Angol-kert
2 posters
1 / 1 oldal
Angol-kert
Angol-kert
A királyi palota angolkertje. Viszonylag központi helyen. Vannak itt szökőkutak, vízesések, különböző virágágyások, rózsa ültetvények, gyógynövény kert, tavacskák felett átívelő békés kis sétányok, padok. Néhány kisebb nagyobb pavilon, ahonnan kényelmesen ülve lehet csodálni a palota és környezete szépségét.
Rosemary Blunt- Mágiahasználók
Hozzászólások száma : 9
Re: Angol-kert
Rose & Jacob
Mindig is Norvégia békés vidékén éltem. Szeretem az otthonom. A tavakat, és hegyeket. A csendes, és szolid vidéki életet. Ritkán látogattam el a Királyi udvarba, leginkább csak ha valamilyen nagy esemény, bál volt, amire apámat kísérhettem el. Persze apám mindig is nagy gondot fordított az oktatásunkra. Arra, hogy művelt, és tökéletes viselkedésű, megjelenésű nemesi lányok legyünk bármikor, bárhol, bárki szemében. Én ezt sosem bántam. A zene órákat például kifejezetten szerettem. Ahogy a norvég művészetet is, úgy minden ágában. Mégis talán a legszebb emlékeim azok, amikor édesapám hazatért valamilyen messzi, és számomra egzotikusnak tűnő külföldi tájról, ahol diplomáciai küldetésben járt. Olyankor mindig hozott magával az adott helyre jellemző, és hagyományos kis ajándékot. Egy babát, egy népviseleti ruhát, egy ékszert, vagy kerámiát, vagy valami hasonló kis dolgot. Ezeket mindig lenyűgözve vettem a kezembe. Mégsem maga az ajándék volt, amit a legjobban szerettem, hanem az, hogy olyankor apám órákon át ült, és mesélt arról az országról, vidékről, ahol éppen volt. A hagyományairól, nyelvéről, kultúrájáról. Gyakran magának a kis ajándéknak is a keletkezésének hagyományairól. Mért olyan jellemző és fontos annak a népnek. Ettől olyankor úgy éreztem, mintha vele utaztam volna.
Azt is mindig tudtam, hogy egy napon egy fontos, és befolyásos ember felesége leszek. Apám erre is felkészített. Tudtam, hogy ő lesz az, aki majd talál valakit számomra. Nem mondom, hogy sosem álmodoztam arról, hogy magam találom meg a szerelmet, akivel boldogan élünk, amíg meg nem halunk. Olyan kamaszlányos, rózsaszín felhős, romantikus regényes formában. Ez azonban nem történt még meg, és hát nem is nagyon tudom miként lett volna lehetséges, hiszen a birtokon a nevelőnőim, és társalkodó lányok mindig velem vannak, és apám emberei is tudják, hogy apám mennyire fontos ember, és nem nézné jó szemmel, ha rangon alul választanék. Nem is mernének közelíteni felém. Megszólítani is csak ritkán, indokolt esetben. A bálok ugyan kínálhattak volna ismerkedésre alkalmat, de valahogy mégsem sikerült belebolondulni senkibe.
Azonban apám néhány nappal ezelőtti levele mindent megváltoztatott. Megírta, hogy kövessem arra a távoli vidékre, ahol most van, mert talált számomra valakit, aki a jövendőbelim lehet. Apám ismer, és én bízom benne. Mégis most, hogy a megbűvölt hintóm egyre jobban közeledik a palota felé, úgy leszek egyre izgatottabb. Vajon milyen ember ez a bizonyos Jacob Blunt? Kedves, és előzékeny? Vagy pont nem? Milyennek fog ő engem látni? Tetszem majd neki? Vagy egyáltalán nem? Egyáltalán jó ez a ruha rajtam? Vagy túlzás ez a nyaklánc? Mit gondol majd, ha először meglát? Annyira izgulok, félek, és reménykedem, hogy el sem tudom szavakkal mondani a sok érzést, ami kavarog bennem e percben.
