A mennyaszony háza
2 posters
1 / 1 oldal
A mennyaszony háza
***Leírás később***
Frederico Miller- Mágiahasználók
Hozzászólások száma : 14
Re: A mennyaszony háza
April & Fred
A józan emberek azt gondolnák, hogy valaki az én helyzetemben éjjel nappal kizárólag egy dologra koncentrál. A záróvizsgáira. Ez többé-kevésbé így is van. Amennyi időt csak lehetséges igyekszem a gyakorlótéren, és az Akadémia könyvtárában tölteni. Az elmúlt hetekben az összes végzős kadéthoz hasonlóan nekem is nagyjából ez a két helyszín volt, ahol meg lehetett találni. Hatalmas nyomás nehezedik ránk. Mindenki tudja az akadémián, még az egyszerű elsőéves kadétjelöltek is, akik még csak csapatba sincsenek osztva, hogy ez az a vizsga, amire itt mindenki jóformán azóta készül, amióta járni és beszélni tud, ami mindent meghatároz, a teljes jövőnket. Esetemben nagyjából szerintem azóta készülhetek erre, amióta csak megfogantam anyám méhében. Nem emlékszem olyan időre, amikor más akartam volna lenni, vagy csak lett volna más alternatíva is az életemben. A családnevem, és az, hogy a nagyapám egyenesen az Akadémia igazgatója cseppet sem könnyít a helyzetemen. A vizsgán természetesen ott lesz apám, és az egész családom is. Szűkebb, és tágabb értelemben is. Mindenki a legjobbat várja el majd tőlem. Évfolyam második vagyok, ami nem lenne rossz eredmény, egy átlagos kadéttól. Azonban más a helyzet, ha a nagyapád az Igazgató, és az apád az első tábornok. Elvárják tőlem, hogy legyőzzem Marcust a végső próbán. Ezzel csak az az egy baj, hogy Marcus szintén katona családból jön, és nem adja olcsón a bőrét. Ő az egyetlen aki megszorongathat a vizsgán, és meg is fogja tenni. De még mennyire. Első akar lenni, éppen mint én. Ez teljesen normális is. Csalódnék, ha másképp lenne. Barátok vagyunk, de a vizsgán nem lesz kegyelem. Mindent be kell vetnem ellene. Így is nehéz dolgom lesz. De legyen ez a vizsga napjának gondja.
A mai nap gondja, hogy még azt a kevés időt sem tölthetem tanulással, és felkészüléssel Marcus ellen, amit kellene. Ugyanis nem csak nekem lesznek év végi vizsgáim. April kisasszonynak szintén. Bár ő a nemes kisasszonyoknak fenntartott magániskolában fog vizsgázni. Ahova mellesleg az én drága testvéreim is járnak. Mégis mi közöm nekem ehhez? Csak annyi, hogy a drága jó apám felajánlotta az ő apjának, hogy majd én felkészítem a kisasszonyt a vizsgákra történelemből, irodalomból, és művészettörténetből. Nem tagadom jó vagyok ezekből a tárgyakból, de most fontosabb dolgom is lenne. Aprillal nem lenne baj, egészen kedvelem, csak úgy érzem nem itt lenne a helyem éppen. Ellentmondani viszont aligha mernék jó apámnak. Legalábbis most nem. Egyrészt April apja rájött, hogy némi önvédelmet is tanítottam a kötelező tananyagon kívül a lányának, és el sem merem képzelni mi történne otthon, ha ezt tovább adná apámnak, vagy a nagyapámnak. Másrészt elég fura véget ért az a beszélgetés April apjával. Ami valahogy nem hagy nyugodni. A fejmosásra számítottam, de ez több volt annál. Más.
