Pincehelységek
2 posters
1 / 1 oldal
Pincehelységek
A pincefolyosó alatti pince sötét és dohos hely, ahova se mágikus, se természetes fény se jut be. A kastély legalsó szintje, amely a szóbeszéd szerint régen börtön volt, habár erre utaló jeleket már sehol se látni. Csupán a fáklyák szolgáltatnak némi fényt, noha a lenti hűvös időt még azok se képesek megszüntetni. A talaj leginkább föld, itt-ott néhány fadeszka, amelyeket szintén kezd felemészteni az idő. Sok a kiálló gyökér, ezért hamar orra lehet esni idelenn, ha valaki nem ismeri a járást. Innen nyílik számtalan titkos folyosó, ezért a prefektusok az éjszaka folyamán gyakrabban jönnek le ide, hogy elkapják a tilosban járkáló nebulókat.
A hozzászólást Camilla DiNardi összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Szer. Jún. 26, 2024 8:55 pm-kor.
Camilla DiNardi- Jáde
Hozzászólások száma : 38
Re: Pincehelységek
A szabályszegés & Camilla
Nem állítom, hogy olyan könnyű lenne Camilla di Nardinak lenni, hiszen folyamatosan a két énem között kell ingadoznom. Egyrészt ott van az eminens, példás tanuló, aki mindenben le szeretné pipálni a sikeres bátyusát és aki elsőként emelkedik szóra, ha az éppen aktuális tanár elfelejtette beszedni az aznapi házi dolgozatokat. Másrészt pedig ott van Camilla, aki szeret bajba kerülni, még ha ezt nem is ismerem be magamnak, noha az apám és a bátyám igen kínosan ügyel a családunk hírnevére és aligha örülnének annak, ha ezt pont a legkisebb családtag sározná be. Harmadrészt pedig - ha az első kettő nem lett volna elég, haha! - ott van a gazdag lányka, aki hozza a kötelezőt a neves eseményeken és elég menő körökben forog. Így tehát lazán elmondhatom magamról, hogy tulajdonképpen inkább három énem van és mindegyik szeretne egy szeletet magának az életből.
Eme sorokat olvasva talán nem is csoda, hogy az éppen aktuális énem a kijárási tilalom előtt tíz perccel jelenik meg a kihalt folyosókon, oldalán a legjobb barátnőjével, Bella Vivantival. Igyekszem álcázni magam, szóval a felsőmön elhelyezkedő kapucnit mélyen a fejemre húzom, habár cseppet se lennék meglepve, ha még így is felismernének azok, akik szembe jönnek velünk. Már csak amiatt is, mert Mira mellettem halad... Általában csakis egy emberrel van sülve-főve együtt, az pedig én vagyok. Ha az a valaki pedig, aki mellett éppen lépked, még álcázza is magát, hát abban az esetben szinte garantálva van az, hogy a tilosban sántikálunk. Na, nem mintha erre nem lenne bőven elegendő garancia Mirabella Vivanti jelenléte. Ő tőlem sokkal több bajba keveredett már az évek folyamán és hatalmas tehetsége van ahhoz, hogy ne bukjon le. Ezen a téren tehát maximálisan megbízom benne. Akadnak kapcsolatai, tudja jól, kit mivel bízhat meg és melyik titkos járat honnan indul és hova vezet. Bár, a mai napunkat nem ő zsírozta le, hanem egy harmadik személy, szóval kissé izgulok. Mi több, a víz is kiver... Bella eredeti társa nem jelent meg, szóval magával hívott, hogy segítsek neki, én hülye pedig belementem. Ha lebukom, abból elég nagy balhé lesz otthon, annyi szent, mégis, az ereimben jelenleg is lüktető adrenalin éppen az ellenkezőjét diktálja annak, mint amit az eszem szerint tennem kellene. Ahelyett tehát, hogy sarkon fordulnék, hű társként lépkedem Bella mellett, noha a tekintetem ide-oda kapkodom és mindig attól tartok, hogy a következő sarkon befordulva olyasvalakibe ütközünk bele, akinek elég hatalma van ahhoz, hogy bemártson minket.
