A Királyi Gárda gyengélkedője
4 posters
1 / 1 oldal
A palota nyugati fala mentén elhelyezkedő kiképzőközponttól csupán néhány perc sétára elhelyezkedő egyszerű hatású épület. Mivel a kiképzés során gyakran sérülnek meg kadétok, illetve egy-egy küldetés során maguk a tisztek is megsérülhetnek, fontos, hogy gyors és pontos ellátást kaphassanak. Éppen ezért nem a látszat ellenére ez egy igen komoly belső terekkel rendelkező helyiség, számos funkcióval. Itt történik a nővér, és medimágus képzés. Hatalmas magán orvosi könyvtárral. Nővér, és és Gyógyítói pihenő és dolgozó szobákkal. Gyógyfőzet készítő laboratóriumokkal, alapanyag raktárakkal.
Vizsgáló szobákkal, és természetesen kórtermekkel, melyekből két típus van. A közös több ágyas nagy termek, ahova általában kadétok, alacsonyabb rangú udvarhölgyek, és szolgálók kerülnek. Bár ez is tágas és szép, kényelmes ágyakkal.
Illetve vannak az egy ágyas magán szobák, melyekbe többnyire a főtisztek, magasabb rangú udvarhölgyek, és nemesi származású, megbecsült családból származó fiatalok kerülnek.
Dylan de Corsini- Mágiahasználók
Hozzászólások száma : 59
Re: A Királyi Gárda gyengélkedője
Marcus & Jacob
Azt hiszem a mai nap egy életre leckét kaptam. Főként felelősségről, és kötelességről. Biztosan nem felejtem el a nap történéseit, amik lássuk be, felértek egy érzelmi hullámvasúttal, és még csak azt sem engedhettem meg, hogy mindez kiüljön az arcomra. Igaza volt a nagybátyámnak. Talán végig sem tudtam volna csinálni a mai napot, ha az egész éjszakát gyakorlatozással töltöm. Na, nem mintha túl sokat aludtam volna. Tegnap a stressz, és félelem tartott ébren, hogy elveszíthetek minden, amiért oly sokat küzdöttem. Ma pedig a fizikai fájdalom fog fent tartani. De utóbbi lassan elcsitul majd. Viszont előbbit soha többé nem akarom megtapasztalni. Többé nem engedhetem meg, hogy akármit is érzek Marcusként, az kihasson Blunt kadét teljesítményére. El kell őket választanom, egyszer s mindenkorra. Pusztán csak szörnyen szégyellem még magam, amiért a csapatom is miattam került hátrányba, és nekik is csalódást okoztam. Eddig felnéztek rám, mint vezetőjükre, de most rá kellett ébredniük, hogy én sem vagyok hibátlan.
Ennek ellenére ők voltak, akik egyenként felálltak, és felszólaltak mellettem a fegyelmi tárgyaláson. Kijelentvén, hogy engem tekintenek vezetőjüknek, és ezen semmijen döntés nem változtathat. Ennek pedig oka van. Hiszen több mint tíz éven át én voltam, aki egybe fogta őket. Aki nem engedte, hogy feladják. Én voltam, aki amikor Thomasnak büntetőköröket kellett futnia, és már feladta volna, mellé álltam, és futottam vele, hogy szó szerint behúzzam a célba. Én voltam, aki Larával minden egyes dolgozat és vizsga előtt éjszakákat tanult a könyvtárban, hogy meg tudjon felelni az elméleti elvárásoknak is. Én voltam, aki gyakorta minden pénzét Sebastiannak adtam, hogy kezeltethesse a beteges húgát, és eltartsa a szegény özvegy anyját, akikért ha aggódnia kellene nem tudna teljesíteni sem. Én békítettem meg őket, amikor Frederico nyers, matematikus stílusa feszültségeket és nézeteltéréseket okozott. Én voltam, aki úgy vezette őket, hogy szinte minden feladat után dicséreteket, és jutalmakat kaptunk. A csapatok közti versenyeken mindig mi nyertünk. Felkészültek voltunk. Együtt. Ismerem a csapatom erősségeit, és gyengeségeit. Őriztem a titkaikat. Félelmeiket, és reményeiket. Egy jó vezető ismérve, hogy képes fejlődésre motiválni az embereit. Kit így, kit úgy. Fredericot versengésre késztettem magam ellen, Larának a kezét fogtam, és nem engedtem, hogy lemaradjon.