- Tehát ki uralkodott 1528 és 1547 között, és mik voltak a legfontosabb intézkedései? Ez szinte biztosan vizsgakérdés lesz. - sóhajtok egy aprót a könyvtárszobában ülve, amikor April kisasszonnyal újra nekiveselkedünk a 16. századi történelemnek. Bár érezhetően ma kissé gondterheltebb, és türelmetlenebb vagyok mint máskor. Vagy csak máson (is) járnak a gondolataim. Az ember természetesen gondolná, hogy ez csak a saját vizsgáim miatt van, a fenti okokat figyelembe véve, de ez csak részben van így. April apjával történt minapi kellemetlen beszélgetésem sem megy ki fejemből. Valami nem tetszik itt nekem, csak fogalmam sincs mi. Szinte várom, hogy melyik pillanatban üt be a krach. Ezért sem Patriciát küldtem magam helyett ma. Bár szeretett volna jönni. Meg akar mutatni valamit Aprilnak. Valami lányos izé, mit tudom én. De mondtam neki, hogy várjon kicsit, amíg leülepednek a tegnapi hullámok. Nem kell az otthoni balhé. Főleg nem most. Szóval, most csak én jutottam Aprilnak, akire jelenleg is kíváncsian várva a válaszát pillantok fel, várakozón összefonva a karjaimat.
April& Fred
Az igazat megvallva csodálkozom azon, hogy ma személyesen Frederic Miller jött különórát tartani számomra. Patre számítottam leginkább, hiszen vele már elég szépen elterveztük a mai napunkat... Úgy terveztük, hogy tanulás után elmegyünk ruhát vásárolni egy közös ismerősünk közelgő születésnapja alkalmából és hát nyilván nagyon vártam már. Elvégre, mégiscsak lány vagyok, napok óta készülök szorgalmasan a vizsgáimra, ennyi pihenőt csak tarthatok, nem igaz? Ráadásul, kedvelem Pattet, pár fokkal jobban, mint Fredet, aki néha képes elég kimért és rideg lenni. Eléggé meglepett tehát, amikor ő toppant be ma a nővére helyett és hát mit ne mondjak, még a csalódottságomat se voltam képes leplezni. Kissé puffogva hajítottam hát le az asztalra a könyveimet, bár Frederic ezt is egy jól sikerült fapofával volt képes lereagálni, még a szeme se rebbent. Persze, mit is vártam egy leendő gárdistától? Nagy bajban lennénk, ha már annyitól megugrana, hogy hangosabban koppan néhány könyv a megszokottnál.
Tehát most itt ülünk, szemben egymással, a kúriánk dolgozószobájában, melynek komor hangulatát a falak mentén álló, könyvekkel telepakolt szekrények és a fából készült bútorok adják, a monoton csendet pedig csakis az antik falióra kattogása töri meg. Mit ne mondjak, siralmas... Pattel csacsogni szoktunk, szinte be nem áll a szánk, de Frederic esetében ezt inkább meg se próbálom. Ő fegyelmezett és ritkán vagyok képes eltéríteni attól, amiért eredetileg jött. Nem állítom, hogy lehetetlen, de hamar visszatérünk az eredeti témánkhoz és nála lehetetlen elkerülni a válaszadást. Ha egy kérdést feltett, nem felejti el csak úgy és végig észben tartja.
Való igaz, a vizsgáim rohamosan közelednek, szóval muszáj lesz nekem is kissé megerőltetnem magam. Attól, hogy lánynak születtem, felém is élnek elvárások, méghozzá nem is kevés. A zenei képzés az alapok közé tartozik, habár botfülem és iszonyatos énekhangom van, szóval apám erről hamar letett. Az elméleti tárgyak azonban továbbra is napirenden vannak és csakis kiváló eredményt érhetek el bennük. Nem csak szépnek, de okosnak is kell lennem, hiszen a szüleimnek esélyesen terveik vannak velem, éppen csupán ötletem sincs arra vonatkozóan, hogy miként közöljem velük, miszerint részemről az élet közbeszólt, méghozzá egy Daniel nevű, felszíni srác képében. Mert hogy el kell mondanom, az biztos... Az ilyesmi sose maradhat titokban, még abban az esetben se, ha tudom jól, miszerint mekkora botrány lesz itthon belőle. A szirének elég vaskalaposak, nem díjazzák a vegyes házasságokat és mivel apám is hagyománytisztelő, szinte előre tudom, mennyire nem lesz könnyű menet ez vele szemben.
