Dall’Antiquario
2 / 2 oldal • 1, 2
Re: Dall’Antiquario
- Én... csak kíváncsi voltam. Tudni szerettem volna, hogy milyen ez a hely. Mármint anélkül, hogy mindenki a lehetséges haszon miatt keresné a kegyeim. Szerettem volna egyszer önmagam lenni, és ha az olyanok mint te, önmagamat látnák bennem, nem a lehetséges későbbi hasznot. - nem veszem tolakodásnak, inkább egyszerű kíváncsiságnak. Ami nem is baj, hiszen én is kíváncsi vagyok rá. De a hangomban ugyanakkor van némi lemondó szomorúság is. Mint aki sosem tudja, hogy milyen szándékkal közelítenek felé az emberek. Az állandó gyanakvással élni pedig igen fárasztó. Folyton a lehetséges csapdát és hátsószándékot keresni. Ott is ahol talán nincs is.
- Miért nem? Mit találtatok ott, ami ennyire szörnyű? - nem akarok rossz emlékeket felidéztetni vele, de érekel a válasza. Szeretném tudni, hogyan élnek az emberek a külső kerületekben. Csak nem lehet olyan rossz nekik. Talán csak valami kóbor holtkóros megrémítette a kiszökött nemes kislányokat, akik nem voltak hozzászokva, hogy egyedül csatangoljanak. Lehet csak gyermekként félre értettek valamit. De ha mégsem, arról nekem, mint hercegnek tudnom kell, hogy tehessek ellene.
- Miért van egy olyan érzésem, hogy te ismersz egy ilyen embert? - mosolyodok el. Nem mondom, hogy visszaviszem oda. Azonban lehet, hogy még megfogadom a tanácsát. Ezúttal viszont magammal viszem majd Jacobot. Körültekintőbb leszek. A ruhámra is jobban ügyelek majd. Megvédeni ugyan meg tudom magam, ha nagyon kell, és Jacob amúgy sem engedné, hogy bajom essen. De nem is nagyon értem hogy miért kéne ezen rágódnom. Csak nem lehet olyan szörnyű az a hely. Vagy ennyire veszélyes.
- Akkor milyen vagy? Mi érdekel? Mit tanulsz a Meradiában? - teszem fel a kérdést valódi érdeklődéssel. Hiszen ez nem éppen az a szokásos viselkedés egy nemesi kisasszonytól. Ugyanakkor roppant érdekes is. Úgy is mondhatnám üdítő a sok álmosoly, és érdektelen műcsevely közt üdítően frissen hat ez a szokatlan hozzáállás.
- Férjnél? Van már valaki talán a szívedben, akihez szívesen hozzámennél? - teszem fel a kérdést. A miniszter minden bizonnyal nem fogadna be akárkit a családjába. Meg lehetnek a maga jelöltjei. De van vajon olyan közöttük, aki ennek a lánynak is megfelelne? Valahogy nem olyannak tűnik, mint aki szó nélkül menne bele egy előre elrendezett házasságba, valami ismeretlen alakkal. Még ha alapvetően a nemesi házakban szokás is az ilyesmi.
- Valóban. Az emberek nem szeretik ha ostoba pletykák alapján ítélik meg őket. Mégis akaratlanul gyakran előítéletek alapján nézünk az ismeretlen emberekre. Nekem sem szokásom pletykákra hagyatkozni. - mosolyodom el. Ami pedig a tanácsot és az ítéletét illeti, nos még a rangom sem ment meg, ha hibázom. Ha alkalmatlannak bizonyulok. És őszintén? Ez az egyik létező legnagyobb félelmem. Szóval amikor erről beszél egy pillanatra akaratlan is ökölbe szorul a kezem, és feszül meg a tartásom, de észbe kapva kényszerítem magam a lazításra.