Végül begördül a palotába a hintóm, és meg is áll. A kocsis kinyitja az ajtót, és a kezét nyújtva segít le a kocsiról, majd lép hátra. Én angyali, vidám mosollyal szinte futva lépkedek egyenesen apámhoz, hogy megöleljem.
- Apám! Annyira hiányoztál.
- Lányom, itt vendégek vagyunk. Köszöntsd illendően a vendéglátóinkat. - korhol kissé apám, de az ahogyan viszonozza az ölelésemet, talán egy cseppet hosszabban is, mint illendő volna, és ahogy mosolyog még a szeme is, ahogy rám néz, az valódi óvó szeretet mutat.
- Elnézést. Rosemary Ness vagyok. Örömömre szolgál, hogy itt lehetek, és megismerhetem Önöket, és a csodás országukat. - mutatkozom be a két türelmesen várakozó férfi felé illendően, még egy kis pukedlivel is megtoldva. Az egyikük szőke, és elegánsabb ruhában van, de másik sötét hajú, de valahogy kedvesebb arca, és szeme van. Vajon melyikük a leendő vőlegényem? Melyikük Jacob Blunt?
- Számomra az öröm, hogy megismerhetem, és vendégül láthatjuk a kastélyban. Dylan de Corsini herceg vagyok. Ő pedig a legjobb, és leghűségesebb barátom, Jacob Blunt. - mutatkozik be a szőke, és mutatja be a barátját. Tehát a sötét hajú lenne Jacob? Vajon mit gondolhat most rólam, hogy végre élőben is megláthatott? Minden esetre kedvesen mosolygom felé, hátha végre ő is megszólal. Bár ami engem illet, fogalmam sincs, hogy most mit kéne neki mondanom. Kissé még zavarban vagyok.
Jacob& a menyasszony
Az én apám is nagy gondot fordított az oktatásomra, annyi különbséggel, hogy ő másra fektette a hangsúlyt. Előbb fogtam játékkardot a kezembe, semmint járni kezdtem volna és a bátyámmal folyamatosan a hátsó udvarban vívtunk egymással. Eleinte csupán játékból, később azonban ő készített fel engem az akadémiára történő felvételire, hiszen atyánk elég elfoglalt embernek mondhatta magát. Ezért érzem hát át annyira Marcus helyzetét... Nekem is ezt kellett átélnem annak idején, talán pont ez az oka annak is, hogy sohase kívántam megnősülni. Elvégre, látom anyám sorsát, jóformán beleroppant a gyászba, amely elvette a józan eszét és ennek bárkit is kitenni igen nagy őrültség lenne részemről. Dylan élete más, ő herceg, aligha érheti baj, gondoskodom a biztonságáról, számítva arra, hogy egyszer talán a saját életemet kell érte adnom, amire felkészültem. Az egyetlen, amit nem szeretnék, csupán az, hogy ezt anyámnak meg kelljen élnie. Elvesztette a férjét, az idősebb fiát, nem szeretném tehát, ha mindezek mellett még engem is el kellene kísérnie az utolsó utamra.
- Ne érts félre, de eléggé feszélyez ez a viselet... - jegyzem meg a mellettem baktató Dylan számára, miközben az angol kertbe tartunk, ahol elméletileg már vár ránk a norvég nagykövet és szavaim közben igyekszem kissé lazítani a galléromon, amely szinte fojtogatóan öleli körül a nyakamat. - Nem vagyok hozzászokva - engedem ki a levegőt, amint - az ujjaimnak köszönhetően - enged némileg a szorításon és végre nem érzem úgy, hogy menten megfojtanak. - Sokkal jobban szeretem a katonai viseletet - toldom még hozzá és valóban... Már-már idegesít, hogy a kardom nincs az oldalamon, így mégis miként védjem meg a herceget, ha valami váratlan támadás érné? Tisztában vagyok vele, hogy jelenleg is több őrszem kísér minket figyelemmel, valamint íjászok rejtőzködnek mindenfelé, de még eme feltételek tudatában is idegeskedem. Sokkal jobban bízom a saját ösztöneimben, semmint valaki máséban.
