Családi otthon
Triumviratus :: Róma
Családi otthon
A hozzászólást Camilla DiNardi összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Vas. Aug. 11, 2024 10:35 pm-kor.
Camilla DiNardi- Jáde
Hozzászólások száma : 38
Re: Családi otthon
Igazán hálás vagyok Eddienek azért, amiért kiállt mellettem Matteóval szemben, bár az eseményeknek személy szerint nem voltam szem-és fültanúja, elvégre mindez már azután történt, hogy én magam elpályáztam onnan... Az egészről Bella számolt be számomra, aki szintén másoktól hallotta, hiszen ő se volt jelen. Egész egyszerűen csak felfigyeltünk arra, hogy Eddie nem a régi önmaga és Bella próbálta ugyan faggatni, de ő se járt sikerrel, noha már régóta jóban vannak a fiúval, de még neki se volt hajlandó megnyílni. A kapcsolatai révén viszont sikerült utána járnia a történteknek, nekem pedig azóta is mérhetetlen bűntudatom van... Azért azt sohase hittem volna, hogy Matteo képes és kirúgat valakit csak azért, mert megvéd engem! Eddie esélyesen hallotta, miként beszél velem és talán még azokkal a lányokkal is látta őt együtt, akiket előttem nem sokkal vitt ugyanarra a helyre, ahol a fiú is dolgozott, persze nem egyszerre. Mint kiderült, mellettem még két másik lányt is szédített, amikor pedig ez a tudomásomra jutott és számon kértem, még neki állt feljebb. Majdhogynem nekem esett, bár csupán szavakkal, de akkor is elég megalázó volt ez számomra és amikor úgy éreztem, nem bírom tovább elviselni, fogtam magam és leléptem. Minden bizonnyal ezután nem sokkal ment oda hozzá Eddie, hogy megossza Matteóval a saját álláspontját.
Első körben tehát, hogy némileg kárpótoljam őt, nagy nehezen odamentem hozzá és hebegve-habogva meghívtam őt Paulo és Melinda esküvőjére, mint a kísérőmet. Természetesen eléggé zavarban voltam, mert mások ilyen eseményekre a barátjukkal/barátnőjükkel mennek, szóval nekem még arra is rá kellett mutatnom, hogy én nem olyan értelemben gondolom ezt az egészet. Így is elég ciki volt a helyzet, amikor pedig még külön erre is kitértem annak érdekében, hogy nehogy félreérthető legyen a szitu, még inkább belepirultam a saját magyarázkodásomba és eléggé nehezemre esett még a könnyebb szavakat is kimondani, szóval nyilván egy rakat szerencsétlenségnek tűnhettem szegény Eddie szemében, amint próbálom értelmesnek mutatni magam előtte.
Másodsorban pedig meghívtam magunkhoz, elvégre illendő időben odaérni egy lakodalomra, szóval szerintem semmi sincs abban, ha egy-két éjszakát Eddie nálunk tölt a vendégszobában. Különben is, Paulóval is szeretnék váltani néhány szót, szóval esélyesen még hozzá is be kell majd ugranunk a mai nap folyamán, elvégre ő maga vetette fel azt a bizonyos dolgot, nekem pedig ideje a szaván fognom végre.
- Mit szólnál, ha este kipróbálnánk a medencét? - szegezem a kérdést Eddienek, miközben már a kocsifeljárón sétálunk, szóval talán bőven volt már elég ideje ahhoz, hogy kigyönyörködje magát a házunkban. - És rendelhetnénk valamit, apu nem lesz itthon, Paulo legjobb barátjának pedig van egy családi cukrászdája, vagyis nem az övé, hanem a nagybátyjáé, de talán oda is beülhetnénk valamikor, ha van kedved - hadarom el egy szuszra a felhozatalt. Szeretném kárpótolni Eddiet mindazért, amit Matteo esélyesen a képébe vágott vagy tett ellene, elvégre nagyon is rosszul érzem magam miatta. Két nap múlva lesz a nagy esemény, nekem pedig feltett szándékom, hogy egy kicsit marasztaljam őt még azután is. - Tudtommal apu nincs itthon, anyu pedig nem fog zavarni, mert folyamatosan migrén gyötri, alig mozdul ki a szobájából - teszem hozzá némileg zavartan. A betegség neve alkohol és másnaposság, voltaképp emiatt él a négy fal között, de talán jobb, ha Eddie erről mit sem tud. A lényeg az, hogy látni se fogja, ennek pedig kifejezetten örülök.