Ma pedig ők felfedték a titkaikat, és érzéseiket, én pedig, hogy hiszek bennük, és át tudják ezt vészelni. Megírtam a pro-kontra érvelést, amit a nagybátyám kért. És igyekeztem meggyőzni a tanácsot. Az ő érdekükben érvelve. Ha a jutalmakat együtt tudtuk élvezni, a büntetést is együtt kell elviselnünk. De ez nem így van. Nem teljesen. Ők nem szenvedhetnek hátrányt miattam.
Az ítéletet talán keménynek hat, de mégis inkább megkönnyebbültem. A következő hónapra megvonják a kiváltságaimat, és átmenetileg felfüggesztenek a csapatvezetői posztból, Frederico kerül a helyemre, egy hónap múlva újra tárgyalják hogy visszakaphatom-e a posztomat és kiváltságaimat az eredményeim és viselkedésem alapján. Plusz mellékbüntetésként jött egy nagyobb verés. Valamint a Bemutató Eseményen való részvételem szintén a következő hónapban tanúsított viselkedésemtől és eredményeimtől függ. A legkisebb hibát se engedhetem meg magamnak, mert a rendezvénytől való azonnali eltíltással járna.
Az ítéletet felolvasásakor hazudnék, ha azt mondanám, nem féltem, hogy kibírom-e, de végig Jacobra pillantottam, és tudtam, hogy nem lesz más választásom. Az embereim miatt sem. Hát elviseltem a verést is. Bármit, csak kapjak egy új esélyt. Ez pedig a holnappal jön el.
Most pedig a gyengélkedői magán szobában fekszem hason, és magam előtt tartva a jegyzeteim tanulok a holnapi haladó katonai taktikai vizsgára. A szobám előtt pedig pár nővér toporog tanácstalan, egyik fiatal gyakornok lánynál egy tálca főzettel.
- A fiatal úr még mindig nem enged be senkit?
- Nem asszonyom. Most mi legyen? Már a délutáni fájdalomcsillapító főzetet is kihagyta...
Marcus Blunt- Mágiahasználók
Hozzászólások száma : 34
Jacob& Marcus
Cseppet se nyerte el a tetszésemet Mihail végső büntetése, nem véletlenül szólaltam fel tehát Marcus védelme érdekében. A lefokozást még teljesen jogosnak éreztem, főleg amiatt is, mert az unokaöcsémnek lesz bőven ideje bizonyítani, vagyis nem fosztották meg a második esélytől. A legfontosabb pedig az, hogy nem tanácsolták el a gárdából, de mégis... A verés nem nevelés! Sose jöttünk ki túlságosan Mihaillal, mindig is vetélytársak voltunk, de azt hiszem, akkor ásta el magát végleg a szememben, amikor Dylan herceg bátyjával egyidőben tűnt el, majd tért is vissza. Nagy volt a fejetlenség Raymond herceg eltűnésének idején, Mihailnak pedig igenis kutya kötelessége lett volna jelezni az anyakirályné számára, hogy a herceg él és virul. Mégse tért vissza és tette meg, ezt pedig messzemenőleg gyáva tettnek tartottam. Egy gárdistának mindig az általa őrzött személy biztonságát kell szem előtt tartania, az pedig, hogy a palota szem elől vesztette Raymond herceget, eléggé veszélyesnek számított. A herceg ettől kezdve nem számíthatott semmiféle védelemre se, ami az ő pozíciójában igen kockázatos. Ha valaki véletlenül megneszeli, ki is grasszál odafenn, bármelyik pillanatban gondolhatott volna egyet és törhetett volna az életére. És mit tett eközben Mihail? Összeházasodott és családot alapított... Gratulálok. A lányát, Naomit, mostanában sikerült megismernem, hiszen általam került be a kiképzésbe, de az, hogy ennyire hozzá van szokva a testi fenyítéshez, semmi jóra se enged következtetni. Ezek szerint Mihail már a születése óta a Királyi Gárdába szánta a lányát, még úgy is, hogy sejthette, nem biztos, miszerint bármikor is visszatérhet.