- Remélem, nem késlekedik sokat - szűröm oda foghegyről Dylannek, amint megpillantom tőlünk nem sokkal távolabb a nagykövet hátát. - Az úri kisasszonyokba már-már belenevelik, hogy megvárakoztassanak másokat - teszem még hozzá, elvégre ismerem a nemesi körökben mozgó hölgyeményeket. Minél vagyonosabb a családja, annál több késedelmet engedhet meg magának bármilyen eseményről, én pedig már így is a kelleténél jobban feszengem a helyzettől. A tenyerem izzad, a szívem majd kiugrik a mellkasomból, hiszen a folyamatos megfelelési kényszerem most is életbe lép. Nem szeretném, ha a frigy azért hiúsulna meg, mert nem felelek meg a kisasszony elvárásainak. Sokkal jobb lenne, ha ketten, szabad akaratunkból dönthetnénk ily módon a sorsunkról. Dylan remek politikus, meg fogja találni a módját annak, hogy még ennek ellenére is - mindkét fél számára előnyös - megegyezést köthessen.
Minden elhatározásom ellenére azonban még így is enyhén kiver a víz, amikor megpillantom a bekanyarodó hintót, amelyben esélyesen a feleség-jelöltem érkezik. Ha nem lennék halált nem ismerő személyi testőr, abban az esetben most jó erősen rámarkolnék ujjaimmal Dylan csuklójára, mintegy ezzel is kiadva a bennem lakozó feszültség egy részét, de uralkodom magamon. Igyekszem fapofát vágva, szemrebbenés nélkül állni a sarat, amely nem éppen a legkönnyebb, főleg abban az esetben nem, amikor a lány, aki kiszáll a kocsiból, még csak köszönőviszonyban sincs a róla készült festménnyel és nem éppen rossz értelemben... Sokkal szebb, mint a képeken és elég nehéz is elszakítanom róla a tekintetem, de végül sikerül valami semleges pontra fókuszálnom. A szépsége még korántsem írja felül azt, hogy milyen élete lenne mellettem.
- Jacob.. Blunt - köszörülöm meg a torkom, majd lányos zavaromban már éppen kézfogásra nyújtanám a kezemet, ahogy azt sikerült az évek alatt megszoknom, de végül észbe kapok, miszerint egy hölggyel van dolgom, nem pedig egy éppen bemutatkozó kadéttal, szóval még időben lépek előre, majd - ha hagyja - lehelek egy lágy csókot a kézfejére, végül engedem el és sorolok ismét közvetlenül Dylan mellé, aki talán nem veszi zokon, ha esetleg kissé bizonytalan vagyok. Soha életemben nem randevúztam senkivel, nem igazán vagyok otthon abban, miként kell udvarolni az ellenkező nemnek. Ahogy arról sincs fogalmam se, mégis miként kezeljem azt, ha valaki ennyire megragadja a tekintetemet.
- Ne érts félre, de eléggé feszélyez ez a viselet... - jegyzem meg a mellettem baktató Dylan számára, miközben az angol kertbe tartunk, ahol elméletileg már vár ránk a norvég nagykövet és szavaim közben igyekszem kissé lazítani a galléromon, amely szinte fojtogatóan öleli körül a nyakamat. - Nem vagyok hozzászokva - engedem ki a levegőt, amint - az ujjaimnak köszönhetően - enged némileg a szorításon és végre nem érzem úgy, hogy menten megfojtanak. - Sokkal jobban szeretem a katonai viseletet - toldom még hozzá és valóban... Már-már idegesít, hogy a kardom nincs az oldalamon, így mégis miként védjem meg a herceget, ha valami váratlan támadás érné? Tisztában vagyok vele, hogy jelenleg is több őrszem kísér minket figyelemmel, valamint íjászok rejtőzködnek mindenfelé, de még eme feltételek tudatában is idegeskedem. Sokkal jobban bízom a saját ösztöneimben, semmint valaki máséban.