- Tessék, itt is vagyunk! - nyitom ki a bejárati ajtót, majd lépek be a tágas nappaliba, amely eléggé letisztult és egyszerű, de még így is hivalkodó, elvégre a legtöbb bútort eladva képesek lennénk fedezni Eddie egyetemi tanulmányait. Ez nekem természetesen eszembe se jut, elvégre én már régóta megszoktam ezt az életmódot, szinte kellemetlen lenne kiszakadnom belőle, de neki azért hamar szemet szúrhat, hogy itt bizony van pénz, nem is kevés. Mondjuk, egy ügyvéd család mellett nem is várhat mást az ember... Akkor végzik jól a munkájukat, ha az otthonuk is arról árulkodik, miszerint jól élnek. - Foglalj helyet nyugodtan - intek a kanapék irányába. - Kérsz inni valamit? - teszem fel a kérdést. A személyzet esélyesen már hazament, pontosabban az egy szem szakácsunk és a takarítónőnk, akinek az is a feladata, hogy kínálgassa a vendégeinket, de nem vagyok kétségbe esve. Mindig is feltaláltam magam.
Camilla DiNardi- Jáde
Nem azért tettem, hogy Camilla hálás legyen. Igazából, bárkiért megtettem volna. Nem tudom, hogy ki hogy van vele, de engem az apukám arra nevelt kiskoromba, hogy a lányokat, és úgy általánosságban az embereket tisztelni kell. Nem viselkedhetünk velük ok nélkül lekezelően, és nem csaphatjuk be őket. Amit az a srác tett Camillával, és a másik kettővel aljas, és gerinctelen dolog volt. Csak szórakozott velük, de igazából nem jelentett számára ez az egész semmit sem. Sosem bírtam az ilyen alakokat. Camilla sokkal jobbat érdemel. Sőt a másik két lány is, függetlenül attól, hogy őket nem is ismerem, nem egy évfolyamra járunk. Egy lány se érdemli meg, hogy szédítsék, és még meg is alázzák.
Honnan tudom mi történt az étterembe? Onnan, hogy ott voltam. Láttam a lengőajtó ablakán át, hogy az a szemét két másik lánnyal is volt itt korábban, és hallottam a pincérektől, hogy velük se volt épp kedves. Azt pedig nem tűrhettem tovább, hogy Camillával is szórakozzon. Szóval végül kimentem és hát megmondtam neki a magamét. Sőt felkaptam egy szomszédos asztalról egy pohár vörösbort, és a képébe öntöttem. Természetesen kirúgtak. Bánom-e? Azt igen, hogy kirúgtak. Lehettem volna okosabb, és várhattam volna amíg végzek, és valahol máshol is beolvashattam volna neki. De hogy megtettem azt nem. Camilla becsülete ér ennyit. A barátom, és kötelességem megvédeni.
Bella ugyan próbált faggatni, de azt hiszem a gondjaim nem rá tartoznak. Különben is, mit tehetne ő? Leginkább új munkára van szükségem, de a bátyjával nem akaszkodnék még egyszer össze. Szóval, kedves tőle, de majd csak találok valamit. Bár eddig sikertelenül kerestem. Mintha mindenütt eleve eldöntött tény lenne, hogy nem vehetnek fel.