- Barboun Rigsby. Bevezette a ma is forgalomban lévő pénzérme alapjait, megreformálta az oktatást, iskolákat és egyetemeket hozott létre és... hol van Pat? - bukik ki belőlem végül a kérdés, amikor úgy érzem, már nem bírom tovább. - Programunk lett volna, miért te jöttél? - firtatom. Látom én Freden, hogy a szokottnál másabb, mintha valamivel idegesebb lenne, ezt pedig - minő meglepetés! - képtelen eltitkolni vagy akár leplezni. Lerí az arcáról. Valami történt volna otthon? Esetleg lebuktak volna azzal, hogy néhanapján Patet küldi maga helyett és most rájuk lett szólva? Tudtommal elég szigorú az apja, nagy elvárásokat támaszt a fiával kapcsolatban és hát esélyesen nem repesne az örömtől, ha kiderülne, hogy ebben az engedelmes Frederico ellent mond. Már pont nyitnám a számat, hogy további kérdéseket szegezzek neki Patricia hollétére vonatkozóan, de ebben megakadályoz egy határozott kopogtatás hangja a dolgozószoba ajtaján, majd - választ nem is várva - nyit be rajta apám, akinek a nyomában egy másik férfi érkezik, akit még soha életemben nem láttam. Bár, a kemény vonások láttán és azon, hogy egyből Fredre vetül a tekintete, pillanatok alatt kitalálom, ki is lehet az illető...
- Áh, látom, nagy munkában vagytok - derül fel apám tekintete, amint észreveszi a rengeteg könyvet és pergament az asztalon. - Remélem, April jól halad és jeles lesz minden egyes tantárgyból - lép mögém és helyezi gyengéden a vállamra a kezét, miközben Fred apja megáll valahol és továbbra is a fiát méregeti, mintha folyamatosan azt keresné, mibe köthet bele. Egyelőre azonban nem szólal meg, bár apám mellett nehezen is jutna szóhoz. - Bár attól tartok, ezúttal egy kicsit félre kell tennetek a tanulást. Híreink vannak - ennél a mondatnál már én is érdeklődve fordulok meg a székemben és ezer örömmel teszek eleget ama kérésnek, hogy napoljuk el a tanulást. Barboun Rigsby munkásságánál minden sokkal, de sokkal érdekesebb.
- Miféle hírek? - szólalok meg végül, hiszen el nem tudom képzelni, mi érintheti Fredet és engem egyaránt és miért van szükség a feltételezett apjának jelenlétére is. Csakis egy dolgot vagyok képes elképzelni, bár ezt még elég korainak tartom, hiszen az akadémia vizsgái még korántsem mentek le... - Fredet választottad a testőreink közé? - bököm ki végül, bár hallatszik a hangomon, hogy azért nem vagyok valami biztos a saját válaszomban. Csupán a sötétben tapogatózom, de nincs semmi más, amit itt és most magyarázatként adhatnék elő.
Tehát most itt ülünk, szemben egymással, a kúriánk dolgozószobájában, melynek komor hangulatát a falak mentén álló, könyvekkel telepakolt szekrények és a fából készült bútorok adják, a monoton csendet pedig csakis az antik falióra kattogása töri meg. Mit ne mondjak, siralmas... Pattel csacsogni szoktunk, szinte be nem áll a szánk, de Frederic esetében ezt inkább meg se próbálom. Ő fegyelmezett és ritkán vagyok képes eltéríteni attól, amiért eredetileg jött. Nem állítom, hogy lehetetlen, de hamar visszatérünk az eredeti témánkhoz és nála lehetetlen elkerülni a válaszadást. Ha egy kérdést feltett, nem felejti el csak úgy és végig észben tartja.