- Nem gondoltam ilyesmire. De szerintem ki fogsz vele jönni. Állítólag csak a miniszterek közelében kiállhatatlan. - persze a rideg légkör nem lenne túl optimális, ha sehogy sem találod a hangnemet valakivel. De szerintem itt ilyesmiről szó sem lesz. Bár azt majd meg kell magyaráznom neki, hogy mért szédítettem a testőröm keresztnevével, meg valami kitalált névvel, alapvetően. De azt hiszem, hogy ezt meg is válaszoltam az imént, amikor arra kérdezett rá, hogy miért akartam álcázni magam. Attól független így is kínos lesz, amikor először lát hercegi díszben, kísérettel. De azt hiszem azért nem kellene temetni ezt a közös munkát.
- Talán mert bízik benned, és abban, hogy remekül fogod kezelni az ügyet, és a hercegeket is. - mondom némileg biztatóan, bár gyakorlatilag észre sem veszem, hogy a többes számmal elárultam egy fontos részletet, és magamat is bizonyos mértékig. Bár az egy jó pont, hogy nem akar több alkoholt fogyasztani. Talán mert most kezdi igazán megérezni a feladata súlyát. Ez most mindkettőnk számára fontos mérföldkő lehet.
- Háát... nem nagyon szeretjük a feltűnést. Csendesen élünk, és szolgáljuk a királyi családot. A legtöbb rokonom egyszerű testőr, vagy nyomozó tiszt a Biztonsági Hivatalnál. Noha itt élünk már egy ideje. - jól van. Ez valójában Jacobra, és a családjára igaz. Remélem nem veszi zokon, hogy egy kicsit az ő bőrébe bújtam. Legalábbis részben. Bár valószínűleg így is gyanús lehet, hogy csak kitaláltam egy random álnevet az egyik üvegről. Ami talán nem volt a legbölcsebb. De csak nem lesz belőle akkora nagy baj. Csak nem jelent fel a Biztonsági Hivatalnál. Na abból lenne még kalamajka.
- Az nem lehet túl egyszerű. Apád biztos csak aggódik, és segíteni akar a levelekkel. A vendégek miatt ne aggódj. Ez nagyobb részt a herceg problémája. Bár ő sem tud túl sokat ahogy hallom. - talán túl sokszor használom, azt hogy "úgy hallottam". Nagyjából mindenre, ami a herceggel, és ezzel a helyzettel kapcsolatos. Ami szintén furán veheti ki magát. Kitől hallhatnék ilyen dolgokat? De ugyanakkor mit mondhatnék még?
- Merénylet? Annak azt hiszem csúnya következményi lennének. Úgy hallottam a herceg nem túl elnéző azokkal, akik megpróbálnak az életére törni. Persze korábban is fordult már elő ilyesmi. Remélem ezúttal a herceg ellenségei nem próbálkoznak ilyesmivel. - csóválom meg a fejem a kezdeti meghökkenés után. Szó mi szó, tényleg nem lennék túl elnéző ha mégis megpróbálkoznak valamivel. Sőt. Megígérhetem, hogy az ügynek igen csúnya vége lenne. Lehet nincs túl nagy hatalmam, de a koronaherceg hallgat rám. Gyerek korom óta a tanulótársa vagyok. Ő bízik bennem és az ítéletemben. Nekem pedig ennyi is elég.
- Ne ijedezz itt nekem. Nem ez volt a célom. Azért a herceg sem minidig olyan merev, mint amilyennek a Tanács előtt mutatja magát. Szerintem nincs nálad alkalmasabb személy a feladatra. Alig várom hogy lássalak... mármint a herceggel együtt dolgozni. Ráadásul nagy fejfájást okozna a hercegnek a helyettesítésed. Inkább csak vegyél egy mély levegőt, és gondold át, hogy mik azok a dolgok, amikkel érdemes foglalkozod, és mik azok, amikkel nem. A többi jön magától. - mosolyodom el. Tényleg nem akartam ráhozni ennyire a frászt. Bár valóban hatalmas a tét, és nem árt, ha ezzel tisztában van, de azért nem cél, hogy összeroppanjon egy olyan teher alatt, amit nem is neki kellene viselnie. Ez már sokkal inkább az én feladatom.