Végül azonban szerencsésen megérkezünk a célállomásunkhoz, amely a kastély legalsó pontja, ahonnan titkos folyosók sokasága vezet mindenfelé, persze csakis abban az esetben, ha az ember ismeri eme járatokat. Sok diák itt bonyolítja le a kétes ügyleteket és éppen ez az oka annak is, hogy a járőröző prefektusok éjfél körül gyakrabban jelennek meg itt, mint máshol. Igen ám, csakhogy jelenleg még csak takarodó van, ami azt jelenti, hogy a prefik egyelőre odafenn, az emeleteken ténykednek és zavarnak vissza mindenkit a helyére, aki ki merészeli tenni a lábát a klubhelyiségéből. Az egyetlen, ami zavar, hogy idelenn sötét és hűvös van, szóval most az egyszer örülök annak, hogy egy vastagabb pulóvert kaptam magamra még az indulás előtt, bár a fény hiánya némileg szúrja a szemem.
- Nem gyújthatnánk meg néhány fáklyát? - vetek egy pillantást abba az irányba, amerre Bellát sejtem, noha a válasz esélyesen nemleges lesz, hiszen azzal csak felhívnánk a figyelmet magunkra és hát sokan pont emiatt buknak le. Automatikusan állok tehát neki kutatni a nadrágomban a pálcám után, miközben fülelek és minden neszre megrezzenek. Nem szoktam én hozzá ehhez. - Kezdek kételkedni abban, hogy ez valóban jó ötlet volt-e - jegyzem meg, némileg visszanyelve magamba a félelmemet. - Legközelebb kihagyhatnánk a töményet és mindenki iszik, amit hoz magával. Senki kedvéért se viszem vásárra a bőrömet - fintorodom el, amely gesztust Bella ugyan nem láthatja, hacsak nincs speckó képessége erre vonatkozóan. Bulit rendezünk, ennek pedig határozottan fontos része az alkohol és mivel Bella és én elég jó körökben forgunk - értsd: menő - ezért van egy bizonyos szint, amit tartanunk kell. Elvégre, kakaóval nem kínálhatjuk a haverjainkat! Ennek érdekében pedig Bella és a másik lány megbíztak valakit, aki elég jó az ilyesmiben és képes lecsempészni ide az italokat. Nyilván mondanom se kell, de a Meradiában tiltott az alkohol. Maximum a konyhán használhatják bizonyos fogásokhoz, de ott se tartanak annyit egyszerre, hogy több ember ihasson belőle. Ráadásul, jól is őrzik.
- Fene ebbe a sötétbe! - szisszenek fel, amint ugrottam egy hatalmasat, mivel az imént ráléptem és majdnem elestem valamiben, ami vagy egy falból kiálló gyökér vagy egy itt meghalt hulla keze. - Lumos! - legyintek egyet az időközben megtalált pálcámmal és csak reménykedni merek abban, hogy nem pont egy velünk szembejövő prefektus arcába világítok majd bele ezerrel...
Camilla DiNardi- Jáde
A csíny & Eddie
Jól tudom, hogy nem kéne tilosban járnom. A nővérem biztosan kitekerné a nyakam, ha csak sejtené, hogy hol is vagyok éppen. Szerencsére azonban azt hiszi, hogy a hálókörletemben tanulok éppen, szépen szorgalmasan, ahogy meghagyta. Ami azt illeti, elég sokat piszkál a tanulmányi eredményeimmel, és én tökéletes megértettem, hogy miért. Kellenek a jó jegyek, hogy bekerülhessek az egyetemre, és varázsbajelhárító lehessek, mint apám. A nővérem nagyon jól tudja, hogy ez minden álmom. Ám néha az álmok nem válnak valóra, vagy csak nagyon nehéz és körülményes úton. Az enyém pedig minden bizonnyal ilyen. Hiszen a szüleink halála óta semmink sem maradt egymáson kívül. Alig kapunk valami kis támogatást, és örülhetünk, hogy egyáltalán iskolába járhatunk. Ami a középiskolában még szerencse, és jó is. De az egyetemért már fizetni kell, és arra nekünk nem telik. Már az, hogy a nővéremet ösztöndíjjal felvették kész csoda. Ez mellett persze dolgozik, és próbál félre tenni kettőnknek. Délutánonként, és hétvégenként én is dolgozom a faluban egy kávézóban. Csak mosogatok, felmosok, meg ilyenek. Néha kiszolgálom a vendégeket. Nem keresek sokat, de amit igen, azt igyekszem félre tenni az egyetemre. Azonban még így sem jött össze, még az első féléves tandíj sem. Ellenben kevés időm jut tanulni, és az órákon mostanában mindig álmos, és szétszórt vagyok. Hacsak nem alszom el egyenesen. Amit a legtöbb tanár nem díjaz igazán, lássuk be.