Mit gondolok Camilláról? Nagyon aranyos volt, amikor megpróbált bocsánatot kérni. Bár nem is volt miért. Természetes dolog, hogy megvédjük a barátainkat, nem? Bár azzal már némileg neki is sikerült zavarba hoznia engem, hogy elhívott a bátyja esküvőjére. Persze, értem én, hogy nem randiként. Bár szívem szerint most elmondanám Camillának, hogy én szeretnék randiként tekinteni erre. De tudom, hogy az olyan lányok, mint ő, sosem randiznának egy olyan sráccal, mint én. Én pedig tiszteletben tartom Camilla érzéseit, és sosem kockáztatnám a bartáságunkat. Így elfogadom, hogy csak a barátja lehetek. Már ez is több, mint amiről egy magamfajta srác álmodozhat.
- Eez... tényleg a ti házatok? És medence is van? - bámulok körbe. Annyira hihetetlennek tűnik. A hozzám hasonló suttyókat általában nem szívesen látják az ilyen gazdag negyedekben. Látszik rajtam, hogy maga a ház mérete is zavarba hoz. Mint aki nem tudja, hogy tehet-e még egy lépést befelé. Az pedig, hogy itt töltsem a következő pár napot... hát tényleg zavarba hoz. Nem tudom, hogy illene viselkednem most.
- Én... még mindig nem tudok úszni. Bár talán hasznos lenne megtanulni. - toldom még hozzá kissé zavarban. Azt hiszem a mumusom egyik alakja lehetne az is, hogy a szeretteim vízbe fulladnak, mert nem tudom kimenteni őket. Apának nem volt ideje megtanítani erre. Bár megtehette volna.
- Az szuper lenne, de nem keresnek inkább mosogató fiút? - teszem fel a kérdést a cukrászdából való rendelés ötletére. Bár igazából kissé szégyellem magam, hogy még egy sütire se tudom meghívni Camillát, pedig megérdemelné. Olyan kellemetlen ez így. Hiszen olyan kedves velem. Csak nem értem miért.
- Szegény, rossz lehet. Tényleg nem akarok zavarni, vagy kényelmetlenséget okozni. - szabadkozom kissé zavarban, amikor Camilla az anyukáját említi. Nem akarnám még a pihenésben sem zavarni, ha tényleg ennyire sokszor van migrénje. Bár legalább Camillának van anyukája. Igazán szerencsés.
Amikor pedig belépünk a házba, hát tényleg csak ámuldozva nézek körbe. Szinte nem is mernék semmihez sem hozzá érni. Valószínűleg itt még az asztalterítő is drágább lehet, mint amennyi pénzt egész életembe együttvéve láttam.
- Hűűha... ez... csoda szép. De.. biztos szabad nekem... - pillantok egyértelműen a kanapé felé, mintha attól tartanék, ha leülök rá, akkor valami visszafordíthatatlan kárt okozok benne.
- Persze Drágám, hiszen az csak egy kanapé. Felteszem te vagy Camilla új kis barátja. Én pedig az anyukája. - lép be a szalonba egy igazán kedvesnek, és elegánsnak tűnő hölgy. Szemmel láthatóan volt kitől örökölni a szépségét Camillának, bár ezt nem mondom ki hangosan.
- Camilla kicsim bemutatnál a barátodnak? Hozok nektek be süteményt, és üdítöt. Én sütöttem, most lettem kész. Kíváncsi vagyok a véleményetekre. - folytatja mosolyogva, ahogy elegáns léptekkel lép oda Camillához, öleli meg, és ad egy puszit a homlokára. Idáig érzem az édeskés, virág illatú parfümjét. Igazán kellemes. A saját anyukám illatára emlékeztet. Bárcsak engem is megölelne valaki így. Ennyi szeretettel.
- Ed..Edmund Swann vagyok. - nyögöm ki végül a nevem, ahogy megtalálom a hangom. De érezhetően idegenül érzem magam ebben a közegben.