- Látod, a bál remek kezdet lehet. Milyen hétköznapi dolgokra gondolsz? A női társaság nos lehet egy tartalék terv. Végül is sosem árt mindennel felkészülni. Kár hogy nem ismerjük a vendég herceg testvérpár ízlését. De reméljük így is sikerül kitalálni valami szórakoztatót. - mosolyodom el. Én személy szerint egy cseppet sem kedvelem a konzum hölgyek jelenlétét. Nem engedhetem meg magamnak az efféle kicsapongásokat. Csak elvonják a figyelmemet. Azonban semmi kivetnivaló nincs benne, hogy Charlie eszébe jutott a dolog. A nemesi rétegekben gyakran előfordul az ilyesmi. Nem tudhatjuk, hogy a fiatal herceg, akit kísérnünk kell majd, hogyan áll a kérdéshez, még ha én el is tekintenék tőle.
Dylan de Corsini- Mágiahasználók
Hozzászólások száma : 59
- Lehetséges haszon? - kuncogok bele a poharamba, miközben minden erőmmel azon vagyok, hogy ne nevessek fel hangosan az iménti szavai hallatán. - Drágám, nemes kisasszony vagyok - hozom a tudtára a tényeket, majd elnézően csóválom meg a fejemet. - A védelmi miniszter lánya, közvetlenül a királyi család alatt állunk vagyon szempontjából. Ugyan mégis mi hasznot remélhetnék tőled? - vetek rá egy kíváncsi pillantást. - Bocsáss meg. Ami az igazat illeti, megértem az indokaidat. A hozzánk hasonlók folyamatosan azt nézik, kiben bízhatnak meg és kiben nem... Az életünkben minden el van rendezve, gondolom, a tiédben is. De idefenn nem kell ilyesmitől tartanod. Nekem legalábbis nem áll szándékomban érdekből ismerkednem veled. Eddig kedvellek - ismerem el. Kissé fura, hiszen eléggé hivatalosan beszél, de ezt könnyedén be tudom annak, hogy egész életében felsőbb körökben mozgott, a királyi család körül. Néhányan akaratlanul is átveszik azt a beszédet, amelyet a palota falai között használnak, szóval ezek szerint mégse lehetséges merénylő, aztán meg a fene se tudja... Akadt már olyan a történelem folyamán, amikor magas körökben mozgó hivatalnokok, testőrök fordultak az uralkodói család ellen önös érdekekből.
- A szegénységet - válaszolom meg a kérdését. - Ami számunkra mindennapos, számukra nem adatott meg. A fürdés, az étel, a tiszta ruha... Próbálnak túlélni, de iszonyatos körülmények között tengődnek. Ha megengedsz számomra egy véleményt, szerintem erre kellene felhívni a herceg és a tanács figyelmét, nem az aktuális politikai hadakozásra. Apámmal egész egyszerűen nem értek szót és nem is enged a herceg közelébe, hogy beszélhessek vele. Nyilván tart attól, hogy a magam nyers stílusával kivívom a haragját és ő emiatt repül a tanácsból.
Tudok én finom és nőies is lenni, ha az adott helyzet megköveteli, szóval nyilván nem tank módjára rontanék a hercegnek és a tanács többi tagjának, de az is tény, hogy ha ők ignorálnak, esetleg olyan hangnemben szólnak hozzám, amelyet nem díjazok különösebben, abban az esetben nem maradna viszonzatlanul az "üdvözlésük". Gondolkodás nélkül osztanám ki mindegyiküket, akármekkora hatalom is van a kezükbe helyezve.
Arra, hogy ismerek egy hasonló embert, csupán titokzatosan mosolygom, de nem adok konkrét választ a feltételezésére. Való igaz, nekünk is szükségünk volt valakire, de nem akkor, amikor gyerekként lógtunk ki oda. Fiatalok voltunk és ostobák. Az "idegenvezetőt" személy szerint már akkor vettem igénybe, amikor elmentünk ételt osztani.
- Apám szerint makacs és meggondolatlan - adom meg a válaszomat, végül folytatom: - Bestiatant tanulok leginkább, szeretnék később velük foglalkozni és gyógyítani őket. Voltaképp egyfajta gyógyító lennék, éppen csak nem az embereket, hanem az állatokat hoznám helyre, hiszen úgy érzem, rájuk nem irányul akkora figyelem, mint kellene. És a fenti világ érdekel leginkább. Igazság szerint minden álmom, hogy idefenn élhessek, de ez aligha válhat valóra.