Most pedig szintén a pénz, és talán egy kicsit a kevés szórakozás miatt vagyok itt, ami a magamfajtának jut. Alapvetően jó humorú, vicces srácnak tartom magamat. Sajnos azonban az optimizmus, és a humorizálás nem olyasmi, amiből meg is lehet élni, vagy pénzt keresni vele. Bár talán Bella Vivanti ezzel nem értene egyet. Kedvelem a lányt, hiszen annak ellenére is hajlandó volt szóba állni velem, hogy nem éppen egy súlycsoportba tartozunk. Ő a menő, és gazdag gyerekek világában él. Én pedig... nos nem. Így persze ő megengedheti magának, hogy mindenből viccet csináljon. Néha én is próbálok. Persze a magam szintjén, és közben nem felejthetem el a valóságot. A valóság, hogy ha őt itt találják egy rakás alkohollal, akkor legfeljebb kap egy kis házvezetői fejmosást. Ha engem találnak itt, akár ki is rúghatnak. Mégis kell a pénz, amit ezért ígért, és azt mondta, hogy elmehetek beugró nélkül is a bulijába, amit a barátnőivel szervez, ha megteszem ezt a szívességet. Még sosem voltam a menő arcok buliján. Egyszer az életben pedig szívesen kipróbálnám. Így hát itt vagyok egy egész láda válogatott szesszel.
Nagyjából ekkor hallom meg a panaszos lányhangokat, és az egyiket fel is ismerem, ahogy Bella próbálja a másik lányt csítitani, hogy kicsit halkabban, és a fény talán nem olyan jó ötlet, a prefik kifigyelhetik. Amibe hát van is igazság. A vicc benne, hogy nagyon szerettem volna én is perfi lenni, de lássuk be ebben nem segít, ha folyton elalszom az órákon, és a tanulmányi átlagom hullámzóbb, mint a tengervíz.
- Jól vagy? Én eloltanám azt... - suttogom a lánynak, akinek ha nem is egy prefi, de az én arcomba sikerül belevilágítania.
- Szia Eddie! Sikerült? Elhoztad? - kérdezi máris tőlem csillogó szemmel Bella. Bár azt hogy csillog a szeme inkább a hangszínéből sejtem, mert én még a páca fénye miatt látok csillagokat.
- Persze. Mindent elhoztam. Abban a dobozban van. Akkor állod a szavad? - mutatok egy kis doboz felé, és engedek meg egy mosolyt Bella, és a kis barátnője felé.
- Edmund Swann vagyok, a barátaimnak Eddie. - nyújtok vidáman kezet felé, mintegy bemutatkozásképpen. Noha valójában nagyon is jól tudom, hogy kicsoda Camilla DiNardi. Mondjuk úgy, hogy ő sem az én súlycsoportom, sok szempontból. Elvégre a suli egyik legmenőbb lánya.
Edmund Swann- Zafír
Évfolyam / szak : Zafír, 9. évfolyam
Hozzászólások száma : 20
A szabályszegés & Camilla
Azt hiszem, ha másban nem is, de abban mindannyian hasonlítunk, hogy van egy tökéletesnek tartott bátyánk/nővérünk, akik folyamatosan minket próbálnak "megnevelni", a helyesebb útra terelni vagy nem is tudom, mi lenne erre a legjobb kifejezés. Annyi szent, hogy Paulo is szeret atyáskodni felettem, ahogy arról is szeret tudni, hogy mikor hol vagyok és mit csinálok éppen. Azt nem állítom, hogy folyamatosan a nyomomban van, hiszen neki is van éppen elég dolga és eddig nem is igazán volt erre szükség. Sose kerültem bajba, én vagyok a jó kislány, aki a tanárok kedvence és igen, ebben benne van az is, hogy gyakran kedveskedem számukra. Tisztában vagyok vele, hogy emiatt a hátam mögött nyalisnak tartanak, de nem érdekel. Igenis tanulok a jobb jegyek érdekében, ezt pedig Bellán kívül senki se veszi észre. Mégis, kezdek némileg beleunni a jó kislány szerepbe és egy picit el szeretném engedni magam. Erre pedig ez a buli tökéletes alkalmat kínál.