- Paulo apátok dolgozó szobájában van. Kissé ideges az esküvő miatt. Ez csak lámpaláz. Nem mutatja, de én tudom. Estére vacsorára apátok is itthon lesz. Én pedig arra gondoltam, hogy mi ketten elmehetnénk holnap megvenni a ruhád az esküvőre. Tarthatnánk egy anya-lánya napot. Régen volt alkalmunk csak kettesben lenni. - mondja kedvesen Camillának a hölgy, majd elindul kifelé vélhetően a konyha felé, hogy behozza a süteményt, amit ígért.
- Nagyon kedves anyukád van. - jegyzem meg Camillának, amikor az anyukája egy percre kimegy, hogy hamarosan tálcával együtt térjen vissza.
Edmund Swann- Zafír
Évfolyam / szak : Zafír, 9. évfolyam
Hozzászólások száma : 20
Hát, azt hiszem, szerettem Matteót, bár talán jobb is, hogy így alakult a dolog. Elég hülye voltam, ami az igazat illeti, pedig még Paulo is próbált figyelmeztetni, de én nem hallgattam rá, mert az a hülye rózsaszín köd teljesen ellepte az agyamat és nyilván tartozom is majd neki egy bocsánatkéréssel, bár eme tudat miatt se ugrálok örömömben. Utálom elismerni, ha valamiben igaza van, de most tényleg csúnyán összekaptam vele Matteo miatt. Ráadásul, Eddiet is miattam küldték el a munkahelyéről, szóval nála is szeretnék törleszteni. Szegényke így is rengeteget dolgozik, hogy bekerülhessen az egyetemre, én pedig csak akadályozom a meggondolatlan hülyeségeimmel. Bár - mentségemre szóljon - egy szóval se kértem, hogy álljon ki mellettem, de azért ez rendes volt tőle. Mindenki más inkább elfordította a fejét, mintha mi sem történt volna. Egyedül csak ő mert fellépni ellene, noha én már nem voltam ott, amit eléggé bánok... Szívesen megnéztem volna Matteo vörösboros képét és ezer százalék, hogy megvédtem volna Eddiet a felettesei előtt.
- Persze. Nektek nincs? - fordulok a kérdése hallatán csodálkozó arccal Eddie irányába. Kicsit naiv vagyok, ami az igazat illeti, hiszen még soha életemben nem kellett nélkülöznöm, szóval a medencét én nem tartom luxusnak, leginkább olyan alapnak, amely minden házhoz jár. Elvégre, minden barátomnál van és a környékünkön lévő összes lakásban alap tartozék. Emiatt is esik nehezemre elképzelni, hogy valakinek ez kimaradt volna az életéből, még abban az esetben is, ha az illető egy árvaházban nőtt fel, mint Eddie és a nővére.
- Hát, ha egy kicsit tovább maradnál, abban az esetben szívesen megtanítalak, bár ebben Paulo a profi. De nincs miért aggódnod, ez nem olyan mély, hogy bajod essen - mosolyodom el biztatóan. - Öt éves korom óta majdhogynem napi szinten bele merészkedem és semmi bajom. Ott leszek melletted, nyugi - nyúlok az ujjai után, majd - ha engedi - bátorítóan megszorítom őket. - Majd én vigyázok rád.
Nem vagyok profi életmentő, de az alapok megvannak, abban viszont kételkedem, hogy bármi gond történne. Én és Paulo ebben a medencében nőttünk fel és mindketten élünk és virulunk, soha semmi bajunk se esett. Azt viszont megértem, ha valaki fél a víztől, vannak emberek, akik inkább távol maradnak tőle, szóval ha Eddie is ilyesvalaki, akkor természetesen nem fogom erőltetni a dolgot, bár jó móka tud lenni és kár lenne kihagynia.
