Dall’Antiquario
1 / 2 oldal • 1, 2
Re: Dall’Antiquario
Aztán persze a szünet helyett dolgozhattam az irodában. Apám nem engedett el Rómából, ellenben alaposan szemmel tart.
Bár talán nem is baj. Így legalább a többi gyakornok is rájöhet, hogy nem annyira vidám dolog a helyemben lenni. Mármint én megértem őket. Ők nagyon sokat és nagyon keményen güriztek, egy rakás vizsgán, prezentáción, és teszten estek túl, hogy bekerülhessenek gyakornokként apám cégéhez. Még így is csak a legjobbak legjobbjai kerültek ide. Aztán évekig végezték minden szünetben és szabad idejükben a "csicska" munkát, abban a reményben, hogy talán, ha végeznek a záró szigorlatokkal, akkor kisebb, majd nagyobb ügyeket is kaphatnak, és végül olyanok lehetnek, mint az apám legmenőbb emberei. Erre most megkaptak a nyakukba vezető gyakornoknak engem, aki semmit nem tett mind ebből, pusztán a főnök fiának volt szerencsém születni. Nem küzdöttem, és szenvedtem velük, így nem is tekintenek csapattagnak. Meg kell győzzem még őket is, hogy van olyan alkalmas, mint ők a pozícióra, amire mind esély nélkül pályáztak, miattam.
Az irodába pedig tegnap nagyon fárasztó napom volt. Este 11-ig bent maradtam. Viszont talán nem volt teljesen haszontalan. Bár Matteo Ricchi képét szívesen ignoráltam volna az irodámból. Azt hiszem, hogy akaratomon kívül, most mindkettőnknek alaposan keresztbe tettem ezzel az üggyel. Most már nem csak Ricchi táncol penge élen, az apja vizsgáztató tekintete előtt, de én is.
Ma pedig már itt vagyok, és Melindát hívtam megbeszélésre. Bármelyik percben megérkezhet. A hely most nyugodt. Kevés vendéggel. Igaz a csúcs forgalom nem is ebben az órában szokott betérni ide. Szóval a pultnál egy magas széken ücsörgök a gondolataimba merülve.
- Szia! Hogy vagy? Kérsz valamit? - mosolyodok el szélesen, amikor meglátom, és állok fel, hogy lesegítsem a kabátját. Majd intek a pultos felé, hogy továbbítsam Melinda kérését, ha megosztja velem. Ami engem illet, a helyemen a pulton csak egy üres kávés csésze található. Bár azt már legalább háromszor, vagy talán négyszer is újra töltettem. Udvariasan segítek Melnek helyet foglalni, és ülök vissza mellé. Van valami dejavu szerű ebben a helyzetben, csak akkor Roxmortsban voltunk. Meglátjuk a mai hogy alakul.
Paulo DiNardi- Ametiszt
Évfolyam / szak : Elsőéves jogász gyakornok
Hozzászólások száma : 68
A lépteimet azért sietősre veszem, amint a faluban találom magam, hiszen máris késében vagyok, a kinti levegő pedig eléggé hűvös, nem áll szándékomban megfagyni. Talán Amyt is magammal kellett volna hoznom, de azt hiszem, egyelőre az lenne a legjobb számára, ha a lehető legkisebb mértékben folyna bele a dolgokba. A legutóbbi beszélgetés is felzaklatta a lelkivilágát, nem szívesen idézte fel a vele történteket, de azért helyt állt, emiatt pedig büszke is voltam rá. Még pár rázósabb menet előttünk áll, de az idő mindent helyretesz és addigra lehetséges, hogy sokkal, de sokkal könnyebben veszi az elé táruló akadályokat.
- Szia! - sietek Paulo elé, majd nyomok egy futó csókot az arcára, bár szívem szerint az ajkait venném célba, de azon mindenki alaposan meglepődne, beleértve őt is. - Köszönöm - fut át egy halvány mosoly az ajkaimon, miközben lesegíti rólam a kabátomat, amely egy vékonyka anyag, hiszen annyira hideg nincs már. - Azt hiszem, csak egy kávét kérek - felelem a kérdése hallatán, majd foglalok helyet a mellette lévő széken. - Mostanában nem alszom valami sokat, kell a koffein - adok végül magyarázatot a szűkös rendelésemre és hát igazság szerint nem is szeretem kihasználni a helyzetet és mindenfélére meghívatni magam. Paulo családja gazdag, azt tudom, de így is rengeteget segít ezzel a Zimmer-üggyel, nem várhatok el tőle mindent.
- És mesélj, hogy telt a szüneted? - kezdek udvarias csevejbe, még mielőtt rátérnénk a kellemetlenebbik részére. Én a kastélyban maradtam, leginkább Amy miatt, de Paulo hiányát még így is megéreztem. Mostanában túl sokat vagyok vele, mindenféle buta indokkal keresem fel, amit már talán ő is észrevett, szóval nem ártana némileg visszafognom magam. Azt hiszem, ez az egyik kivételes alkalom, amikor ő hívott és nem én invitáltam meg. - Én és Amy megnéztük a fürdőt, felettébb kellemes - osztom meg vele az élményeimet. Nagyon jó hely, bizonyára az lesz az egyik kedvencem, amint lesz időm gyakrabban birtokba venni valamelyik medencét. - És a menyasszonyod? Vele mi újság? - érdeklődöm, talán némi hátsó szándékkal, hiszen valamiért nagyon szeretném, ha a jegyességük felbomlana végre. Abban az esetben legalább lenne lehetőségünk megpróbálni a randevúzást, de így... Valamiért fel se merem vetni az ötletet. Paulónak ügyelnie kell a látszatra, én pedig nem szeretném beleélni magam valamibe, ami aligha fog eljönni.