Való igaz, a vizsgáim rohamosan közelednek, szóval muszáj lesz nekem is kissé megerőltetnem magam. Attól, hogy lánynak születtem, felém is élnek elvárások, méghozzá nem is kevés. A zenei képzés az alapok közé tartozik, habár botfülem és iszonyatos énekhangom van, szóval apám erről hamar letett. Az elméleti tárgyak azonban továbbra is napirenden vannak és csakis kiváló eredményt érhetek el bennük. Nem csak szépnek, de okosnak is kell lennem, hiszen a szüleimnek esélyesen terveik vannak velem, éppen csupán ötletem sincs arra vonatkozóan, hogy miként közöljem velük, miszerint részemről az élet közbeszólt, méghozzá egy Daniel nevű, felszíni srác képében. Mert hogy el kell mondanom, az biztos... Az ilyesmi sose maradhat titokban, még abban az esetben se, ha tudom jól, miszerint mekkora botrány lesz itthon belőle. A szirének elég vaskalaposak, nem díjazzák a vegyes házasságokat és mivel apám is hagyománytisztelő, szinte előre tudom, mennyire nem lesz könnyű menet ez vele szemben.
- Barboun Rigsby. Bevezette a ma is forgalomban lévő pénzérme alapjait, megreformálta az oktatást, iskolákat és egyetemeket hozott létre és... hol van Pat? - bukik ki belőlem végül a kérdés, amikor úgy érzem, már nem bírom tovább. - Programunk lett volna, miért te jöttél? - firtatom. Látom én Freden, hogy a szokottnál másabb, mintha valamivel idegesebb lenne, ezt pedig - minő meglepetés! - képtelen eltitkolni vagy akár leplezni. Lerí az arcáról. Valami történt volna otthon? Esetleg lebuktak volna azzal, hogy néhanapján Patet küldi maga helyett és most rájuk lett szólva? Tudtommal elég szigorú az apja, nagy elvárásokat támaszt a fiával kapcsolatban és hát esélyesen nem repesne az örömtől, ha kiderülne, hogy ebben az engedelmes Frederico ellent mond. Már pont nyitnám a számat, hogy további kérdéseket szegezzek neki Patricia hollétére vonatkozóan, de ebben megakadályoz egy határozott kopogtatás hangja a dolgozószoba ajtaján, majd - választ nem is várva - nyit be rajta apám, akinek a nyomában egy másik férfi érkezik, akit még soha életemben nem láttam. Bár, a kemény vonások láttán és azon, hogy egyből Fredre vetül a tekintete, pillanatok alatt kitalálom, ki is lehet az illető...
- Áh, látom, nagy munkában vagytok - derül fel apám tekintete, amint észreveszi a rengeteg könyvet és pergament az asztalon. - Remélem, April jól halad és jeles lesz minden egyes tantárgyból - lép mögém és helyezi gyengéden a vállamra a kezét, miközben Fred apja megáll valahol és továbbra is a fiát méregeti, mintha folyamatosan azt keresné, mibe köthet bele. Egyelőre azonban nem szólal meg, bár apám mellett nehezen is jutna szóhoz. - Bár attól tartok, ezúttal egy kicsit félre kell tennetek a tanulást. Híreink vannak - ennél a mondatnál már én is érdeklődve fordulok meg a székemben és ezer örömmel teszek eleget ama kérésnek, hogy napoljuk el a tanulást. Barboun Rigsby munkásságánál minden sokkal, de sokkal érdekesebb.
- Miféle hírek? - szólalok meg végül, hiszen el nem tudom képzelni, mi érintheti Fredet és engem egyaránt és miért van szükség a feltételezett apjának jelenlétére is. Csakis egy dolgot vagyok képes elképzelni, bár ezt még elég korainak tartom, hiszen az akadémia vizsgái még korántsem mentek le... - Fredet választottad a testőreink közé? - bököm ki végül, bár hallatszik a hangomon, hogy azért nem vagyok valami biztos a saját válaszomban. Csupán a sötétben tapogatózom, de nincs semmi más, amit itt és most magyarázatként adhatnék elő.