- Óh... - komorodom el egy röpke pillanatra a következő kérdése hallatán, majd kapok észbe és gyorsan el is engedem az ujjait. Szinte fájdalomként nyilal belém a felismerés, hogy ez miattam van, én tehetek róla és Eddie még mindig nem felejtette el, hogy munkát kell találnia, méghozzá minél hamarabb. - Nem tudom - szólalok meg pár másodpercnyi hallgatás után. - De szerintem nyugodtan rákérdezhetünk, noha az leginkább családi üzlet, de szoktak ott lenni alkalmazottak is - felelem végül bizonytalanul. Cukrászda ide vagy oda, a Maronikat se veti fel a pénz, tudtommal rengeteg hitel van még a házukon, amelyet ráadásul folyamatosan bővítenek, tehát Daniel bácsikája ott spórol, ahol csak tud és ezek leginkább az alkalmazottak szoktak lenni. Ha van is munka, az csupán időszakos lehet és a turista szezon leteltével Eddienek mennie kellene.
- Ne aggódj, nem lesz baj, elég nagy a lakás ahhoz, hogy észre se vegyük egymást - legyintek egyet az újabb aggodalma hallatán. Legszívesebben hozzátenném azt is, hogy minderről csakis anyám tehet, de hát pont azt szeretném elkerülni, hogy kiderüljön a kellemetlen igazság. Anyám iszik, méghozzá elég keményen és látszólag minden ok nélkül. Jó életünk van, felvet minket a pénz, nem értem tehát, hogy mégis mit szeretne még?
- Naná, hogy szabad! - tuszkolom a kanapé irányába gyengéden, amikor nekiáll akadékoskodni, majd ültetem le, akár rajta van a táskája, akár nincs. - Ez ülésre való, nem lesz semmi baja - forgatom meg a szememet enyhén puffogva, majd azonnal torkomon is akad a szó, amint anyám hangja üti meg a fülemet és hallgatok el hirtelen, annyira meglep a jelenléte. Nyilván az esküvő miatt igyekszik józan lenni, szóval csodálkoznom se kellene, de mégis...
- Hm... aha... - felelem, továbbra is hatalmas döbbenettel és némi ridegséggel a hangomban. Nem szeretem megjátszani magam, ahogy utálom azt a műmosolyt is az arcomra ölteni, amelyet akkor kell használnom, amikor a családommal pózolok valahol és úgy teszünk, mintha minden a lehető legnagyobb rendben menne otthon. Mintha - amint hazatérünk - nem zökkenne vissza minden a normális kerékvágásba. Apám alig van itthon, anyám pedig bezárkózik a szobájába és ismét kiüti magát. Számítok tehát arra, hogy részéről ez is egy ilyen alkalmi józanság és az esküvő után pár nappal minden visszatér a régi kerékvágásba. Kell is vele szemben a távolságtartás, különben leszek olyan ostoba és elhiszem, hogy ez nem csak a helyi hírek miatt van így. Csalódtam én már eleget. - Eddie, ő itt az anyukám. Anya, ő itt Eddie, az egyik barátom - fordulok a vendégünk irányába, amint újfent magamra öltöttem az az irritáló műmosolyt, ami ilyenkor elvárt. Amikor pedig anyám magához ölel, legszívesebben kitépném magam a karjai közül, de a vendégünkre való tekintettel nem teszem, azonban vissza sem ölelek, ahogy az normáliséknál bevett szokás. Egyszerűen csak tűrök, amíg vége nem lesz és igyekszem nem észrevenni, hogy ezúttal nem érzem azt az alkoholszagot, ami a szobájában uralkodik néha.
- Ez igazán kedves, de holnap Eddievel leszek - hárítom el az ajánlatot negédesen. Annyira nem ismerem a saját anyámat, hogy az valami hihetetlen... - Nem lenne illendő magára hagyni a vendéget, nem gondolod? - vonom fel a szemöldököm, majd - amint anyám eltűnik a konyhában - rángatom fel Eddiet a kanapéról.
- Persze-persze... - hagyom rá a véleményét, majd fogom meg a karját és indulok fel a lépcsőn, mit sem törődve azzal, hogy ezzel anyámat hagyom faképnél. - Amúgy is beszélni akartam a bátyámmal és neked is jelen kell lenned - fűzöm hozzá még magyarázatként, majd - amint a dolgozószoba elé érünk - kopogtatok be oda. Paulo nyilván tud segíteni a problémámon...
Camilla DiNardi- Jáde