Alapvető tehát számomra, hogy felkeresem Marcust a Gyengélkedőn, már csak abból a célból is, hogy képes legyek úrrá lenni a saját indulataimon. Nem sok híja volt annak, hogy felképeljem Mihailt annak érdekében, hogy ő is megkóstolhassa a saját főztjét, de ennél őrültebb dolgot tényleg nem cselekedhettem volna. Ő is bizottsági tag, hivatalos személyt pedig nem üthetünk meg, ahogy másokat sem. Ha ezt megléptem volna, abban az esetben minden bizonnyal engem is felfüggesztenek és talán meg Dylan herceg mellől is kivesznek a szolgálatból, az ezzel járó szégyent pedig esélyesen nem éltem volna túl. Évekig keményen küzdöttem annak érdekében, hogy mellé kerülhessek, erre ilyesmivel kockára tenném ezt az értékes pozíciót? Már a gondolat is nevetséges!
Az első, amit megpillantok Marcus szobája előtt, az a két tanácstalanul toporgó gyógyító. Az egyik nyilván gyakornok, a másik valamivel idősebb így ránézésre, de egyikük se lépi át a küszöböt, én pedig szinte máris sejtem, mi a helyzet: Marcus megtiltotta és nyilván a fájdalomcsillapító főzeteket is elutasítja. Az ő felfogása szerint ugyanis a büntetést is úgy kell viselnie, mint a jutalmazást, ami dicséretre ad okot, de az én tetszésemet akkor se nyeri el túlzottan. Elvégre, én egyáltalán nem tartom jogosnak a mai fizikai fenyítést, szóval odalépek a fiatalabb hölgyemény mellé, aki zavart pillantással néz rám, majd veszem át tőle szó nélkül a tálcát. Szegényke annyira megszeppent, hogy tiltakozni sincs esze ágában sem, úgyhogy meglepően könnyű a dolgom.
- Hagyja, majd én beviszem - jegyzem meg, mire az idősebb hölgy szemében felismerés csillan és az időközben magára találó fiatalabb kollégájának jelzi egy néma biccentéssel, hogy én bemehetek. Ők is távoznak a saját dolgukra, én pedig belépek Marcus szobájába. Az unokaöcsém nekem háttal, a hasán fekszik, esélyesen a könyvébe mélyedve, szóval a következő dolog, amire felfigyelhet az az, hogy egy ezüst tálca landol az ágya melletti éjjeliszekrényen egyetlen, hangos csörrenéssel, majd az én hangom ütheti meg a fülét: - Ezt most szépen megiszod - dugom az orra alá a fura szagú, de annál hatékonyabb főzetet. - És ezt vedd parancsnak - teszem azért még hozzá szigorúan. - Senkinek sem érdeke, hogy fájó tagokkal feküdj itt és magolj éjszakába nyúlóan - vetek egy pillantást a kezében tartott könyvre. - Mihail ezt most nagyon túlzásba vitte, szóval beszélni fogok Dylan herceggel - osztom meg vele a terveimet, miközben az ágya közelébe húzok egy széket, majd foglalok helyet rajta. - Ha rajta múlna, minden kihágásért verés járna - dörmögöm az orrom alatt egy sötét és egyben komor tekintettel. Nem mindig értek egyet a bizottság döntéseivel, de az, hogy mindezt szóvá is tegyem, méghozzá a bizottság döntésével szembe menve, igen ritka esemény, vagyis Marcus sejtheti, hogy itt és most Mihail valóban túllőtt a célon...