April Williams- Hozzászólások száma : 9
April & Fred
Az igazat megvallva, én is lennék inkább máshol. Jobb dolgom is lenne, mint elkényeztetett úri kislányok oktatásával vesződni. Erre vannak a magántanárok. Úgy tudom, hogy Williams családnak pedig bőven telne a legjobbak megfizetésére. Nekem pedig jelenleg a saját, egész életemet meghatározó vizsgáimra kéne készülnöm. Tény, hogy Marcus Blunton kívül aligha van versenytársam, de Marcus küzdeni fog az első helyért, ebben biztos vagyok. A gond csak az, hogy apám igencsak csalódna bennem, ha a záróvizsgán is csak második lennék. Fogalmam sincs, hogy miért kínoz még ezzel is. Elvárja, hogy a legjobb legyek, de épp az ilyen ostobaságok vesztegetik el a gyakorlásra szánt időmet. Bár nem ismerem apám távlati céljait ezzel az egésszel, de azt már megtanultam, hogy nem tanácsos ellentmondani neki. Jobb, ha szépen csendben engedelmeskedem. Különösen a tegnapi után, amely miatt jelenleg úgy érzem magam, mint akinek egyenesen Damoklész kardja lebeg a feje felett. Ami roppant kellemetlen. Nem szeretem ezt az érzést. Szóval, ma a kisasszony kénytelen velem beérni. Ha tetszik neki, ha nem. Sajnálom, de ez van. Nem én találtam ki, és nem jókedvemből jöttem. Ez is csak egy letudandó kötelesség részemről. Azt pedig sosem hanyagolom el. Legfeljebb néha engedményeket adok Pat kedvéért. De nem ma. Valami azt súgja, hogy jobb, ha szépen játszom az engedelmes tanulótársat. Amúgy meg egy kis történelem ismétlés nekem sem árt.
Ami pedig azt illeti, igaza van Aprilnek. Fegyelmezett vagyok. A feladatokra koncentrálok. Ezért nem felejtek el egyetlen kérdést sem. Meg van az idő a tanulásra, és a szórakozásra, vagy lányos csacsogásra is. Csak éppen a kettő nem fedi egymást. Tehát jobb is lesz, ha a kisasszony összekapja magát. Mindkettőnk érdekében.
- És? - vonom fel a szemöldököm, amikor kezd eltérni a tárgytól. Végül csak sóhajtok egyet, és kissé lazábban a kelleténél hátradőlök a széken.
- A tegnap történtek után, jobb ha óvatosak leszünk. Velem kell beérned egy ideig. Sajnálom. Az önvédelmi órákról is tegyél le. Visszatérünk rá, néhány hónap múlva, ha elcsitultak a dolgok. - közlöm a tényeket szárazon. Talán a nővéremmel nem gondolnak bele, hogy milyen közel állunk a bajhoz, de szerencsére ezért vagyok itt én. Tehát sajnálom, de a dolgok jelenlegi állása szerint, a mára tervezett programnak lőttek. Marad a tanulás. Ami elnézve April teljesítményét nem is baj. Ideje körmére nézni a kisasszonynak. Hajlamos jobban koncentrálni a tiltott dolgokra, mint az önvédelem, vagy a testvéremmel való lányos csevegés. Értem én, de ez most nem alkalmas idő. Semmilyen szempontból sem. April köszönje ezt meg a tegnapi fickóknak, akik felfordulást csináltak, és a saját maga által előadott önvédelmi műsornak.
- Tehát, Bar... - térnék vissza az eredeti kérdésemhez, amelyre nem kaptam teljes körű, és eléggé kimerítő választ. Azonban határozott kopogás zavarja meg, hogy tovább faggassam Aprilt. Aminek talán egy pillanatig örülhet, de úgy gyanítom, ez az öröm elég tiszavirág életű lesz. Mindkettőnk számára. Amikor realizálódik a két belépő alak személye, már biztos is vagyok benne.