Ha apám férjhez ad, nem költözhetek fel ide, hacsak - valami szerencsés véletlen folyamán - a jövendőbelim ízlése nem egyezik a sajátoméval. Erre viszont nem sok esélyt látok, hiszen a szirének nem kedvelik az embereket, ritkán élnek köztük, erre pedig meg is van az okuk.
- Nem - csóválom meg a fejem határozottan és most az egyszer téved velem kapcsolatban, ugyanis azt teszem, amit apám mond. Mindennek ára van. - Még pár évvel ezelőtt eljegyeztek valakivel, akihez nemsokára feleségül kell majd mennem. Nem ismerem, gyerekként együtt játszottunk, de ennyi és nem több. Fogalmam sincs, milyen ember lett belőle - ismerem el. - És te? Nem jársz jegyben senkivel? Nincs egy nemes kisasszony sem, aki elrabolta a szíved? - dobom vissza a labdát és tényleg érdekel a válasza. Kimért és olyan, mintha nem lenne társasághoz szokva. Mindenesetre, azt nagyon jó dolognak tartom, hogy ő se ítél meg senkit sem előre. Sajnos, több esetben szólnak le hamarabb valakit, semmint megismernék, milyen is az illető valójában.
- Az ő közelükben én is az lennék - nevetem el magam. - Soha életemben nem lennék a királyi család tagja - állapítom meg végül. - Gondold el, miként kell élniük... Jóformán mindent előre megszabnak számukra. Nem csoda, ha szerencsétlen kiállhatatlan néha. Hatalmas nyomás és figyelem nehezedik rájuk, ez pedig roppant nehéz lehet hosszú távon.
Én is nemes vagyok, irányomba is akadnak elvárások, szóval tudom jól, miről beszélek. Éppen csak nem függ az állam sorsa az én döntéseimtől és nem engem szidnak, ha valami nem úgy sikerül, ahogy azt bárki is elképzelte eleinte.
- Hercegek? - kapom fel a fejem, majd fordulok teljes testemmel beszélgetőpartnerem irányába. - Te tudsz valamit - ráncolom a szemöldököm. - Mégis mi az ára annak, hogy el is mond? - puhatolózom, hiszen nekem ez nagyon fontos és lényeges információ lenne. Jobb, ha felkészülten ér a dolog és nem csak úgy belekerülök a mély vízbe.
- Valamit mégis jól csinálhattok, mert elég magasra jutott a családod - pillantok végig ismét a ruháján. A testőrök meg vannak becsülve, de elég ritka esemény, hogy nemesi szintre emelkedjenek. Jól élnek, de nem ennyire.
- Ezek szerint nagyon jól megszerveztek mindent - mosolyodom el kesernyésen. - Fontos emberek lesznek, de még magát a herceget sem tájékoztatják megfelelően. Valaki tényleg a bukását szeretné, apáméval együtt - sóhajtok egyet gondterhelten. Ez így nem veszi ki túl szerencsésen magát, az tény és való.
- A szavaid alapján elég kegyetlen lehet - fut végig rajtam a hideg egy pillanatra. - Majd igyekszem nem erre a beszélgetésre gondolni, amikor összefutok vele. Már így is eléggé be vagyok rezelve ettől az egésztől, szóval talán ez lenne a legjobb és legbölcsebb taktika részemről - jegyzem meg halkan. Mint diplomatának, esélyesen olyasvalakinek kell látszódnia, aki kézben tartja a dolgokat és hát a merénylőkkel szemben is erélyesen kell fellépnie, nem kaphatnak csak egy laza dorgálást, miután az életére törtek. Abban az esetben ugyanis mindenki próbálkozna.