Melinda DiNardi- Ametiszt
- Hozzászólások száma : 33
Ámbár az tény, hogy Melinda mindig nagyon csinos, bármit is vesz fel. Nem tud, nem dögös vörös lenni. Még egy mackónadrágban és kinyúlt pólóban is az lenne. Bár ezt inkább nem kötöm az orrára. Szeretem, hogy ad magára. Észre vettem-e a szikrát, ami ott pattog köztünk? Lehet, nem észrevenni? Feltűnt-e, hogy Melinda mindenféle mondvacsinált okkal keresi társaságom? Hát persze. Ez pedig cseppet sincs ellenemre. Ami azt illeti kedvelem a társaságát, és ha nem lennék ennyire eltemetve mindennel, akkor én is szívesen időznék vele. Az egyetlen, ami jelenleg még visszatarthat ettől az Cheryl, és az apám nevetséges házasságosdi ötlete. Most pedig nem lenne jó ötlet még jobban kihúzni, azt a bizonyos gyufát, noha én is kíváncsi lennék, hogy hova vezethet mindez.
Ami meg az Amy ügyet illeti, nos vannak fejlemények, amik miatt ezúttal én hívtam meg Melt ide. Nem akartam én legutóbb felzaklatni szegény lányt, de szükséges volt. Ahhoz, hogy bármit is tehessek, és elérhessek ismernem kell minden apró részletet. Látnom a történteket az ő szemszögéből. Ez másként nem megy. Mondanám, hogy ennyi elég is volt, de nem hazudok. Még néhányszor elő kell majd adnia mindezt, amit nekem. Ricchinek is a meghallgatáson, ő pedig minden mondatába bele fog állni. Erre pedig nekem kell felkészítenem, hogy ne zavarhassák össze, ne hitelteleníthessék el. Nem lesz könnyű.
Széles mosollyal fogadom Melinda köszöntését, bár tényleg meglepődnék azon a csókon, aligha tiltakoznék. Most viszont ennek még nincs itt az ideje. Játszanom kell a tökéletes jófiút.
- A koffeinnel egyetértek. Én sem alszom túl sokat. - intem oda a pultost, aki Melinda elé is helyez egy csészét, és tölti ki a forró, gőzölgő, fekete nedűt. Vagyis az én csészémet csak újra tölti. Talán nem kellene többet innom egyszerre, még a végén teret váltok, mint a Star Trek űrhajói, jelenleg mégsem tudom megállni. Ennek ellenére, ami a rendelést illeti, nos magától értetődik, hogy egy úriembernek kell fizetnie. Engem pedig annak neveltek, vagy mi. Ez nem kihasználás. Az az volna, ha Melinda szándékosan akarna visszaélni a helyzetemmel, és a vagyonommal. Benne azonban fel sem merült ilyesmi. Tudom, hiszen ismerem az olyan lányokat, akiknek inkább ez, semmint a valódi dolgok járnak a fejében. Volt velük dolgom elég. Őszintén, szerint Cheryl is ilyen. Ezért sem kívánom ezt a házasságot.
- Leginkább az apám letolásával a Zimmer ügy miatt, és munkával. Sok munkával. Néha azt érzem, hogy ha 48 óra lenne egy nap, is kevés volna. Noha jobb szerettem volna kicsit lazítani a húgommal Washingtonban, de ez legközelebbre marad. - sóhajtok fel. Apám nem engedett el minket. A húgomat a jegyei miatt, engem meg a Zimmer kalamajka okán. Helyette robotolhattam a szünet minden napján kora reggeltől késő estig apám irodájában. Kellemetlen. Rossz időzítés azt hiszem.
- Az szuper. Én is szeretem azt a helyet. Kikapcsol. Talán legközelebb mi is elkísérhetnénk a húgommal benneteket. Már ha nem zavar a társaságunk. - mosolyodom el. Szép lenne. A húginak is jár végre egy kis kikapcsolódás, nekem sem ártana, és talán Melinda és Amy lelkiállapotának is jót tenne ennyi sok mocsokkal a nyakukban. Nem lesz könnyű elérni, hogy Zimmer megkapja ami jár neki, de így lesz. A szavamat adtam rá. Én pedig mindig betartom a szavam. Megfizet az a perverz mocsok.
- Ne is említsd. Csak a baj, és a fejfájás van vele. Ideje lesz végleg pontot tenni az ügy végére. Hiányzik ez nekem, mint púp a hátamra. Kár, hogy vékony jégen táncolok már így is, szerencsétlen időzítés. - ingatom meg a fejem, miközben enyhén bosszúsan dörgölöm meg az orrnyergem. Ebből Melinda számára talán egyértelművé válhat, hogy egyáltalán nem akarom ezt az egészet Cheryllel, és találok módot inkább előbb, mint utóbb ennek a jegyességnek a felbontására. Persze ettől még ügyelnem kellene a látszatra, ez igaz. De miért is tenném, ha magában Cherylben sincs ennyi, és folyton szégyenbe hoz a viselkedésével? Kezd az agyamra menni ez az egész cirkusz, de tényleg. Pusztán apám előtt próbálom tartani az engedelmes jófiút, de már túl jutottam azon, hogy véka alá rejtsem a Cheryllel kapcsolatos véleményem.
Paulo DiNardi- Ametiszt
Évfolyam / szak : Elsőéves jogász gyakornok
Hozzászólások száma : 68