- Miniszter Úr, Apám. - termek talpon pillanatok alatt, még mielőtt apám érzékelhetné a pillanatnyi ülő hanyag testtartásom. Bár csodának kellene történnie, hogy ne vegye észre, és ne tegye szóvá. Legalábbis akkor, amikor kettesben maradunk. Elvégre arról híres, olyasmit is észrevesz, amit más nem. Szóval, gyorsan formális fejhajlással, és tiszteletadással köszöntöm a belépőket. Az arcom érzelemmentes marad, nehéz volna bármit is leolvasni róla, de az önmagában sokat elárul, hogy nem ülök le, helyette feszes, egyenes állásban, a hátam mögött összekulcsolt kézzel várakozok a fejleményekre. Elvégre egy alacsony rangú tiszthelyettes a záróvizsgái előtt, aligha ücsöröghet lazán, két társadalmi, és katonai rangban jóval felette álló személy társaságában. Hacsak nem kap külön utasítást rá.
- Biztosíthatom Uram, a kisasszony remekül halad, minden vizsgájára tökéletesen felkészült lesz. - válaszolok a tőlem telhető legudvariasabb hangnemben. Gondosan ügyelve a megfelelő formalitásra. Nem szólalok meg, amíg nem kérdeznek, bár kétlem, hogy April találgatása közel járna az igazsághoz. A tekintetem inkább mereven egy pontra fókuszál a szemközti ajtó közepén. Mintha lenne ott egy nem létező pók, vagy mi.
- Na, és te Frederico? Mit gondolsz? - teszi fel apám felém a kérdést, metsző, hideg tekintettel, és hanghordozással. Valahogy mintha közben még az arcizma se rezdülne, pedig az fizikai képtelenség. Ha már April számára adott volt a találgatás lehetősége.
- Elnézést kérek, de nem értek egyet a kisasszonnyal. - válaszolok reményeim szerint semleges, és színtelen hangon.
- Csakugyan? Megosztanád velünk, hogy miért nem? - vonja fel a tekintetét apám, mintha nem lenne maradéktalanul elégedett.
- Bár megtisztelő volna az ajánlat, de a Miniszter Úr nagyon is tisztában van vele, hogy hamarosan a záróvizsgáim letétele után a Királyi család személyes testőrségébe fogok tartozni. Ezen kívül, egy ilyen ajánlat nem igényelné apám személyes jelenlétét, és nem indokolná az ünnepi civil öltözékét sem. Úgy vélem itt valami egészen másról van szó. Valami sokkal tartósabbról, egy egyszerű állásajánlatnál. Házassági szerződés a családjaink között? - engedek meg én is egy következtetést. Bár remélhetőleg sikerül tartanom az érzelemmentes, nyugodt hangtónust. Az más kérdés, hogy közel sem vagyok nyugodt. Annyira vágyom esküvőre, mint kecske a késre. Ez nem a legjobb pillanat. Vártam a krachot, hát most be is következett. Még jó, hogy hallgattam az ösztöneimre, és én jöttem. Bele se merek gondolni mekkora botrány lenne, ha apám Patriciát találta volna itt helyettem. Persze benne van a pakliban, hogy mindketten tévedünk. Remélem, hogy így van, és egész másról van szó. Azonban ismerem apámat. Esetében mindennek jelentősége van. Még az éppen viselt ruha szabásának, és színének is. Érzem, ahogy egy gombóc kezd kúszni a torkomba, ahogy feszülten várakozva pillantok apámra, és az oktatási miniszterre, hogy kiderüljön, vajon igazam van-e, vagy sem. Drága Poszeidón, add, hogy tévedjek. Még a letolást is elviselem érte. Csak had tévedjek, most az egyszer... Lám, a rettegett Frederico Miller, akit megelőz a híre, is tarthat valamitől... valakitől...