- Látsz, itt vagyok - mosolyodom el én is, majd próbálom megnyugtatni magam. - A vásárlás elég hétköznapi, nem igaz? - vonom fel a szemöldököm. - Egy étterem... Esetleg kocsma, ahol kedvükre dorbézolhatnak? Vagy a két herceg elmehetne vadászni. Esetleg szervezhetnénk számukra valamiféle ismerkedő estet... Nem komoly céllal, csak hogy egy kis időre elfelejtsék, kik is ők és miért vannak itt tulajdonképpen. Erre a bál megfelelő is lenne. Nem halhatnak meg agglegényként - teszem még hozzá, hiszen rémlik, hogy Jacob szerint a herceg nem éppen az az ismerkedős típus, de ha állandóan be van gubózva és a munkájába temetkezik, nem is lehet ismerkedni, nem igaz?
Charlotte de Corsini- Jáde
Évfolyam / szak : Bestiaszelidító
Hozzászólások száma : 35
- Érdekszövetségeket apádnak? - tippelek, de érződik rajtam, hogy magam sem gondolom ezt azért komolyan.
- Nos, tényleg elég rendezett az életem. De ennek örülök. Mármint én is kedvellek.- mosolyodom el. Talán egy kissé belepirulva a felismerésbe. Elvégre sokkal óvatosabbnak kellene lennem. Egy miniszter lánya. Potenciálisan veszélyforrás lehet, aki hátba akar szúrni, miközben elbűvöl. De valahogy valami belső hang mégis azt súgja, hogy ez egy abszurd vád. Túl szabad szellemű ez a lány ahhoz.
- Szegénység? De hisz a tanács és az uralkodói ház dolga az, hogy a legszegényebbek is emberi körülmények közt élhessenek. Szerintem a herceget érdekelné a mondandód. Van egyéb észrevételed a tanács számára? - komorodok el érezhetően. Bár ez inkább szól a témának semmint a lánynak. Jelenleg a lány mondanivalója sokkal jobban zavar az igazat megvallva, semmit a stílusa. Persze szokatlanul közvetlen a viselkedése, és hozzáállása is sajátosan nyílt, és őszinte. Ettől elvontakoztatva azonban, ha igaz amit állít, akkor a miniszterek, és a tanács igencsak rosszul végzik a dolgukat. Leginkább csak a saját zsebükre, miközben a nép szenvedi meg mindezt. Meglehet hamarosan én is meglehetősen népszerűtlen leszek a tanács körében. Persze így is népszerűtlen vagyok. Szóval sokat nem dob a dolgon, de utána kell járnom Charlotte szavainak. Méghozzá személyesen, hogy jelentést tehessek a koronahercegnek, és Őfelségének. Nekem meg elég bizonyság a lány mosolya, hogy tudjam, hogy van idegenvezetője. Én pedig meg fogom tudni, hogy ki az.
- Bestiákat? Ez nem hangzik túl biztonságosnak, és nemes kisasszonyhoz illő foglalkozásnak sem. Mármint ne érst félre nem lebeszélni akarlak, csak meglep, mert igen szokatlannak vélem.- van őszinte csodálkozás a hangomban, és a tekintetemben. - Idefenn? Miért, amikor odalenn mindened megvan, amire csak vágyhatsz. - persze alapvetően nem értem, hogy egy szirén miért akarna itt élni. Rendben a bátyámnak menekülnie kellett a nagyapám elől. Nem élte volna meg a felnőtt kort, ha marad. Főleg azon az estélyen történtek után. A nagyapám maga ölte volna volna meg. De ennek a lánynak viszont ugyan mi oka lehetne ilyesmire vágyni, ha senki sem üldözi, és bántalmazza mint Raymondot annak idején?
- Pedig te nem tűnsz olyannak, aki szívesen menne bele egy kényszer házasságba. - pillantok rá elgondolkozva. Persze ez inkább csak egy észrevétel, semmint bármilyen rosszindulatú ítélkezés.
- Én? Nem... szó sincs ilyesmiről... Anyám aggódik is ez miatt. - csóválom meg a fejem kissé zavarban. Valóban az anyakirályné szerint ideje lenne megházasodnom, és gyermekeket nemzenem. A politikai helyzetem stabilizálása mellett persze. De mégis hogy egyeztethetném össze a kettőt? Ráadásul hol találok olyan lányt, aki engem lát és nem az érdekeket?