- Remélem, nem késlekedik sokat - szűröm oda foghegyről Dylannek, amint megpillantom tőlünk nem sokkal távolabb a nagykövet hátát. - Az úri kisasszonyokba már-már belenevelik, hogy megvárakoztassanak másokat - teszem még hozzá, elvégre ismerem a nemesi körökben mozgó hölgyeményeket. Minél vagyonosabb a családja, annál több késedelmet engedhet meg magának bármilyen eseményről, én pedig már így is a kelleténél jobban feszengem a helyzettől. A tenyerem izzad, a szívem majd kiugrik a mellkasomból, hiszen a folyamatos megfelelési kényszerem most is életbe lép. Nem szeretném, ha a frigy azért hiúsulna meg, mert nem felelek meg a kisasszony elvárásainak. Sokkal jobb lenne, ha ketten, szabad akaratunkból dönthetnénk ily módon a sorsunkról. Dylan remek politikus, meg fogja találni a módját annak, hogy még ennek ellenére is - mindkét fél számára előnyös - megegyezést köthessen.
Minden elhatározásom ellenére azonban még így is enyhén kiver a víz, amikor megpillantom a bekanyarodó hintót, amelyben esélyesen a feleség-jelöltem érkezik. Ha nem lennék halált nem ismerő személyi testőr, abban az esetben most jó erősen rámarkolnék ujjaimmal Dylan csuklójára, mintegy ezzel is kiadva a bennem lakozó feszültség egy részét, de uralkodom magamon. Igyekszem fapofát vágva, szemrebbenés nélkül állni a sarat, amely nem éppen a legkönnyebb, főleg abban az esetben nem, amikor a lány, aki kiszáll a kocsiból, még csak köszönőviszonyban sincs a róla készült festménnyel és nem éppen rossz értelemben... Sokkal szebb, mint a képeken és elég nehéz is elszakítanom róla a tekintetem, de végül sikerül valami semleges pontra fókuszálnom. A szépsége még korántsem írja felül azt, hogy milyen élete lenne mellettem.
- Jacob.. Blunt - köszörülöm meg a torkom, majd lányos zavaromban már éppen kézfogásra nyújtanám a kezemet, ahogy azt sikerült az évek alatt megszoknom, de végül észbe kapok, miszerint egy hölggyel van dolgom, nem pedig egy éppen bemutatkozó kadéttal, szóval még időben lépek előre, majd - ha hagyja - lehelek egy lágy csókot a kézfejére, végül engedem el és sorolok ismét közvetlenül Dylan mellé, aki talán nem veszi zokon, ha esetleg kissé bizonytalan vagyok. Soha életemben nem randevúztam senkivel, nem igazán vagyok otthon abban, miként kell udvarolni az ellenkező nemnek. Ahogy arról sincs fogalmam se, mégis miként kezeljem azt, ha valaki ennyire megragadja a tekintetemet.
Jacob Blunt- Mágiahasználók
- Hozzászólások száma : 42
Rose & Jacob
Azt hiszem, hogy maga az oktatás nagyon fontos. Persze, hogy ki mire fekteti a hangsúlyt, és mit szeretne átadni a következő generációnak, az már egészen más kérdés. Egy elve katonának szánt fiú oktatása nyilvánvalóan különbözik egy nemesi kislányétól. De kíváncsi és izgatott vagyok. Szóval szeretnék hallani a jövendőbelimről. A gyerekkoráról, hogy mit tartott fontosnak, és most mit tart annak? Meg kell ismernem, hogy tudjam, boldog lehetek mellette. Tehát tényleg érdekelnek ezek a kérdések. Persze egy herceg élete más lehet, de engem mégsem ő érdekel. Nem vágyom akkora hatalomra. Még akkor se feltétlen szeretnék hercegné lenni, ha történetesen az a Dylan herceg egyedülálló lenne. Az persze más kérdés, hogy mit tennék, ha a férjem az életét adná a hercegéért, vagy a hazájáért. Valószínűleg megviselne. De ha mondjuk lenne egy gyermekünk, akkor érte erősnek kellene maradnom. Tudom, hogy a jövendőbelim a katonai pályán törekszik magas rangra, ami nem veszélytelen. Én azonban nem akarok ilyen sötét dolgokra gondolni, még az előtt, mielőtt egyáltalán megismerném. Ezen ráérek akkor töprengeni, ha tényleg bekövetkezne a baj.
