidalni. Persze itt van Bella, őt is szeretem, de mégis jobb lenne, ha mindketten ide járnának. - Bár azért néha szeretem magam hozzá mérni - ismerem el őszintén. - Két külön utat járunk, mondhatni két ellentétes pólus vagyunk, ahhoz képest viszont meglepően jól kijövünk egymással.
Rocco egy szabad lelkű személyiség és voltaképp én is az lennék, éppen csak félek attól, hogy anyám mit szólna mindehhez. Igen, én vagyok a selyemfiú, a mindenben tökéletes, ezt pedig nem szeretném elrontani. Szeretem anyámat és nincs is nagyon ellenemre az a szerep, amelyet rám szeretne húzni. Inkább én legyek az, mint Pasqal, mert ha anyánkkal történik valami és a másik bátyám kerül a család élére, abban az esetben bajban leszünk. Na, nem mintha ez annyira reális elképzelés lenne, de ki tudja... Fő a biztonság, maradjunk annyiban.
- Nem csodálkozom - hagyom végül annyiban a Cherry Bomb témáját. Tényleg nem lep meg különösebben, bár azért jól esett volna, ha kiderül, miszerint egy olyan emberrel hozott össze a sors, aki már találkozott a bandánkkal. - Hmm... - esem gondolkodóba a válasza hallatán, majd csóválom meg lassan a fejem: - Mondjuk, a gyógynövénytant nem kellett felvennem, a gyengélkedőn pedig nem fordulok meg valami gyakran, legutóbb pár hete voltam egy főzetért - vonom meg a vállam. Mostanában túlhajtom magam, ha a tanulásról van szó és mivel túlpörög az agyam is, képtelen vagyok emberi időben ágyba kerülni, szóval muszáj valamivel rásegítenem a dologra. Függő természetesen még nem vagyok, bár egyre gyakrabban alkalmazom, hiszen nyakamon a többi vizsga is.
- Hát, eléggé újak vagyunk még, csupán pár hónapja verődtünk össze, szóval leginkább a környéken zenélünk - utalok itt a falura és a kastélyra. - Messzebbre nem kaptunk meghívást, habár már felötlött bennem a gondolat, miszerint elmehetnénk egyszer a Roxfortba. A bátyám bizonyára el tudna intézni valamit, bár ez még elég távlati terv és nem biztos, hogy lesz is belőle valami. Neked mi férne bele? - érdeklődöm. Nem szeretném akadályozni a munkájában, bár jó lenne, ha csatlakozna hozzánk. Tényleg fasza hangja van, azt meg kell hagyni és elég csini pofija is, az se éppen hátrány. Több lányt csalogatna be hozzánk, habár ahhoz már én is elég lehettem volna, de mindegy. Nyilván elriasztom őket a férfias kisugárzásommal vagy a fene se tudja...

Diego R. Vivanti
Diego R. Vivanti
Ametiszt
Ametiszt

Témanyitás by Cassyan Moontail Kedd Jún. 04, 2024 7:07 pm

- Értelek. Jó azért, hogy ott vagytok egymásnak, még a távolságok ellenére is. - mosolygok, de a mosolyomban van valami furcsa. Nem irigylem el tőle ezt a kapcsolatot a testvérével… Vagy talán mégis? Sosem fog kiderülni és neki sem igazán árulhat el semmit az arckifejezésem.
- Hé, attól mert én nem ismertem a bandát ezelőtt, még nem jelenti, hogy sehol sem ismernek titeket. Én sokmindent.. nem ismerek. - vonok vállat kissé de azért próbálom vissza csiholni belé az életet meg az egót.
Csak csettintek egyet a nyelvemmel - Aki teheti és nem akar ezzel foglalkozni, azok igazából eléggé menekülnek a gyógynövénytan elől. - megmosolyogtat újfent ahogy látom magam előtt a diákokat. Korban nagyon közel vagyok hozzájuk, így azért kicsit érdekes néha a felállás, de eddig szerencsére megoldottam. - Had találjam ki, elme élesítő főzet volt? A vizsgaidőszakban valahogy mindig kifogyóban van.. Nem is értem miért. - dünnyögöm egy kis pajkos vigyorral a szám sarkaiban. Nem nézem le a diákokat akik ilyesmihez nyúlnak, eszemben sincs, épp csak szórakoztat. Már nem a szenvedésük, hanem a tény, hogy ezekből a főzetekből sosem lehet eleget készíteni!
Az énekléssel kapcsolatban van bennem egy olyan apró szikra, hogy talán velük sikerülhetne az átkot megtörni.. És talán végre kiszabadulhatnék a nagyvilágba is. Nem csak… a környékre… Viszont amikor kimondja, hogy csak pár hónapja verődtek össze kicsit megroggyan a bizalmam a saját gondolatomban. Túl sokszor reménykedtem már.. És túl sokszor estem pofára. - Ígéretesen hangzik. De sajnos velem nem sokra mennétek, ha kinövitek a környéket. - szusszantok egyet, aztán gondolván egyet a kezemet a box támlájára teszem, teljesen megnyitva ezzel a tartásomat, a kézfejem pedig közvetlen a lapockája mögé kerül. De egyenlőre nem teszek semmit.
Cassyan Moontail
Cassyan Moontail
Alkalmazottak
Alkalmazottak