- Soha? Még ha egy herceg kéne feleségül, akkor sem? Persze nyomás, és felelősség igaz, de a női rokonok élete azért kicsit egyszerűbb. - persze meglehet, hogy naiv vagyok, mert nem foglalkozom a nők dolgával. Aztán ki tudja, megvan a maguk hierarchiája, és kötelességeik. Valójában csak sejtem, hogy rá is hárul azért némi elvárás.
- Ajajj... azt hiszem így is túl sokat mondtam... - kezdem egy prózai mozdulattal a plafont bámulni, de mosolyom elárulja, hogy valójában nincs bűntudatom a költői elszólás miatt. Aztán egész közel hajolok hozzá, mintha igazán bizalmasan akarnék egy hatalmas titkot megosztani a lánnyal. Voltaképpen részben így is van.
- Úgy hallottam a herceg kíséretében lévő rokonomtól, hogy a herceg feladata fogadni egy másik szirén királyság fiatal hercegét, és a húgát a hercegnőt, és elrendezze az ifjú hercegnő, és a koronaherceg házasságát. Valamint a herceggel egy külkereskedelmi tárgyalást megejteni, ami kedvező lehet a mi kereskedőink és kézműveseink számára. Azonban maga a herceg sem tud ennél sokkal többet. Szerinted te tudnál a segítségére lenni ebben? - suttogok közvetlen a füle mellett, majd hajolok hátrébb. Valójában tényleg érdekel, hogy mit gondol erről az egészről. Hogyan reagál mindenre. Ami azt illeti jó lenne tudni, hogy a lányka és az apja kinek az oldalán is áll valójában.
- Ezt bóknak veszem a családom nevében. - mosolyodom el. De igyekszem nem túl büszkének látszani. Persze igaza van. Ritkán emelkednek testőrök ennyire magas pozícióba. De éppen az ő családja a remek példa erre. A lányka felmenői közt ha elég messzire megyünk vissza bizony akadtak egyszerű testőrök. Most pedig senki sem kérdőjelezi meg a családja hatalmát és vagyonát. Persze most már nem is az egyszerű posztokra pályáznak. Főleg a fiatal férfi rokonok a családban.
- A herceg csak azt szeretné tudni, hogy ki az az illető. - komorodom el. Tényleg nagyon szeretném tudni. Bár sajnos Charlie prognózisa elég pontos. Az egyetlen amit tehetek, hogy ellenőrzöm a szállítmányokat, és megteszek mindent a vendégeim kényelméért, és jó kedvéért.
- Csak az aljas szándékú merénylőkkel szemben az. Velük tényleg. Gondolj bele, ha valaki a te életedre törne folyamatosan, és az apádéra, a rokonaidéra, akik támogatnak, akkor nem lennél dühös? Főleg ha azt sem tudod miért van mindez? De az olyan lányok társaságát talán még üdítőnek is találná. Szerintem kedvelni fog. - komorodok el, de valahogy a szavaim inkább hangzanak úgy, mintha magamról beszélnék, semmint úgy, hogy egy idegen hercegről. De végül megenyhülten csak elmosolyodom. Bár tény, hogy tényleg összeszedettnek kell látszódnom. Aki kézben tartja a dolgokat. Sok múlik most ezen a küldetésen. Nagyon sok. Ha pedig megtudom, hogy kik törnek rám, akkor egyszer s mindenkorra leszámolok velük ezt garantálom. Most viszont magamban csendesen imádkozom, hogy ezt a lányt, és a családját ne érje el ez a politikai tisztogatás.
- Kezdetnek ez talán nem is olyan rossz. Ismerkedés jó arra, hogy megtudjuk mit szeretnek, és mit nem szeretnek. Egy kellemes étteremben és környezetben ez jó lehet. Valószínűleg az első napon fáradtak lesznek a hosszú úttól. Valami kíméletesebb program kellene. A második estére lehetne a nagy bált szervezni. Bár a mi hercegünk aligha a lányok miatt lesz jelen. - mosolyodom el, ahogy kissé hátra dőlök a székemben. Jelenleg nem is akarok ismerkedni. Elég nekem, hogy éppen most megismertem egy érdekes lányt.
Dylan de Corsini- Mágiahasználók
Hozzászólások száma : 59