Alapvető tehát számomra, hogy felkeresem Marcust a Gyengélkedőn, már csak abból a célból is, hogy képes legyek úrrá lenni a saját indulataimon. Nem sok híja volt annak, hogy felképeljem Mihailt annak érdekében, hogy ő is megkóstolhassa a saját főztjét, de ennél őrültebb dolgot tényleg nem cselekedhettem volna. Ő is bizottsági tag, hivatalos személyt pedig nem üthetünk meg, ahogy másokat sem. Ha ezt megléptem volna, abban az esetben minden bizonnyal engem is felfüggesztenek és talán meg Dylan herceg mellől is kivesznek a szolgálatból, az ezzel járó szégyent pedig esélyesen nem éltem volna túl. Évekig keményen küzdöttem annak érdekében, hogy mellé kerülhessek, erre ilyesmivel kockára tenném ezt az értékes pozíciót? Már a gondolat is nevetséges!
Az első, amit megpillantok Marcus szobája előtt, az a két tanácstalanul toporgó gyógyító. Az egyik nyilván gyakornok, a másik valamivel idősebb így ránézésre, de egyikük se lépi át a küszöböt, én pedig szinte máris sejtem, mi a helyzet: Marcus megtiltotta és nyilván a fájdalomcsillapító főzeteket is elutasítja. Az ő felfogása szerint ugyanis a büntetést is úgy kell viselnie, mint a jutalmazást, ami dicséretre ad okot, de az én tetszésemet akkor se nyeri el túlzottan. Elvégre, én egyáltalán nem tartom jogosnak a mai fizikai fenyítést, szóval odalépek a fiatalabb hölgyemény mellé, aki zavart pillantással néz rám, majd veszem át tőle szó nélkül a tálcát. Szegényke annyira megszeppent, hogy tiltakozni sincs esze ágában sem, úgyhogy meglepően könnyű a dolgom.
- Hagyja, majd én beviszem - jegyzem meg, mire az idősebb hölgy szemében felismerés csillan és az időközben magára találó fiatalabb kollégájának jelzi egy néma biccentéssel, hogy én bemehetek. Ők is távoznak a saját dolgukra, én pedig belépek Marcus szobájába. Az unokaöcsém nekem háttal, a hasán fekszik, esélyesen a könyvébe mélyedve, szóval a következő dolog, amire felfigyelhet az az, hogy egy ezüst tálca landol az ágya melletti éjjeliszekrényen egyetlen, hangos csörrenéssel, majd az én hangom ütheti meg a fülét: - Ezt most szépen megiszod - dugom az orra alá a fura szagú, de annál hatékonyabb főzetet. - És ezt vedd parancsnak - teszem azért még hozzá szigorúan. - Senkinek sem érdeke, hogy fájó tagokkal feküdj itt és magolj éjszakába nyúlóan - vetek egy pillantást a kezében tartott könyvre. - Mihail ezt most nagyon túlzásba vitte, szóval beszélni fogok Dylan herceggel - osztom meg vele a terveimet, miközben az ágya közelébe húzok egy széket, majd foglalok helyet rajta. - Ha rajta múlna, minden kihágásért verés járna - dörmögöm az orrom alatt egy sötét és egyben komor tekintettel. Nem mindig értek egyet a bizottság döntéseivel, de az, hogy mindezt szóvá is tegyem, méghozzá a bizottság döntésével szembe menve, igen ritka esemény, vagyis Marcus sejtheti, hogy itt és most Mihail valóban túllőtt a célon...