-----
- Nem a viselet feszélyez. Azon kívül van elég pénzed, hogy olyan díszruhát varras magadnak, amilyet csak akarsz. Egy kényelmesebbet is. - jegyzem meg egy kis szórakozott mosollyal. Ritkán látni Jacobot ennyire... izgulni? Még az akadémiai záróvizsgáin is nyugodtabbnak látszott. Persze tény, hogy katona, de ma azért nem lenne teljesen szerencsés, ha egyenruhában és karddal mászkálna. Arra még bőven lesz ideje.
- Úgy tudom, eddig a tervek szerint halad a hintója, nem szenvedtek késést. Nyugalom Jacob. Csak légy önmagad, és minden rendben lesz. Lazíts kicsit. - toldom hozzá, miközben megpillantjuk a várakozó nagykövetet, így felé vehetjük az irányt, hogy csatlakozzunk a társaságához. Ha minden igaz, akkor nem kell sokat várnunk a lányra sem.
-----
Az út maga hosszú volt, és az egyetlen szórakozásom a változó táj nézése volt. Persze a szép helyek, és tájegységek lenyűgöztek. Apám szeret utazni, és ebből adódóan a gyönyörű tájakat is. Én pedig azt hiszem most értem meg igazán, hogy miért. Ennek ellenére is alig bírok már magammal, amikor végre megérkezünk. Pedig egyáltalán nem is késtünk, ami szinte csodával határos. Reggel a megszokottnál azért kicsit, jól van nagyon sokkal tovább tartott az öltözködés, és a megfelelő ékszerek kiválasztása. Egyszerűen csak szép akartam lenni a jövendőbelim számára, még akkor is, ha eddig sosem találkoztunk. Ez nagy butaság?
Aztán végül apám után őt is megpillanthatom. Szerintem a herceg igen csak hálás, amiért a testőre nem az ő csuklóját kezdi szorongatni zavarában. Viszont amikor a tényleges bemutatkozásra kerül sor, láthatóan alig figyelek a hercegre, bármilyen illetlen is, mert leköt, hogy teljesen elpiruljak, amikor Jacob megcsókolja a kézfejem. Egyszerűen képtelen vagyok levenni róla a tekintetem, miközben még mindig mosolygok rá.
Szinte fel sem tűnik, amikor Apám mellém lép.
- Felség, esetleg mi megbeszélhetnénk a szállítmányok ügyét a rezidenciámon. Addig esetleg Mr. Blunt körbe vezethetné az angol kerten a lányomat. Én magam már megcsodáltam, és úgy vélem Rosemarynek nagyon tetszene. Főként a gyógynövény és rózsa kertek. Mit gondolnak? - teszi meg végül apám a kezdő javaslatot a herceg és a jövendőbelim felé. Mire a herceg helyeslően bólint, és hozzá toldja, hogy szerinte ez remek öltet.
- Tényleg van gyógynövény és rózsakert is? Megnézhetjük? Kérlek. Jót tenne egy kis séta a hosszú út után. - kotyogok közbe a férfiak beszélgetésébe, akármilyen illetlen is ez. De az arcom szinte felderül, ahogy apám megemlíti a gyógynövényeket, és rózsákat. Így kérlelő pillantást vetek Jacob felé, hátha megmutatja nekem azokat a minden bizonnyal csodás helyeket. Hiszen, ha apám szerint tetszeni fog nekem, akkor biztosan. És addig legalább séta közben beszélgethetek, és megismerhetem a férfit, aki hamarosan talán a férjem lesz egy életen át...