Évfolyam / szak : végzett- Bájitalkeverő - Medimágus
Hozzászólások száma : 1

Témanyitás by Diego R. Vivanti Kedd Jún. 04, 2024 7:38 pm

Diego& Cassyan

- A bátyámmal levelek útján kommunikálunk, de van még egy húgom is az iskolában és számtalan testvérem erre-arra - vigyorodom el a gondolat hatására. A sok hülyeség ellenére is szeretem őket. Igen, még Pasalt is. - Neked vannak testvéreid? - kérdezek rá, elvégre eddig csak én meséltem magamról és róla nem sokat tudok igazság szerint. Ráadásul, a nagy haverkodás közepette még az is teljesen kiment a fejemből, hogy Bella a faluban vár rám, hiszen úgy beszéltük meg, hogy beülünk valamerre fagyizni a fellépésem után. Mindig eljön velem, de most nem tudott, hiszen tizennyolc év alattiak nem léphetnek be ide.
- Ha máshol nem, a Roxfortban minden bizonnyal van hírünk. Hírük - javítom ki magam, hiszen jelenleg még eléggé nehezemre esik különálló tagként tekinteni önmagamra. Elvégre, maga a banda a baráti körömből jött létre, gyerekkorunk óta együtt lógtunk és még most is összefutunk, amikor csak lehet, így azért elég kemény menet függetlenedni érzelmileg. Én döntöttem úgy, hogy kilépek, de a mai napig fáj látnom, hogy mennyi mindenből maradok ki. - És mi ez a sok mindent nem ismerek szóhasználat? - vonom fel a szemöldököm kíváncsian. - Nem túl régóta vagy idefenn, nem igaz? - költözik egy széles mosoly a szám sarkába. - Ha gondolod, körbevezetlek, bár mostanában nem akad túl sok időm - veszem át a tiszta poharat a pincértől, majd töltök magamnak egy kis italt és kortyolok bele. Finom. Az időmből pedig tudok lecsippenteni, ha nagyon odateszem magam.
- Én inkább csak igyekszem a saját szakomra koncentrálni és az oda passzoló tárgyakat felvenni - magyarázom meg a miérteket. Nem taszít a gyógynövénytan, bár igazság szerint nem is vonz különösebben. Sokkal inkább semleges.
- Álomital - mosolyodom el a felvetés hallatán. - Nem szeretnék beképzeltnek tűnni, de nem élek ilyesmivel - csóválom meg a fejem. - Nem azért mert mindent tudok, inkább csak amiatt, mert nem áll szándékomban kockára tenni a vizsgajegyeimet, ha napfényt lát a dolog. Páran minden évben lebuknak - sóhajtok egyet, visszagondolva a Roxfortban és Ilvermorny-ban töltött éveimre. Ott is folyamatosan kiderült és a delikvensek állhattak neki ismét a vizsgának és automatikusan egy jeggyel rosszabbat kaptak.
- Mivel nem törünk világhírnévre, így ez nem fog bekövetkezni egyhamar - felelem, amikor pedig kissé nyitottabb testtartást vesz fel, némileg megfeszülök, hiszen ismerős illat üti meg az orrom. A gyógynövények illata... Valamiért egészen kellemesen hat rám, de igyekszem kiűzni az elmémbe türemkedő gondolatokat. Egyszeri alkalom volt, jól esett, de ennyi és nem több. Semmi jelentősége se volt és én egyébként is más vagyok, nem igaz? De ha mégis... Ő valaki más. Gyógyító, tehát érthető, ha ugyanolyan az illata. Igyekszem tehát visszatérni az eredeti témára és nem hagyni, hogy ilyen kis apróság kizökkentsen, bár a torkomat kissé meg kell köszörülnöm, mielőtt újra beszélni kezdek. - De ha mégis... Időben szólunk, ne aggódj. És ki tudja, addigra talán a te véleményed is változni fog. Mindenesetre, nem sürgős, alhatsz rá pár napot.

Diego R. Vivanti
Diego R. Vivanti
Ametiszt
Ametiszt

Témanyitás by Ajánlott tartalom

Ajánlott tartalom

2 / 2 oldal Previous  1, 2

Vissza az elejére

Engedélyek ebben a fórumban:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.