Jacob Blunt- Mágiahasználók
- Hozzászólások száma : 42
Marcus & Jacob
Nem titok, hogy a nagybátyám, és Wilson kiképző sosem kedvelték igazán egymást. Persze, nyilvánvaló, hogy egy közösség sem tökéletes. Nincs olyan, hogy mindenki szeressen mindenkit. Még egy ideális világban sem lenne ilyen. Nekem is megvannak azok a társaim, akiktől inkább távolságot tartok, vagy nem kedvelek igazán. Igaz, ők más csapatokban vannak, némelyek más évfolyamokon. Nem igazán tudom, hogy a nagybátyámnak és Wilsonnak mi baja egymással. Sose mondta meg egyenesen egyikük sem. Gondosan ügyelnek rá, hogy egyik se mondjon nyíltan negatívat a másikra, de a feszültség azért érezhető. Mind ettől eltekintve én nem hibáztatom a büntetés miatt Wilsont. Azt kell megegyem, amit magamnak főztem. A kellemetlenségeivel együtt is.
Így azt sem akarom, hogy az ápolók mindenféle főzettel traktáljanak. Ha a jutalmakat el tudtam venni, a büntetést is emelt fővel kell fogadjam, és nem kibújni alóla. Jelenleg csak szeretnék a szoba magányában a könyvembe temetkezni. Még ha fájdalom nem is teszi túl könnyűvé a koncentrálást, emlékeztet a szégyenre, és hogy hogyan is kerültem ebbe a helyzetbe.
- Már mondtam, hogy hagyjan... - kezdeném a rosszalló ellenkezést, amint meghallom a tálca csörömpölést, de amint oldalra fordítom a fejem és megpillantom, hogy ki hozta be, bennem akad a szó, és realizálódik, hogy felesleges a további tiltakozás. Igaz is. Egy ápoló aligha juthatott volna el az ajtótól az éjjeliszekrényig, úgy hogy ne hallanám meg, akkor is, ha nem látom.
- De... - mondanék valamit, amivel elháríthatom az orrom alá dugott kellemetlen főzetet, de a nagybátyám szigorú hangjával amúgy se tudnék vitába szállni. Így egy fájdalmas fintor kíséretében fordulok oldalra, félülő helyzetbe, ami elég kényelmetlen, és fájdalmas is, de így elvehetem a főzetet, és egyetlen hajtásra megiszom, majd helyezem vissza az üres poharat a tálcára. Közben pedig a morgolódó nagybátyám is odahúz egy talált széket az ágyamhoz.
- Muszáj tanulnom. Holnap briliáns vizsgát kell írjak, hogy lenyűgözzem Wilson kiképzőt. Eddig azt hiszem nem igazán jártam sikerrel. - mosolyodom el, bár ez inkább fájdalmas, talán kicsit fanyar ízű is, mintsem őszinte. A folytatásra viszont csak megrázom a fejem.
- Kérlek, azt ne tedd. Már így is elég kínos ez az ügy. Nem kell, hogy a herceg fülébe jusson, vagy hogy egy ilyen semmiség miatt zavard. Csak a saját ostobaságom következményeit kell viselnem. Én nem vagyok dühös, csak szégyellem magam. - hárítom el a tervet, miszerint Dylan herceggel is megosztaná a történteket. Szörnyen kínosan érezném magam, ha az ő fülébe is eljutna a hibám híre. Ezen kívül senkinek sem használna igazából az ügy. Nem szeretném, ha a herceg kivételezne velem a nagybátyám miatt. Ezen felül nem egyetlen emberből áll a bizottság.
- Úgy tudom nem egyetlen emberből áll a bizottság. Mindenki egyetértett a büntetésemet illetően. Semmi baj. Inkább nézzünk a holnapra. Holnap pedig jól kell szerepelnem. Szóval, segítesz a tanulásban? Kikérdezed? - csukom be a könyvet, és nyújtom Jacob felé. Hátha ezzel elterelhetem a bosszankodásról a figyelmét. Tudom, hogy nem ért egyet a fizikai fegyelmezéssel, igazából én sem, de mit tehetnék a csendes elfogadáson túl? Ráadásul jogosan, csak magamnak köszönhetem ezt. Ha kicsit körültekintőbb vagyok, elkerülhettem volna mindezt.
Marcus Blunt- Mágiahasználók
Hozzászólások száma : 34