Nem ismerem ezt az Eddie nevű srácot, habár már láttam a folyosókon korábban, ami talán nem is olyan meglepő abban az esetben, ha egy iskolába járunk. Éppen csak valóban más "súlycsoportba" tartozunk. Alapvetően nincs gondom azokkal, akik nálam szerényebb körülmények között nőttek fel, de annyit érdemes tudni, hogy egy di Nardi vagy éppen egy Vivanti lány akkor se fog tudni egy Eddie félével barátkozni, ha nagyon szeretne. Mi olyan közegbe érkeztünk, amely a vagyonunk és a nevünk miatt sokkal befogadóbb, amíg Eddienek mindenki barátságáért meg kell dolgoznia. Az úgynevezett "menő" arcok pedig nem vesznek be ám maguk közé akárkit... Bella velem szemben sokkal szociálisabb alkat, neki minden körből vannak barátai, ami az igazat illeti.
- Ó, bocsesz... - szisszenek fel, amikor egyesen a csempészünket kapom telibe a varázslatommal és a következő pillanatban ismét a sötétben pisloghatunk egymásra. Elég zavaró, hogy csak körvonalakat látok, sőt, akad olyan pillanat, amikor azt sem. A bemutatkozás alatt se látom, hogy nyújtja felém a kezét, inkább csak sejtem, hogy ezt teszi, szóval amolyan fifty-fifty eséllyel nyújtom ki én is, amikor pedig sikerül megfognom az övét, szinte meg is könnyebbülök ama tudattól, hogy nem hülye módjára, vaktában lövöldözöm ezzel a mozdulatsorral. - Camilla di Nardi - viszonozom a bemutatkozást, majd engedem is el az ujjait, mert hát a tenyerem alaposan izzad annak hatására, hogy baromira a tilosban vagyunk és bármikor fülön csíphetnek minket.
- Bella mindig állja a szavát - kotyogok azért közbe a fiú kérdése hallatán, noha inkább gondolok arra, hogy a pénz mennyiségére vonatkozik a kérdés, semmint másra. - Mennyiben egyeztetek meg? - teszem fel a kérdést és magamban szinte azonnal el is döntöm, hogy állom a felét. Elvégre, ketten voltunk az ötletgazdák, mi vagyunk a buli szervezői, illendő hát, ha én is beleszállok.
- Tudod, rendezünk egy partit és ami azt illeti, szívesen látnánk ott is - előzöm meg Bellát, még mielőtt válaszolhatna Eddie kérdésére, mit sem sejtve arról, hogy ez is a megállapodás egyik része. - Ez a legkevesebb a fáradozásaidért cserébe, hiszen elég nagy kockázatot vállaltál ezzel - teszem még hozzá és igyekszem kiszúrni a dobozt a sötétben, bár nem járok sok sikerrel. - Különben is, kell még valaki, aki segít felcipelni ezeket. Mágiát nem használhatunk, kézben kell vinnünk az üvegeket és lehetőleg úgy, hogy ne csörömpöljünk velük - pillantok itt abba az irányba, amerre Bellát sejtem. Ő ugyanis szeret mindenen hamar túl esni és belőle simán kinézem, hogy végigrohan a folyosón annak érdekében, hogy célba érjen. Kettőnk közül én vagyok a megfontoltabb, ez nem is vitás. - Segítenél, Eddie? - fordulok újfent a srác irányába, mármint arra, amerről a hangját hallom folyamatosan. - Persze, nem ingyen gondoltam - teszem azért még hozzá, hiszen egyértelmű, hogy a csempészésen felül is fizetünk a fáradtságaiért. Voltaképp, nekem nem hiányzik az a pénz. Paulo egyértelműen agyvérzést kapna, ha megtudná, mire megy el az a nem éppen csekély havi összeg, amit apánktól kapok, de őt jelenleg leköti valami más. Remélhetőleg.
- Felnéznél a folyosóra, hogy tiszta-e a terep? - fordulok Bella irányába, majd lépek az üvegekhez és kapok kézbe hármat. Ha mindannyian megfogunk ugyanannyit, akkor egy körrel letudjuk ezt az egészet, utána pedig ihatunk kedvünkre.
Camilla DiNardi- Jáde